Pörzse Gyöngyösi zsidólistázásáról: Ez tiszta nyelvbotlás volt

2022. július 08. 08:53

A Jobbik volt országgyűlési képviselője azzal mentegette párttársát, hogy megzavarta a csengetés, és amúgy sem az ő feladata lett volna a felszólalás.

2022. július 08. 08:53
null

Nagyot ment tegnap a Magyar Hang Kötöttfogás című műsora. Az adás elején Reichert Jánostól és Csintalan Sándortól megtudtuk, hogy az ország pénzügyileg összeomlott, még Orbán és Matolcsy azonnali lemondása – ami szerintük elkerülhetetlen – sem tudna segíteni a helyzeten, ráadásul Varga Mihály sem működik opcióként, mint „beugró miniszterelnök”, mivel az elmúlt években ő is felelőssé vált a mostani helyzetért.

Aztán Konok Péter – történész (!) – Magyarország és Spárta között vont párhuzamot, majd megjegyezte, hogy Spárta is „elvesztette végül a peloponnészoszi háborút”, és elbukott. Bár a peloponnészoszi háború egy több évtizedig tartó konfliktus volt, ahol hol Athén, hol a spártaiak álltak jobban, ez a kijelentés biztos nem állja meg a helyét, hiszen a háború Athén elfoglalásával zárult, Spárta bukására pedig még több évtizedet kellett várni.

De a műsor legérdekesebb része még csak ezután következett. A Jobbik volt országgyűlési képviselője, – aki a műsort is vezette – Pörzse Sándor ugyanis Gyöngyösi Márton Jobbik-elnökké választása kapcsán elmondta: a 2018-ban bő egymilliós Jobbik-tábor most talán arra számít, hogy a párt visszatér az eredeti útra.

Mikor Konok megkérdezte, hogy a zsidólistázásrra gondol-e, Pörzse előadta saját elméletét.

Ott ültem: nyelvbotlás volt. Ez tiszta nyelvbotlás volt. Úgy hangzott el, hogy a kettős állampolgárságú parlamenti képviselőknek hozzuk nyilvánosságra a nevét, mert konkrétan az MSZP-ben rengetegen voltak izraeliek. És rácsöngetett, azt hiszem a Jakab volt az elnök, rácsöngetett, és zavarba jött – egyébként is egy olyan feladatot mondott, amit nem ő talált ki, csak rászignózta a Jobbik – és akkor mondott izraeli helyett zsidót” – mondta Pörzse. Hozzátette: két napig nem történt semmi, majd az MSZP – ki más? – és a Fidesz megcsinálta a balhét. (A pártok mellett az egész közélet ettől volt hangos 2012 év végén, Gyöngyösinek még a Heti Hetesbe is sikerült bekerülni.)

A jelenetet az alábbi videóban a 40. perctől nézheti meg. Pörzse Sándor egyébként már jó ideje szerepel a Magyar Hang műsorában Csintalannal és Konokkal együtt, de volt idő, amikor még Lovas Istvánnal és Bencsik Andrással ült egy asztalhoz.

Nyitókép: MTI Fotó, Illyés Tibor

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Puffin75
2022. július 09. 06:08
"Sanyi! Sanyikám! Jajjjajja... Ez megdöglött."
artojan
2022. július 08. 23:13
Lesz még Gyöngyösi és Pörzse fején,sábeszdekli.
Felvidéki MAGYAR
2022. július 08. 13:28
P. te okádék patkány!
Csodálatos Pukkanndúr
2022. július 08. 12:07
Szerencsétlen Pörzse! Sosem volt a legélesebb kés a fiókban, intellektusa még Jobbikos viszonylatban is szerénynek számított... de vajon miért érez kényszert, hogy ebben a ballibsi közegben a vállalhatatlan Gyöngyösi védelmére keljen? Szánalmas idióta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!