Szijjártó 300 új munkahelyet jelentett be

2023. május 11. 14:10

Egy közel 20 milliárd forintos beruházásról van szó.

2023. május 11. 14:10
null

A Magna kanadai autóalkatrész-beszállító üzemet épít Vecsésen, a nagyjából 19 milliárd forint értékű beruházással 300 új munkahely jön létre – jelentette be a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön. A tárcavezető arról számolt be, hogy a világ csaknem harminc országában jelen lévő vállalat

a Mercedes kecskeméti és a BMW debreceni üzeme számára gyárt majd karosszéria elemeket,

ami a szavai szerint kiválóan demonstrálja, hogy egy-egy autóipari beruházást mindig újabbak követnek. A 19 milliárd forint értékű beruházást az állam 3,8 milliárd forinttal támogatta, így hozzájárulva 300 új munkahely létrehozásához.

(MTI)

Nyitókép: MTI / Soós Lajos

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
basti64
2023. május 11. 16:09
A Magna céget egyébként Frank Stronach (Franz Strohsack néven született) osztrák születésü, Kanadába kivándorolt selfmade üzletember milliárdos alapította autószerelö mühelyként a múlt század ötvenes éveiben. Néhány év alatt szédületes tempóban multinacionális céggé nötte ki magát, autókat fejleszt, karosszériákat, alkatrészeket szállít majd minden autómárkába, de mikroprocesszorokkal is foglalkozik. Ausztriába egyébként a kilencvenes években telepedett vissza, pártot is alapított, egy ideig politizált. Már több, mint kilencven éves, de saját szavaival élve utálja a semmittevést. Isten tartsa meg sokáig, egy szegénységben született autószerelö, aki a majdnem semmiböl egy világcéget alapított, és megmaradt jó embernek.
18.0 fok
2023. május 11. 15:09
NEM LESZÜNK GYARMAT! öö, vagyis de, örömmel.
Magyarok Pásztora
2023. május 11. 15:00
Persze, ez is butapestnek megy, Csongrád, Békés mikor kap valamit?
Nehidd El
2023. május 11. 14:44
Nyígjatok, belpesti korcsok, hogy nem gyártani kellene, hanem valami magasan képzett, intellektuális, alkotó munkát végezni, pl. képregényeket rajzolni. BTW, hogyhogy nem a GeLi által szuper versenyképesre pofozott Budapestre hozták a beruházást?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!