Új uniós rovat indult a Mandineren! 

2020. július 30. 17:00

görbEUborka, kicsit másképp.

2020. július 30. 17:00
null

görbEUborka néven új európai uniós ügyekkel foglalkozó rovat indult a Mandineren.

Pletykák, történeteket, elemzések, botrányok, hírek Brüsszelből, amik felrázhatják a magyar hétköznapokat is! Mert bármennyire is távolinak tűnnek a belga főváros magas üvegpalotái, az Európai Unió a részünkké vált: kísérjük figyelemmel történéseit! A rovat célja, hogy közelebb hozza Brüsszelt az olvasókhoz, olykor megmagyarázva az érveket és koncepciót, olykor pedig lerántva a leplet az uniós ügyek fekete oldaláról.

Az elmúlt egy hónapban megjelent cikkek alapján megtudhattuk, hogy forró időszakot élnek át a kínai-európai kapcsolatok, mert az európai kórházakat kínai hackerek támadják a járvány közepén. Írtunk egy francia törvényről, amely ellehetetlenítette a vegaburger és a vegán steak megnevezést, az egymásnak feszülő érdekcsoportok pedig Brüsszelbe mentek harcolni. „Megkostóltuk” a 2030-as Brüsszel burgert. Újra nekimenne az EU az amerikai techcégeknek című cikkünkben Európa digitális ébredéséről írtunk, megemlítve egy külön anyagban az új észt digitális bevándorlási programot. A történelmi EU-csúcsot hat tanulságban összegeztük, lerántva a leplet a jogállamisági feltételek intézményéről. Laura Codruța Kövesit, az Európai Ügyészség híres-hírhedt főügyészét, pedig részletesen megismerhették a Mandiner olvasói legutóbbi portrénkban

Mi várható a jövőben? Szakmai anyagok, elemzések könnyed stílusban; történetek és pletykák Brüsszelből, amik mindig megérnek öt percet! Célunk nem pusztán a száraz objektivitás, fontos az európai értékközvetítés is – tartson velünk a jövőben!

A rovat összes anyaga itt érhető el.  

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2020. július 31. 18:48
Kovács ezt a felsőbbrendű kék szemét úgy szügyön vághatta volna hogy soros ágyában landol.
Heuristx
2020. július 31. 04:22
Mit mondott Kabos Gyula a görbe uborkáról? https://www.ki-philipp-verseket-keres-itt-sikeres.com/current.html#uborka
Box Hill
2020. július 30. 21:49
Hulla boncoló szakképzés is lesz on line?
annamanna
2020. július 30. 21:14
A kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében induljon egy Kovászos Uborka rovat is a Türk Tanács forró pletykáiról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!