Nem dobja el a leharcolt fegyvereit Franciaország, inkább Ukrajnába küldi

2024. március 30. 16:16

A francia kormány vizsgálja a lehetőségeket, miként lehetne a legjobban maximalizálni az Ukrajnának nyújtott katonai segélyt.

2024. március 30. 16:16

Fotó: Pixabay

Érdekes véleményre jutottak a franciák a selejtezésre váró katonai felszereléseket illetően, ahelyett, hogy eldobnák, inkább Ukrajnának adják – jelentették ukrán források.

Mindezt tegnap jelentette be Sébastien Lecornu a francia fegyveres erők minisztere, aki szerint Franciaországnak sok még működő berendezése van, amelyeket a jövőben le kell selejtezni. Azt javasolta, hogy jobb lenne ezt a felszerelést Ukrajnának adni, mint egyszerűen „eldobni”.

Ezt is ajánljuk a témában

A miniszter azt is elmondta, hogy a kormány számos lehetőséget megvizsgál arra vonatkozóan, hogy miként lehetne a legjobban maximalizálni az Ukrajnának nyújtott katonai segélyt.

Vannak, akik úgy gondolják, hogy túl sokat adunk, és vannak, akik úgy gondolják, hogy nem adunk eleget.

Tisztában vagyunk vele, hogy kissé felületesen, sőt néha átpolitizáltan beszélünk, miközben elkezdődött az európai, parlamenti választási kampány” – idézi Lecornu-t a Var-Martic című francia lap. A politikus ugyanakkor kijelentette, hogy Párizs soha nem lépné át azt a „vörös vonalat”, amely aláássa Franciaország honvédelmét.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Polaris
2024. március 30. 20:00
Beazonosították a Kreml Magyarországon tevékenykedő ügynökeit. Ahogyan arról az Index is beszámolt, Csehország jelentése szerint orosz propagandahálózat működik az Európai Unióban, amelyet nemzeti szankciós listára tettek és befagyasztottak, mert állításuk szerint az Ukrajnának nyújtott támogatások blokkolása volt a Voice of Europe (Európa Hangja) nevű oldal célja. Több uniós politikus is érintett lehet az ügyben, köztük magyarok is. EGY FRANCIA, VALAMINT EGY FRANCIA–MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRRÓL VAN SZÓ, AKIK SZÉLSŐJOBBOLDALI KÖRÖKBEN MOZOGNAK, ÉS MAGYAR POLITIKUSOKKAL IS AKTÍV KAPCSOLATOT ÁPOLNAK. Egyes európai politikusok, akik a hírportálnak dolgoztak, állítólag orosz pénzből kaptak fizetést, Állítólag voltak köztük német, francia, lengyel, belga, holland és magyar politikusok is. Tuti, hogy nem „ballibsik” hanem szélsőjobbosok!
Stingary76
2024. március 30. 19:53
Amikor vége lesz ennek a háborúnak, na akkor néz majd NAGYOT az új ukrán vezetés, meg a maradék ukrán nép.. Miszerint SEMMIT sem kaptak INGYEN, mindent ki kell majd fizetniük. Persze ekkor Zelenszkij, a Nép szolgája, meg a sleppje, már messze jár..
survivor
2024. március 30. 19:49
Wakizashim rozsda marja Odaadom ha akarja...
5m007h 0p3ra70r
2024. március 30. 18:33
Ma lomoltam a fészerben, előkerült egy rozsdá fejsze. Vajon kell nekik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!