Zováthi Domokos

2021. október 14. 16:46
Hatalmas megtiszteltetés, hogy mi képviselhetjük Magyarországot az Oscar-versenyben – mondja a Mandinernek Bergendy Péter, a hamarosan mozikba kerülő Post Mortem című horrorfilm rendezője. A beszélgetés során szóba kerül a műfajt kedvelő Babits Mihály és a Nyugatosok, az amerikai horrok költségvetése, és az is kiderül, hogy egy ilyen lelkileg megterhelő filmhez kell-e szakmai segítség a gyermekszínészeknek.
4
2021. október 13. 13:54
Fontos, hogy kibeszéljük a múlt problémáit a családtagjainkkal – mondja Kis Hajni a Mandinernek. A rendezőt első nagyjátékfilmjéről, a Külön falkáról kérdeztük, amely a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon Közönségdíjat nyert.
1
2021. október 12. 18:08
Október 14-17. között a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál keretében, a Müpával közös szervezésben rendezik meg az idén 10 éves Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár a Várkert Bazárban. A rendezvény ezúttal is számos hazai valamint világirodalmi könyvbemutatót, érdekes beszélgetést és még sok más izgalmas programot ígér a Könyves Sétáktól kezdve a zenés irodalmi produkciókig.
3
2021. október 10. 17:07
Erős női karakterek, valamint fekete, ázsiai, maori és barna szereplők is lesznek a jövő ősszel debütáló A Gyűrűk Ura sorozatban. Erről Sir Lenny Henry brit komikus, színész mesélt a BBC rádióműsorában.
71
2021. szeptember 24. 13:51
Korszakalkotó tehetség, aki képes csodákat varázsolni – mondta Csík János Jankovics Marcellről és kedvenc alkotásáról, a János vitézről. A filmet ma este a Szent István téren, a Bazilika előtt, óriásvásznon nézheti, aki kilátogat a Budapesti Klasszikus Film Maratonra.
1
2021. szeptember 20. 15:00
John Travolta szabályosan el volt ájulva, miután megnézte a Nagylátószög kiállítást, amely a magyar film 120 évét mutatja be – mondta lapunknak Káel Csaba, magyar nemzeti mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Beszélt még új nemzetközi koprodukciókról és a készülő nagyszabású történelmi filmekről is.
1
2021. szeptember 19. 15:23
Már a hazai mozikban Tolvaly Ferenc legújabb alkotása, a Szent Ignác útja. Az író-filmrendező a Mandinernek mesélt a forgatás spontán és nem spontán pillanatairól, lélektanról és arról is, hogy a spanyolországi forgatást mennyiben könnyítette a pandémia.
2
2021. szeptember 16. 18:23
A Blokád lesz Köbli Norbert következő filmje, amely Magyarország első szabadon választott kormányfőjét, Antall Józsefet mutatja be a taxisblokádon keresztül. A forgatókönyvíró elmondta, miért választotta ezt a témát, és arról is mesélt, hogy válik valakiből egy csapásra „elnyomottból elnyomó”.
21
2021. szeptember 9. 14:24
Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előestéjén, szeptember 4-én, szombaton láthatta először a nagyközönség Tolvaly Ferenc legújabb filmjét, a Szent Ignác útját. A személyes hangvételű, gyönyörűen fényképezett alkotás négy fiatal zarándok útját követi végig Loyolától Manresáig.
1
2021. szeptember 9. 13:51
A koronavírus-járvány miatt 10 hónap csúszással átadták a 2020-as Arany Medál díjakat. Az elismerést egy kultúra rajongó kamasz alapította, mára már több tízezren szavaznak kedvenceikre.
11
2021. szeptember 2. 17:49
Liszt Ferenc a zenetörténelem első szupersztárja volt, minden művészeti ágat inspirált, a zsenialitása előtti tisztelgés a most útjára indított fesztivál - mondta Káel Csaba, az ötlet megálmodója. Az október 8-án kezdődő, hagyományteremtő céllal életre hívott első Liszt Ünnepen koncertek, irodalmi és képzőművészeti programok, opera- és táncelőadások gazdag kínálata várja az érdeklődőket.