Veczán Zoltán

2021. június 3. 21:25
Izgalmas adok-kapok zajlott a Zsurnaliszta Vitaest új adásában, ahol Hargitai Miklós, a Népszava főszerkesztő-helyettese, és Kereki Gergő, a Mandiner társfőszerkesztője feszült egymásnak; szó volt arról, ki kapja a nagyobb szeletet az állami hirdetésekből, baloldali-e vagy sem a Népszava, cenzúrázzák-e a kormánypárti lapokat vagy sem. A Népszava főszerkesztő-helyettese a Mandiner kommentelőinek is üzent: ne fáradjanak a zsidózással, mert nem az.
6
2021. június 2. 19:01
Több mint háromszáz szerző több mint hatszáz művén keresztül ad teljes képet a magyar irodalom 1956 és 2016 közötti történetéről az MMA új lexikonja, Pécsi Györgyi és Falusi Márton főszerkesztésében.
4
2021. május 29. 13:37
Hiába nem robbannak már az aknák, hiába szorultak ki az ország nagy részéből a terroristák, a visszatérő menekülteknek irgalmatlanul nehéz az újrakezdés. Porig rombolt falvak, se tiszta víz, se kórház, se iskola, s minderre jött még rá a COVID - ilyen körülmények között igyekszik segíteni a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, amelynek iraki képviselete vezetőjével, Szatmári Barnabással beszélgettünk.
2
2021. május 27. 17:00
A posztmodern ideológusai mára maradéktalanul száműzték Istent a világmindenség képletéből, mindenhatónak gondolják magukat, felszaggatják a földből a gyökereinket, és lerombolják az identitásunkat – mondja Bagi Iván Karinthy-gyűrűs humorista, akinek a napokban jelent meg a második verseskötete, mint fogalmaz, „karanténmagányának gyümölcse”. A Kamera Hungária-díjas előadóművésszel a regénybe kívánkozó disztópikus időkről, jobb- és baloldal önkritikájáról és arról beszélgettünk, vajon mit tanulhat az emberiség a járványból.
12
2021. május 27. 7:00
Számos vállalkozás működik az Andor utca 60. alatt a helyiek megelégedésére; például száz gyermeket fejlesztenek mozgáskészségeket javító falmászással, ami igazi kuriózumnak számít. Most mégis mindez veszélybe került az újbudai eladási láz miatt, a baloldali városvezetés ugyanis az amúgy nyereséges vállalkozói telepet is el akarja adni.
45
2021. május 26. 14:00
Volt magánház, csecsemőotthon, fogyatékos személyeket ellátó habilitációs központ, kulturális célokra pályáztatták; Újbuda új, baloldali vezetése azonban inkább eladja a Gellért-hegy oldalában található villaépületet. A lakóknak önmagában az értékesítés nem feltétlenül probléma, jobban tartanak attól, hogy egy profitorientált beruházó lebontja vagy radikálisan átalakítja a lassan százéves villaépületet. A párbeszédes alpolgármester szerint nincs miért aggódniuk.
45
2021. május 21. 18:15
Nem akárkik pályáztak a DK-s polgármester és az újbudai baloldali többségű városvezetés által kiírt pályázatra az albertfalvai termelői piac kapcsán: a Putyin pénztárosának is tartott, milliárdos Megdet Rahimkulov fiának cége adhatta a legmagasabb árajánlatot; a DK-s polgármester az ügyben nem kívánt nyilatkozni.
38
2021. május 20. 22:25
Sokmindenről esett szó az egyetemi modellváltástól kezdve a vakcinaellenességen át az állítólagos felcsúti perig, a Fidesz parlamenti államtitkára, Orbán Balázs a megfontoltabb, a Momentum miniszterelnök-jelöltje, Fekete-Győr András inkább a vagdalkozós vonalat vitte.
127
2021. május 19. 13:00
Kétségbeestek az albertfalvai termelői piac utcafrontjának bérlői, akik penészes, gombás, szétvert odúkat pofoztak ki csinos kisboltokká, a környék lakóinak nagy örömére. Az illetékesek azonban már régóta mostohagyerekekként kezelték őket, most pedig valószínűleg csomagolhatnak, miután a baloldali városvezetés mindenfajta előzetes figyelmeztetés vagy konzultáció nélkül befektetőknek fogja eladni az egész épületet – nem meglepő módon éppen a baloldali boltosok a legcsalódottabbak. Helyszíni riportunk.
46
2021. május 12. 20:44
Siker-e a kormány vakcinapolitikája? Ki felel politikai értelemben a sok halottért? Mennyiben okolható a hagyományos és mennyiben a közösségi média az álhírek terjedéséért? Krekó Péter szociálpszichológus, a Political Capital igazgatója és Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője csapott össze a Scruton közösségi térben a Mandiner szervezésében; a vitát Boris Kálnoky, a Mathias Corvinus Collegium Média Iskolájának vezetője moderálta.
7
2021. május 5. 8:49
Urbanisztikai, etikai és jogi szempontból is roppant aggályos, hogy a DK-s László Imre vezette önkormányzat jókora lakópark-tömb beépítésére adja el építési engedélyestül az Ulászló utca 58. alatti ősfás telket, amelyen a helyiek parkot szerettek volna létesíteni. A környékbeliek fel vannak háborodva, László és alpolgármestere, a momentumos Orosz Anna a legutóbbi időkig hallgatott az ügyben, most hárítani kezdtek.
97
2021. május 5. 7:43
Kitől és mitől független és autonóm egy újságíró? Tűnődések a sajtószabadság világnapja után.
5
2021. május 3. 19:04
Kicsinyes bosszúállás, egyéni háttéralkuk és mindenféle megkülönböztetések szálai szövik át a Nagycsarnokban dolgozók életét: miután egy vállalkozót azután raktak ki a boltjából, hogy számos társa és saját maga nevében is méltányosságot kért a bérleti díjak kapcsán, végső kétségbeesésében közvetlenül Karácsony Gergely főpolgármestertől, több árus is megerősítette: nagyon nagy bajok vannak a főváros egyik ékkövének számító piacon.
74
2021. május 2. 11:47
A helyiek sem értik, mi indokolja a Újbudai Bocskai István Általános Iskola által használt egyetlen nagyobb zöldterület értékesítését, nehezményezik, hogy így csak egy műfüves kispálya és egy betonudvar marad a négyszáz diáknak – így szerintük egészen új értelmet nyer Orosz Anna momentumos alpolgármester kampányszlogenje: „nekik beton, nekünk zöld”. Többen izgalmas befektetői háttérről is beszéltek lapunknak, közben azt is rebesgetik, hogy egyes LMP-s és MSZP-s képviselők sem feltétlenül hívei a DK-Momentum ilyen irányú nyomulásának.
111
2021. május 1. 12:00
A Budapest egyik ékkövének számító Vámház körúti Nagycsarnok kong az ürességtől, az árusok mégsem zárhatnak be, ha nem akarják, hogy ugorjon az a kevéske kedvezmény, amit a fővárosi üzemeltetésű cégtől kapnak. Tiltakozni kevesen mernek. Aki mégis, az láthatóan jó megütheti a bokáját: mint a két boltot üzemeltető Hankeszné Balás Brigitta, aki a milliós mínuszok miatt számos társa nevében is segítséget kért a fővárostól, érdemi párbeszéd helyett azonban csúnyán elbántak vele.
158
2021. április 30. 15:40
Jön a négymillió beoltott, értelmet nyernek a védettségi igazolványok, amelyek körül már most is sok port kavartak a TASZ és az ellenzék kritikái. Megvizsgáltuk, mennyire életszerűek ezek a bírálatok, Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke segítségével pedig az adatvédelmi és alkotmányossági háttert is feltérképeztük.
14
2021. április 17. 9:37
„Amerika betérdelt a BLM-től meg az LMBTQ-tól” – valójában így is felfogható Pados Gábor szerint az a szobor, amit felállítása után radikálisok ledöntöttek a Ferencvárosban, s amit az ismert kortárs galériatulajdonos vehet gondjaiba. Beszélgetés Pados Gábor kortárs műgyűjtővel és galériással, aki ma már nem mondaná, hogy „balra ugrik”, és kiáll a Liget-projekt mellett is.
59
2021. április 13. 11:15
Számos olyan gondolatunk van, amely a Nyugatnak is mintául szolgálhat – régiónk konzervatív szellemi építkezését tárja a világ elé egy új, angol nyelvű konzervatív folyóirat. A Hungarian Conservative a Danube Institute kezdeményezésére indult, és nem csak jobboldali szerzők felé nyit. Kiss Istvánnal, az intézet ügyvezető igazgatójával beszélgettünk, aki egyben a lap főszerkesztő-helyettese is.
10

összesen: 81 db | 18 db/oldal

első vissza 1 2 3 4 5 következő utolsó