Vasúti viták: így válaszol Vitézy Lázáréknak

2023. szeptember 08. 09:28

„Vállaljanak végre felelősséget” – üzente az egykori közlekedési államtitkár a miniszter stábjának.

2023. szeptember 08. 09:28

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Vitézy Dávid azon kijelentésére, hogy az építési és közlekedési miniszter „kapkod”, helyettese úgy reagált: „ha (Vitézy)  az államtitkársága idején feleannyit foglalkozott volna a jelennel, mint a távoli jövővel, most kevesebb bajunk lenne a vasútnál”.

Ezt is ajánljuk a témában

„Bennem semmilyen harag nincs”

Vitézy Dávid közösségi oldalán reagált Csepreghy Nándor miniszterhelyettes üznetére. „A magyar vasút ügye és problémái olyan súlyosak, hogy ehhez képest méltatlan olyan viszonzatlan szerelmi novellákba illő kitalált történetekre reagálni, miszerint a magyar vasút legfontosabb gondja, hogy én nem akartam Lázár Jánossal együtt dolgozni” – kezdte válaszát az egykori államtitkár.

Majd azzal folytatta,

nem én vagyok az, aki a vasutasokat sértegeti azzal, hogy felhívom a figyelmet a vasút kritikus működési problémáira.

Legutóbb épp Lázár János üvöltözött magából kikelve a nyilvánosság előtt a MÁV vezetőivel, hogy »ne okoskodjanak«. Azt olvastam a hvg-ben, hogy szabotőrök és kiszivárogtatók tehetnek a MÁV működési zavarairól és a lassújelekről”

Vitézy felidézte azt is, hogy Palkovics László miniszteri lemondását követően a közlekedési tárcát átvevő Lázár János Csepreghy Nándorral üzent, hogy közlekedési államtitkárként nem számítanak a munkájára. 

„Bennem ezért semmilyen harag nincs, minden miniszternek joga van megválasztani, kikkel kíván együtt dolgozni, Lázár miniszter úr Nagy Bálint keszthelyi országgyűlési képviselőt tartotta a leginkább alkalmasnak a magyar közlekedéspolitika államtitkári irányítására, ehhez minden joga megvolt” – fogalmazott a közlekedési szakember.

„Ne velem foglalkozzanak”

Az egykori államtitkár bejegyzését azzal zárta, hogy „a MÁV rendszeres utasaként is arra kérem a közlekedési tárca vezetését, hogy ne velem foglalkozzanak, ne mindenkiben a szabotőrt és a kiszivárogtatót keressék, hanem vállaljanak végre felelősséget és foglalkozzanak azzal, ami a munkájuk.

 Bőven van és lenne ugyanis mit tenni a magyar vasút ügyében”

 – szögezte le Vitézy Dávid.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hegyaljai-2
2023. szeptember 08. 16:29
„Vállaljanak végre felelősséget”. Pontosan olyan formában fognak felelősséget vállani, mint VD tette, amikor kitalálta és bevezette az M1-M7 közös bevezető szakaszára a buszsávot. :-(
Vasalo
2023. szeptember 08. 13:37
Tegnapi hir. A müncheni föpályaudvar valamilyen müszaki hiba miatt FÉLNAPIG nem müködött - több 100 vonatot nem tudtak kezelni, nem tudni még mi lett az utasokkal a pályán álldodállo vonatokban. Kiengedni öket a nyilt pályán tilos. Most jött a másik hir. Hamburg meg Berlin között valakik felgyujtottak több vasuti berendezést. A forgalom áll ( a nemet vasut egyik legforgalmasabb vonaláról van szo ! Ugye milyen tökéletes a bezzeg vasut. Valoban ezt kell majmolni?
Vasalo
2023. szeptember 08. 12:39
Dávid - elég régota kóvetem a sorsodat, még a 2010 elötti indexes forumtol. Valoban sokszor delibábot üldözöl és teljesen elveszted a lábad alol a talajt, akárcsak a mostani megjegyzéseddel. Valoban nem veled kellene foglalkozni, de neked is éppenugy meg kellene gondolni egyes mondataidat. Méghogy a magyar vasut rettenetes állpotban van - hát nagyságrenddel jobb állapotban van, mint bármelxik szomszéd ország vasutja, kivéve talán az osztrákot. De nézd meg azt is, hogy ott az adopénzekböl évente fejenként 1000 eurot költenek a vasut fejlesztésére. Ez valamivel kevesebb, mint az átlagfizetés, viszont a jegyek árában sok mindent még rá is tesznek pl itt 20-25 euroért akár 3-4 orát lehet utazni elsö osztályon ( Bp-Kassa), Ausztriában meg jo ha 100 km-t . A vasut rettenes állapotban van szerte Europában, az is közismert tény, lásd a DBAG-t, csak tavaly 100 millio Eurot kártéritést fizettek az utasoknak, pedig 100 milliárdokat kaptak a fiszkusztol. Folyt.
lájkbajnok
2023. szeptember 08. 12:12
Erről beszéltünk. Jön az összeomlás Orbánisztánban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!