Veczán Zoltán

2021. szeptember 20. 20:19
Rimaszombatban a Magyar Közösség Pártja kongresszusa is rábólintott, így egyesül a három felvidéki magyar párt: az MKP, a Híd-Most és az Összefogás. Optimista nyilatkozatokból nincs hiány, de a háttérben a realistábbak is szükségszerűnek tartják, ami történt.
3
2021. szeptember 15. 9:42
Ideje lenne leszámolni végre a hamis analógiákkal.
8
2021. szeptember 13. 13:29
Meredek esetek, tálib ostromok és civilizációk ütközései a közép-ázsiai pusztaságban – egy Afganisztánt megjárt magyar, Csiszár Lajos mesél lapunknak a nyugodtnak kevéssé mondható helyi hétköznapokról. Interjúnk!
1
2021. szeptember 12. 18:09
Másod- és féligazságokat tudunk meg egymásról a nyugati médiából mi, lengyelek, magyarok, csehek és szlovákok, öngerjesztő kisebbségi komplexus okán, vagy esetleg szimpla megszokásból. Ehelyett a nemzeti médiumoknak informális hálózatba érdemes szerveződniük, ezt a munkát viszont nekünk magunknak kell elvégeznünk – ez volt a tanulsága annak a szerdai pódiumbeszélgetésnek, amit a Waclaw Felczak Intézet szervezett a délnyugat-lengyelországi Karpaczban, s amelyen a visegrádi országok médiakörképéről beszélgettek az érintett országok sajtójának prominensei.
3
2021. augusztus 31. 21:14
Gyurgyák János (eszme)történész „Elveszett illúziók, megtalált történelem” című könyvét mutatták be a Scruton Közösségi Tér csordultig telt termében, ahol a Rubicon Intézet szervezésében vitatkozott Pritz Pál történész, az MTA doktora és Orbán Balázs, miniszterhelyettes, államtitkár – a legkevésbé a könyvről, a leginkább pedig a történelem, az emlékezetpolitika és a politika viszonyairól.
5
2021. augusztus 24. 17:00
Pirospaprika-szálakkal felütött gin-tonic, kacsamellchips a bloody maryn, vagy éppen hurkás-gyömbérsörös koktél: László nem ismer tréfát, ha italról van szó. A díjnyertes bartender életútja is van olyan izgalmas, mint a koktéljai, kezdjük talán azzal, hogy eredeti szakmája szerint ács.
5
2021. augusztus 18. 10:01
Helikopterek, páncélautók, fegyverek és lőszer – hatalmas mennyiségű hadianyag került a tálibok kezére szinte küzdelem nélkül, elsősorban az afgán kormányerőktől. De mihez tudnak kezdeni mindezzel az afgán szélsőségesek? Szakértőt kérdeztünk a fejleményekről!
1
2021. augusztus 7. 19:27
Jó, jó, a szólásszabadság fontos és veszélyben is van, de ki fenyegeti inkább: a jobb- vagy a baloldal? A The American Conservative főmunkatársa vitázott Krekó Péterrel, a Political Capital vezérigazgatójával.
6
2021. augusztus 4. 8:00
Ezért olyan szép a vírusok élete, nem kell annyit gondolkodniuk. Bezzeg a médiának!
2
2021. július 29. 15:15
Ahol a technológia, a tőzsde és az internetes mémek találkoztak, ott született meg az úgynevezett mémcoin. S most már van belőle magyar is, méghozzá kutyás tematikával: a Hungarian Vizsla Inu, amely befektetőinek a jókora nyereség mellett a jótékonykodás lehetőségét is ígéri, s nemrég azzal került be a hírekbe, hogy kezdeti árfolyamának ezerszeresére ugrott az értéke. Mi pedig utánajártunk, hogyan is működik ez az egész, nyereségestül, kockázatostul.
8
2021. július 21. 19:20
„Megérteni a megérthetetlen generációt” – fogalmazta meg a Magyar Fiatalok 2020 című nagymintás kutatás célját nyitóbeszédében Rácz Zsófia helyettes államtitkár; a tizenkétezer, 15-29 év közötti személy megkérdezésével készült kutatás gyorsjelentéséből alapvetően pozitív kép rajzolódik ki a magyar fiatalok közérzetével és jövőképével kapcsolatban, de akadnak kihívások is, derült ki a kutatást vezető Székely Levente beszámolójából; ahogy az is kiderült: dimenziót vált a magyar ifjúságkutatás az MCC és a Nézőpont nagyszabású projektjeinek köszönhetően.
5
2021. július 19. 19:00
73-ról 76 pontra javította az Európai Bizottság a magyar kutatási és innovációs tevékenység pontszámát. Ha lassan is, de közeledik az európai középmezőny alja, ami térségünket tekintve nem rossz eredmény, regionálisan nézve Budapest számára Prága lehagyása is reális. A témában Gulyás Tibor, az ITM helyettes államtitkára nyilatkozott lapunknak.
4
2021. július 19. 8:10
Érdemes, ha nem is megbékélni, de tisztában lenni: biztos, hogy mi magunk is le vagyunk hallgatva.
10
2021. július 7. 10:00
„Szülőket kényszeríteni arra, hogy engedjék át a genderideológia befolyásának gyermekeiket, ugyanaz a totalitárius gyakorlat, mint a melegek bebörtönzése” – mondja Sven Tritschler. Az AfD-s képviselőt azután kérdeztük, miután Észak-Rajna-Vesztfália tartományi parlamentjében védelmébe vette a vitatott magyar törvénycsomagot.
2
2021. július 6. 14:12
Beszéljünk inkább a tényekről: elképesztő húzóerő lehetne a kínai egyetem a magyar és a regionális tudományos élet számára – javasolja Vancsó Gyula, aki a világ féltucat egyetemén megfordult, többek között Sanghajban, a Fudan szülővárosában is rendszeresen előad. A professzor lapunknak kitért az ide készülő kínai elitegyetemet érő vádakra, melyek szerint kínai kémközpont vagy kommunistaképző lenne, de szó esett Kína megértéséről, ujgurokról, a dalai lámáról, magyar kormányról és ellenzékről is.
15
2021. július 1. 19:00
„A Gazprom legvidámabb barakkjától” a „fideszes klientúraépítésen” át a Magyarországgal szembeni NATO-beavatkozás ötletéig mindenféle minősítés és vád elhangzottak: keményen csapott össze Menczer Tamás államtitkár és Mesterházy Attila, az MSZP egykori elnöke. Mégis volt, amiben meg tudtak egyezni.
4
2021. június 28. 13:10
„Tiltólistára” kerülő filmek és iskolákból kitiltott szerzők listái keringenek az interneten, miután sokan elkezdték találgatni, hogy fog kinézni a gyakorlatban a homoszexualitást népszerűsítő vagy megjelenítő tartalmak korlátozása, amiről a pedofiltörvénynek is nevezett jogszabály-módosítások rendelkeznek. Papp János Tamás médiajogász segítségével jártunk utána, mennyi valóságalapja van ezeknek az aggodalmaknak.
9
2021. június 3. 21:25
Izgalmas adok-kapok zajlott a Zsurnaliszta Vitaest új adásában, ahol Hargitai Miklós, a Népszava főszerkesztő-helyettese, és Kereki Gergő, a Mandiner társfőszerkesztője feszült egymásnak; szó volt arról, ki kapja a nagyobb szeletet az állami hirdetésekből, baloldali-e vagy sem a Népszava, cenzúrázzák-e a kormánypárti lapokat vagy sem. A Népszava főszerkesztő-helyettese a Mandiner kommentelőinek is üzent: ne fáradjanak a zsidózással, mert nem az.
6

összesen: 98 db | 18 db/oldal

első vissza 1 2 3 4 5 6 következő utolsó