Segélyszállítmányokat küld a Máltai Szeretetszolgálat az ukrajnai gátrobbantás miatt elöntött területre

2023. június 09. 10:30

Az első kamiont a napokban újabb humanitárius szállítmányok követik.

2023. június 09. 10:30
null

Napközben eléri az ukrajnai Nova Kahovkánál történt gátrobbantás után elöntött területeket a Máltai Szeretetszolgálat első segélyszállítmánya, amelyet  további humanitárius szállítmányok követnek – közölte az MTI-vel pénteken a szeretetszolgálat.

Az ukrán állami szervek kérésére a Máltai Szeretetszolgálat tíz tonna tartós élelmiszert, higiéniai termékeket, több mint hetven ágyat és matracot, valamint az átázott falú épületek felmelegítésére alkalmas, benzin és dízelüzemű fűtőkészülékeket küldött a katasztrófa sújtotta térségbe – írták. Hozzáfűzték, hogy az adományt a Herszon megyei állami szervezetek veszik át és használják fel az elöntött területeken. 

Az első kamiont a napokban újabb humanitárius szállítmányok követik,

ezeket Zaporizzsja megyébe viszik, a következő két kamionnyi adományt a térségben működő civil segítő szervezetek kapják meg, és a kitelepített lakosság ellátásához használják fel – tudatta a Máltai Szeretetszolgálat. A közlemény szerint a jövő héten Odesszába is küld kamiont a máltai szervezet, mivel a gátrobbantás után elöntött településekről sok embert ott helyeztek el. 

Ukrajna egyik legnagyobb tározója volt a kahovkai, a gátat keddre virradóra felrobbantották, a víztározó gyakorlatilag megsemmisült. Ukrajna és Oroszország egymást vádolja a robbantással.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
scandal says Jack
2023. június 09. 11:53
Reméljük a máltaiakat nem bassza le Zelóta mint a Vörös Keresztet, mert elfelejtették hogyan kell menteni.
Berendel
2023. június 09. 10:59
Miért csak ukrán területre küldik a segélyt?? Az árvíz 90%-ban az orosz területeket súlytja nem az ukránt!
pepita
2023. június 09. 10:49
Jóemberkedünk,jóemberkedünk???????????? Kopasz seggel??????????? 20-40% élelmiszer inflációval?????????
Lord Vader
2023. június 09. 10:47
Mi a francnak? A mindennapos fenyegetésükért cserébe? Mire célba érne a szállítmány a hoholok úgyis ellopják. Dögöljön meg az összes ukrán. Nem kell nekik segíteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!