Csak folytatják a németek: óriási mennyiségű lőszert küldenek Ukrajnának

2024. április 02. 12:49

A Kijevnek szánt berlini adományok összértéke meghaladja az egymilliárd eurót.

2024. április 02. 12:49

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel

Németország 180 ezer tüzérségi lőszert küld Ukrajnának, összesen 576 millió euró (227 milliárd forint ) értékben – jelentette be kedden a német védelmi tárca.

Berlin a Csehország által indított azon kezdeményezés keretében küld lőszert Ukrajnának, amely a világ különböző országaiból beszerzett mintegy 800 ezer lőszer finanszírozását biztosítaná Ukrajna számára – tette hozzá a tárca. A kezdeményezésben eddig összegyűlt lőszermennyiségnek eddig 40 százalékát adta Berlin.

Oroszország ukrajnai háborúja jelenlegi szakaszában az ukrán hadsereg egyik legnagyobb nehézségét a lőszerhiány jelenti.

a szemben álló felek ugyanis egyre intenzívebben ágyúzzák egymást a mintegy ezer kilométer hosszú fronton.

Márciusban Boris Pistorius német védelmi miniszter 478 millió eurónyi (188,4 milliárd forint), a cseh kezdeményezéstől független segélyszállítmányt jelentett be Ukrajna javára, a tárca szóvivője pedig ezzel kapcsolatban kedden rámutatott arra, hogy így a Kijevnek szánt berlini adományok összértéke meghaladja az egymilliárd eurót.

Ukrajnába megy a francia hadi selejt

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, nemcsak a németek terveznek nagy mennyiségű fegyvert juttatni a háború sújtotta országba. A franciák nemrég arra a döntésre jutottak, hogy leharcolt fegyvereiket nem dobják el, hanem inkább Ukrajnába küldik.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:51
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­­­ö­­g­­­ö­­s­­­ ­­­l­á­n­­­y­o­k­ ­v­­á­r­­­n­­a­­k­­­ ­­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
szabadabb
2024. április 05. 01:48
1 280 000HUF /db nekem is ennyi jött ki. ... méghogy nem biznisz a háború! Segítünk (lopni) ahol tudunk :D De nem gond elvégre ajándék bombának ne nézd az árát!
machet
2024. április 02. 17:08
Csak így tovább,menetelés a semmibe.
Nasi12
2024. április 02. 17:05
A fü után jön az abortusz, majd a sír ásása. Mikor térnek magukhoz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!