Hodász atya: Ez a könyv nem az áldozatokról szól, hanem Perintfalvi Ritáról

2021. június 15. 10:06

Az Amire nincs bocsánat – Szexuális ragadozók az egyházban című könyvről készített kritikát a katolikus pap.

2021. június 15. 10:06
null

Amint korábban beszámoltunk róla, megjelent Perintfalvi Rita papi pedofíliáról szóló könyve. A mű címe: Amire nincs bocsánat – Szexuális ragadozók az egyházban

Hodász András római katolikus pap a Papifrankó nevű YouTube-csatornán tett közzé egy kritikát a könyvvel kapcsolatban. Korábban Perintfalvi Rita a Facebook-oldalán ezt írta„Hodász András katolikus sztárpap is most már rendszeresen arról prédikál, hogy szerinte miért vagyok eretnek, pedig inkább szentnek kellene lennem... (Na, ennyit a nagy »liberális« atyáról.)” 

„Egyrészt soha nem mondtam magamról, hogy liberális volnék, másrészt soha semmilyen prédikációban nem mondtam ki Perintfalvi Rita nevét” – reagált Hodász.

„Ritának megvan az a rossz szokása, hogy már eleve hitelteleníteni akar mindenféle kritikát munkáival kapcsolatban és ezért már eleve áldozati pózba vágja magát” – fogalmazott az atya. Hodász pozitív kritikát is fűz az alkotáshoz, amikor azt mondja, hogy a könyv jóval több egy felületes elemzésnél, magával a jelenséggel is foglalkozik, és nem csak a szaftos történeteket helyezi fókuszba. Hangsúlyozza azonban, hogy 

a könyv súlyosan, és megengedhetetlenül szakmaiatlan”

Az abúzussal kapcsolatos pszichológiai hátérről szóló részeket Hodász inkább tekinti egy erősebb blogbejegyzésnek, mint egy lábjegyzetezett tudományos publikációnak. 

Az atya szerint: „Ez a könyv nem az áldozatokról szól, hanem Perintfalvi Ritáról, egy gyomorforgató önfényezés”. Hozzáteszi:

Nem oké, ha valaki mások szenvedését a saját imidzse növelésére használja.”

Címlapkép: YouTube

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zajzon
2021. június 19. 07:50
Perintfalvi egy színpadon lehet Péterfy-Novák Évával, a másik megélhetési kútmérgezővel. Ez volt a cél ( a színpadon levés), semmi más. Körbehaknizza majd Európát, szép honoráriumokat tesz zsebre, az ilyesminek jó piaca van mostanság. És addigis én, én, én, nekem, enyém, rólam...
Biivisz
2021. június 17. 14:42
"... nem a ...ról szól, hanem Perintfalvi Ritáról ..." Ugyan a könyvet nem olvastam, de Perintfalvi egyetlen megnyilvánulása elegendő ahhoz, hogy belássuk, ennek a nőnek bármilyen megnyilvánulása - legyen annak a témája formailag akármi (is) - kizárólag önmagáról szól.
annamanna
2021. június 15. 14:39
Érdemes meghallgatni Hodász szövegét kommentelés előtt (vagy inkább helyett)...
Pelso j.
2021. június 15. 14:12
Ez a cikk meg Hodász atyáról szól, nem Perintfalviról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!