250 veterán jármű ünnepelte a Közlekedési Múzeum 125. évfordulóját (Képek)

2024. május 02. 09:52

A nyitó napon több mint 3000 látogató tekintette meg első ízben a „Mivel megyünk? Energiamix a közlekedésben” c. új időszaki kiállítást is.

2024. május 02. 09:52
null

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

A Közlekedési Múzeum sajtóközleménye szerint az intézmény idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját. A jeles alkalomból május 1-jén klasszikusjármű-felvonulást rendezett a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, amelyen több mint 250 veterán két- és négykerekű jármű követte a Múzeum útját a Városligetből az Északi Járműjavítóba. A nyitó napon több mint 3000 látogató tekintette meg első ízben a „Mivel megyünk? Energiamix a közlekedésben” c. új időszaki kiállítást a kőbányai Északi Járműjavítóban, amely a Múzeum minden eddigi kiállításánál nagyobb területen, hiánypótló módon mutatja be korunk egyik legfontosabb témáját: az energiafelhasználást.

Veterán jármű találkozó a Közlekedési Múzeum 125. évfordulóján

A felvonuláson a Múzeum járművei is részt vettek, többek között egy 1974-es Citroen DS gépjárműve – amit méltán hívtak „Istennőnek”, egy 1947-es Pobeda, illetve egy 1968-as BMW R60/2 típusú motorkerékpár, amelyet dr. Schneller Domonkos, a Múzeum főigazgatója vezetett. A 250 járműből álló menet az Északi Járműjavító és az Opera Eiffel Műhelyház udvarára érkezett, ahol már hosszú sorban várták a látogatók, hogy beléphessenek a Dízelcsarnokba, és megtekinthessék az új tárlatot.

Veterán jármű találkozó a Közlekedési Múzeum 125. évfordulóján

A majális az új időszaki kiállításon túl az Animato klarinét kvartett zenei közreműködésével, veterán jármű szépségversennyel, kerékpáros akadálypályával és házi pörkölttel várta az érdeklődőket. Schneller Domonkos főigazgató köszöntötte a látogatókat és a veteránautó-tulajdonosokat, D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgármestere  – és a rendezvény fő támogatója – , továbbá Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója szintén felszólalt a közönség előtt. Az esemény háziasszonya Zavaros Eszter, operaénekes, műsorvezető volt, aki magával ragadó jókedvvel és rutinos felkészültséggel vezényelte a programokat.

Veterán jármű találkozó a Közlekedési Múzeum 125. évfordulóján

 

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
altercat1
2024. május 02. 11:20
'76-ban vettem egy használt vw bogarat, ami még madzagfékes volt, '54-es gyártmány.Az ajtóoszlopból kiugrott az irányjelző, s ott pislogott. Már bánom, hogy eladtam... (Épp váltunk.)
backsplash
2024. május 02. 10:35
Sajnálom, hogy nem tudtam ott lenni, csodálatos autók vonultak fel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!