A szocialisták szerint ok nélkül áll a Questor-károsultak kártalanítása

2015. szeptember 20. 15:58

Áder János aláírta, az alkotmánybírósági eljárás nem halaszthatja, mégsem hajtja végre a Fidesz a Quaestor-károsultak kártalanítását – mondta el az MTI-nek Szakács László, az Országgyűlés költségvetési bizottságának és a brókerbotrányokat vizsgáló albizottság szocialista tagja.

2015. szeptember 20. 15:58

Az MSZP szerint nem foglalkozik a Quaestor-károsultakkal az Orbán-kormány, sőt a köztársasági elnökkel és az igazságügyi miniszterrel sem – jelentette ki Szakács László, az Országgyűlés költségvetési bizottságának és a brókerbotrányokat vizsgáló albizottság szocialista tagja vasárnap az MTI-nek. A politikus telefonon elmondta: törvény van arról, hogy a brókerbotrányok károsultjait kártalanítani kell, de ennek a szabálynak a végrehajtását "felfüggesztették", pedig ezt a körülményt a magyar jogrend nem ismeri. Ugyanis egy hatályos és érvényes jogszabályt mindenképpen végre kell hajtani – tette hozzá.

Áder János köztársasági elnök a törvényt aláírta, vagyis nem emelt kifogást ellene, „Trócsányi László igazságügy miniszter pedig nekem írta meg levélben, hogy az alkotmánybírósági eljárás nem bír halasztó hatállyal a törvény végrehajtására” –fogalmazott. Szakács László szerint augusztus 6-án lejárt az a határidő, amit a kormány saját maga jelölt ki a kártalanításra, ezért jogos a kérdés, hogy mikor akarják végrehajtani ezt a törvényt.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2015. szeptember 20. 21:37
nyomorult várur..2011..fidesz kormány alatt..tarsolyt beidézik..2012 fidesz kormány..tarsoly 150 milliárdért kamukötvényt bocsájt ki..
liberálzöld.
2015. szeptember 20. 17:23
Mindennek oka van. A Quaestor kártalanításnak pl. az, hogy benne van Orbán Fideszestől, maffiástól nyakig!
egyetmondok
2015. szeptember 20. 17:13
Esetleg rádöbbent a parlamenti többség,amely ezt az egész züllött hóbelevancot megszavazta, hogy ilyet azért tán mégse szabad csinálni.... De jó lenne.
atila68
2015. szeptember 20. 16:45
Gondolom előbb kártalanítani kell a K&H botrány ügyfeleit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!