Veszprémy László Bernát

2021. március 4. 12:47
Izraelben dübörög a vakcinázás, hamarosan nyílhatnak az éttermek is, pedig nemrég még nagyon rossz volt a helyzet a zsidó államban is. Helyzetjelentés az izraeli küzdelemről a járvány ellen!
7
2021. február 26. 10:58
Bátor és provokatív esszék gyűjteménye a Habsburg Történeti Intézet igazgatójának új könyve, ami vállaltan „mozaikokból" teszi össze és mutatja be az egészet: a pezsgő és inspiráló konzervatív magyar közélet elmúlt éveit.
1
2021. február 25. 12:01
Joe Biden kormánya engedékenyebb hangot üt meg Iránnal, miközben Izrael figyelmeztet: szerintük közel a perzsa atombomba megvalósulása. Hogyan törölné el Biden Trump örökségét, és milyen jövő vár a Közel-Keletre a „világ csendőre" nélkül?
16
2021. február 18. 13:24
A Nemzetközi Büntetőbíróság úgy gondolja, joga van felelősségre vonni Izraelt a palesztin területeken elkövetett állítólagos háborús bűnökért – ezt viszont Izrael – Budapesttel egyetértésben – vitatja. Miről szól a konfliktus, és mint jelenthet ez a dzsiháddal szembeni harcban?
28
2021. február 15. 9:20
Fontos könyv jelent meg a vörösterrorról, ezúttal a krisztinavárosi gyilkosságokat és atrocitásokat vizsgálja Bíró Aurél, a Budapest Főváros Levéltárának főlevéltárosa tollából. A könyvből az is kiderül, miért gyilkoltak meg egy apát és fiát a Lánchídnál, és ki volt Dénes Artúr, a zsidó ellenforradalmár, akit a Mandiner régi szerkesztőségének közvetlen közelében lőttek le.
1
2021. február 11. 11:40
Szüleik mellől ellopott csecsemők, örökbefogadásból „visszaadott” gyerekek: évtizedek óta kerülnek elő megdöbbentő történetek a külföldi örökbefogadások kapcsán Hollandiában, de a holland kormány csak most szánta el magát az örökbefogadások felfüggesztésére. Egy botránysorozat krónikája.
53
2021. február 10. 12:01
Milyen jövője lehet a klasszikus, telepeseket és bevándorlókat egyesítő amerikai álomnak a nemzetek feletti és alatti identitásokra való széthullás korában? Bakk Miklós politológussal, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem docensével beszélgettünk!
1
2021. február 8. 11:03
Lassan egy éves a koronavírus magyarországi „pályafutása”, a bezártság és az előírások mindenkire egyre nagyobb nyomást helyeznek. Sok cikk foglalkozott az egészségügy helyzetével és a járvány gazdasági hatásaival. De vajon hogyan birkóznak meg a vallásos közösségek a személyes találkozások majdhogynem teljes megszűnésével, változott meg a hitélet? Újbuda és Buda gyülekezeteinek vezetőit kérdeztük.
2021. február 4. 16:06
Zarah Sultana brit munkáspárti képviselőnő antiszemitának nevezte a magyar kormányt, ami Kumin Ferenc nagykövet kikért magának. Sultana válaszlevelét „helyretételként" idézi a baloldali sajtó, pedig a képviselőnő a múltban maga is többször keveredett antiszemitizmus-botrányokba.
165
2021. január 22. 10:41
A korai Horthy-korszakban jelentős volt a katolikus-protestáns ellentét, mint azt a liberálisnak, „zsidóbarátnak”, „kurzus-ellenesnek” tekintett tiszántúli püspök, Baltazár Dezső példája is mutatja. Ma száz éve, 1921. január 22-én történt, hogy a debreceni Nagytemplomban emberi székletet kentek Baltazár – s korábban maga Kossuth Lajos – székére és az azon heverő zsoltároskönyvre.
7
2021. január 20. 9:44
Az 1921-es nyugat-magyarországi felkelést azért is szervezte komoly erőfeszítésekkel a magyar kormány a félhivatalos szervein keresztül, mert pontosan tudták, hogy Sopron elvesztése reális opció volt. Összegző történelmi kötet jelent meg az évszázaddal ezelőtti nyugat-magyarországi eseményekről.
1
2021. január 17. 19:32
„Szeretném, ha a Wikipédia mint szabadon, ingyen, mindenki számára elérhető, megbízható információforrás túlélné a műszaki és társadalmi változásokat” – vallja Gervai Péter. A Magyar Wikipédia alapítóját az online enciklopédia első húsz évéről, a magyar Wiki működéséről és az oldal működésének örök kihívásairól kérdeztük!
3
2021. január 16. 8:00
Most száz éve, január 16-án avatták fel a Szabadság téren az irredenta szoborcsoportot. Bajcsi Ildikót, a Clio Intézet történészét a revíziós propagandáról, az „elnyomott tótság” érdekében felszólaló magyar hangokról, a Károlyit és Horthyt egy táborba soroló szlovák történetírásról és a szlovák „traumairigységről” kérdeztük.
2
2021. január 14. 12:55
1904. december 13-án a korabeli ellenzéki politikusok szétverték a magyar Országházat, így tiltakozva a kormánypárt csalással megszavazott új házszabálya ellen. Milyen indulatok feszítették ekkor a magyar politikát? Mi köze volt ennek a Habsburgokhoz, és összehasonlítható-e az esemény a Capitoliumon történtekkel? Erről kérdeztük Schwarczwölder Ádámot, a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár történész munkatársát.
4
2021. január 13. 13:35
Zuckerberg és Jack Dorsey, két soha, senki által meg nem választott cégvezető hatalmasabbnak bizonyult, mint az amerikai elnök. Ez már igazán a 21. század konfliktusa.
13
2021. január 12. 10:19
„Ha a dogma és a félelemkeltés irányítja tovább az intézményeinket, akkor lehet, hogy nem fog győzedelmeskedni a józan ész” – vallja Daphne Patai. A radikális feminizmus kritikusaként ismert, magyar gyökerekkel rendelkező amerikai professzor asszonyt az ideológiai és kultúrharcok új csatáiról kérdeztük. Azt is elárulja: „nem vagyok túl lelkes az amerikai társadalom jövőjével kapcsolatban”.
5
2021. január 5. 12:19
„Akár egyfajta »fausti indíttatásról« is lehet beszélni, a vágyról, hogy jobbak legyünk, a látóhatáron túlra jussunk, hogy minden határt és korlátot ledöntsünk.” A nyugati civilizáció egyedi és csodálnivaló, Trump egy baki volt az amerikai történelemben, Kína terjeszkedésére figyelni kell, Európa hanyatlása pedig törvényszerű, de lassítható és fel lehet ellene lépni – többek között ezekről is beszélgettünk David Engels belga történésszel, aki nemrég a Migrációkutató Intézet online rendezvényén volt vendég.
5
2020. december 31. 9:27
„Hogyan szítható fel a hamu alatt pislákoló tűz?” Korunkra meggyengült a férfiideál és ezzel együtt a család intézménye is: Bedő Imre új könyvében a mai korszellemben is helytállni akaró férfiak előtti lehetőségeket és kihívásokat veszi sorra.
5

összesen: 160 db | 18 db/oldal

első vissza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 következő utolsó