Veczán Zoltán

2021. március 4. 7:00
Irgalmatlan mennyiségű, közvetlenül pályázható uniós forrásokért indul meg idén a verseny a kutatási-fejlesztési és az innovációs ágazatban Európa-szerte; Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke lapunknak felvázolta, hogyan segít hozzá kis túlzással mindenkit ezekhez a forrásokhoz a nemzeti laborok, valamint a tudományos és innovációs parkok elmúlt években kiépült hálózata.
2
2021. március 3. 16:01
Éllovasok a beadott vakcinák számát tekintve, de már fogytán a tűrőképessége Szerbia lakosainak. Illegális magánbulik a nagyvárosokban, oltásellenes mozgalmak, ismét emelkedő esetszámok: így küzd a járvány ellen déli szomszédunk.
3
2021. február 23. 15:10
Családtagok, barátok, ismerősök „feljelentésére” buzdít egy anonim, magát „hazafiak és színesbőrűek” csoportjaként definiáló csapat, akik szerint Trumpra szavazni terrorizmus.
113
2021. február 8. 16:27
Az új, ezúttal tényleg végleges határidő május 7., a hivatalos cél két országgal és 140 ezer szignóval túlteljesítve, a szervező Székely Nemzeti Tanács elnöke, Izsák Balázs mégsem elégedett – lapunknak azt is elmondta, miért nem hangoztatták korábban, hogy nem február 7. a végső határidő.
3
2021. február 5. 13:35
Az EU-monstrum bennfentes természetrajzától a technológiai forradalmon át a német-magyar kapcsolatokig és az amerikai alkotmányjogig számos területen oktatják majd a Mathias Corvinus Collegium hallgatóit frissen igazolt, nemzetközi szaktekintélyek. „A minőséget tűztük zászlónkra” – mondta Orbán Balázs, az MCC kuratóriumának elnöke, Szalai Zoltán főigazgató pedig emlékeztetett, több mint száz pályázóból válogatták ki a leendő oktatókat.
6
2021. január 30. 9:50
„Tudunk rá valakit!” Ambíciózus célokkal lép piacra a doApp: az új magyar közösségi oldal felületén a megbízható mesteremberek és a korrekt ügyfelek találnak majd egymásra, a kóklereket és álmodozókat pedig kiszűri a rendszer – mindezt a lakásfelújítási boom elé időzítve.
2
2021. január 22. 21:00
Szólásszabadságról, a közösségi médiában dúló cenzúráról, a jobb- és baloldali sajtó hibáiról és bűneiről, az újságíró felelősségéről beszélgetett Kósa András (Népszava) és Megadja Gábor (Kontra) a Transzparens Újságírásért Alapítvány vitaestjén. De vajon mit ér az újságíró, ha hazudik? S vajon a közösségimédia-cenzúra nélkül is megválasztották volna Joe Bident amerikai elnöknek? Tudósításunk.
5
2021. január 15. 13:33
Ha a szexuális kisebbségek vagy a bevándorlás ügyében eljárhat az Európai Bizottság, akkor a nemzeti kisebbségek ügyében miért nem? – teszi fel a kérdést lapunknak adott interjúban Vincze Loránt, a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést jegyző szervezet elnöke, aki szerint az unió értékeit semmibe vették. Az Európai Nemzetiségek Föderatív Unióját (FUEN) vezető RMDSZ-es EP-képviselő kiemelte: az EB példátlan módon ment szembe az Európai Parlamenttel is, de a FUEN nem hagyja magát.
2
2021. január 5. 9:32
Kedves ügyfelünk! Ön a politikai kommentszekció automatikus véleménybuborék-megerősítőjét hívta.
5
2021. január 4. 10:16
Karantén külföldi út után, koronavírus-fertőzésből adódó megbetegedés munkahelyen vagy azon kívül, otthoni munka, ötven-, hatvan-, hetvenszázalékos táppénz – lapunk a Deloitte tanácsadó cég segítségével járt utána a jogszerű megoldásoknak, cikkünkben elmagyarázzuk, mikor mi jár a munkavállalónak.
2021. január 1. 9:01
Mi a különbség egy 1890-es, a Pesti Hírlapba feladott társkereső hirdetés és egy mai Tinder-profil szövege között? Miben volt más 130 éve így ismerkedni, mint most? Mitől tart leginkább egy „vakrandin” egy férfi és mitől egy nő? Szalai Piroska szociológus válaszol, miután az Arcanumban kutakodtunk.
3
2020. december 27. 14:02
Vallási fanatizmus és ideológiai terror, proletárok és uralkodók, birodalmak és felfordulások – valóban történelmi kaleidoszkópként működik a Rubicon Intézet első, Hahner Péter írásaiból válogató kötete. Recenziónk!
2020. december 20. 8:00
Mibe lehet kapaszkodni járványkarácsony idején? Hogy élte meg Csaba testvér a koronavírus-betegséget a kórházban? Hogyan viseli, hogy most „takaréklángra tették”? A ferences rendi szerzetes szokott optimizmusával beszélt lapunknak arról, miért volt felemelő számára kórházban feküdni, hogyan nőttek fel a feladathoz a gyerekek, amikor a nevelőiket leverte a lábáról a kór, és még arról is, hogy miben rejlik egy véresszájú ateista mély kereszténysége.
8
2020. december 17. 19:20
A felvidéki magyar összefogásról egyeztető MKP és Most-Híd elnökei a közelgő megegyezésről beszéltek volna egy szerdai sajtótájékoztatón, az Összefogás nevű kispárt elnöke viszont hívatlanul közölte: igazából nincs is mit bejelenteni. A szlovákiai magyar huzavona újabb fejezetéről a pártelnököket és Tokár Géza politológust kérdeztük.
12
2020. december 16. 18:00
Az LMBTQ-vonatkozások kutatása már olyan témákban is kötelező elvárás a társadalomtudományokban, amiknek semmi közük nincs a genderkérdésekhez. Demeter Márton kommunikációkutató szerint a téma kutatásában érdekelt emberek kilencven százaléka csak opportunizmusból kutat érzékenyítő témákat, de eleve könnyebb ösztöndíjhoz jutni, ha az ember az LMBTQ-mozgalmak szájíze szerinti kutatásokat végez, az emögött húzódó neoliberális filozófia viszont súlyosan megkárosítja a tudomány egészét. Interjúnk.
31
2020. december 15. 16:25
Mi történik, ha egy úzvölgyi sírgyalázó ultravezér, két, sortűzközeli, volt kommunista vértábornok és egy magyarellenes feljelentőgép találkoznak? Hát pártot alapítanak! Így született meg az AUR nevű szélsőséges formáció, amely legalább annyira maszk-, mint magyarellenes, és legalább annyira ortodox, mint soviniszta. Részletes elemzés Illyés Gergely, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet, és Ionut Codreanu, a bukaresti Active Watch civil szervezet projektvezetője segítségével.
43
2020. december 10. 7:00
Fel kell venni a harcot a kulturális marxizmussal, családpolitika terén pedig egész Európának a magyar példát kell követnie, különben a Római Birodalomhoz hasonló vég vár ránk – mondja lapunknak Janez Janša szlovén kormányfő, aki szerint Magyarországon az elmúlt évtizedben rendkívüli fejlődés ment végbe. Janša azt is hangsúlyozza: az uniós szerződéseken túlmutató mechanizmusok felállítása ellentétes az unió érdekeivel. Interjúnk.
6
2020. december 8. 21:06
Rekordalacsony részvétel, vadiúj román soviniszta párt a bukaresti parlamentben, megőrzött RMDSZ-pozíciók – közösen értékelte a lezajlott romániai választásokat Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke és Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár.
5

összesen: 48 db | 18 db/oldal

első vissza 1 2 3 következő utolsó