Veczán Zoltán

2022. május 11. 12:01
Aki nem ismeri azt a választ, hogy „nem”; aki szerint meg kell szüntetni a Twitteren a balos cenzúrát; akitől a demokráciát féltik a demokraták – portrénk Elon Muskról! Brutális gyerekkortól az amerikai álomig, sakk-szakkörtől a Twitter-bevásárlásig, Obama támogatásától Trump visszaengedéséig: ki valójában ez a különc üzletember, a világ jelenleg leggazdagabb embere?
1
2022. május 7. 7:01
A régen virágzó cseh-magyar kapcsolatokat a huszadik század mérgezte meg elsősorban, és ennek traumáit ma is csak részben lehet kibeszélni Csehországban – tudjuk meg Tóth Endrétől – Andrej Tóthtól –, aki a Prágai Közgazdasági Egyetem kancellárja, egyetemi oktató, maga is csehországi magyar. Interjúnk az egyetemi vezetővel!
8
2022. április 29. 16:41
Az ukrajnai háború, a szülőföldjükről elmenekült, s a megfogyva ott maradt kárpátaljaiak sorsa is szóba került az elmúlt 12 év nemzetpolitikai eredményeit összegző kiadvány bemutatóján. A nemzetpolitika eddigi mérlegéről beszélt a Várkert Bazárban Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár. Ugyanakkor számos kérdés is felvetődött, például, hogy a jelenlegi helyzetben, amikor egyfelől a háborús recesszió, másfelől a brüsszeli források elapadása fenyeget, fenntartható-e mindez. Ott voltunk, kérdeztünk.
5
2022. április 29. 9:00
Mennyire volt előre elrendeltetett a dualizmus, és így a történelmi Magyarország vége? Mennyire volt ez magának a rendszernek a hibája? Mennyire tekinthető mégis a magyarság szempontjából sikeresnek a korszak? Vitaesten jártunk.
7
2022. április 27. 7:00
Első blikkre politikai újonc, ám Robert Golob energiaipari veterán vezető és évtizedes politikai helyezkedő, sok pénzzel és ügyes kommunikációval. Bár Golob szlovén választási győzelme sokakat meglephetett, valójában évtizedes építkezés áll mostani győzelme mögött. Portrénk!
93
2022. április 26. 16:00
Lánglelkű, kitűzős-profilképes fiatalok árasztották el a közösségi médiát és nem ritkán a – főleg budapesti – utcákat is, amiből óhatatlanul az a kép bontakozott ki, hogy a fiatalok tömegesen, aktívan politizálnak az ellenzék oldalán. Aztán jött a hidegzuhany a választási eredményekkel, amelyek fényében érdemes lehet árnyaltabban is megvizsgálni a kérdést.
4
2022. április 24. 8:51
Szoros verseny ígérkezik a vasárnapi szlovéniai választáson, ahol a két nagy – jobb és baloldali – erő körül cirkáló számos kispárt bejutása vagy kiesése döntheti el a megmérettetést.
14
2022. április 22. 6:59
„Ha az ember megtartja a hitelességét, és nem naponta váltogatja a véleményét, mint az alsóneműjét, akkor az is hiteles lesz, amit képvisel” – véli Nyerges Attila, aki természetesnek veszi, hogy vannak, akik kritizálják a zenekart felvállalt politikai nézetei miatt, ugyanakkor a kétharmados Fidesz-győzelemnek örül, és Budapest kapcsán sem szégyent, inkább reményt érez már.
4
2022. április 16. 13:00
Általános a meggyőződés, hogy ez a nemzetpolitika, ami eddig folyt, ez jó volt, és reménykedtek abban, hogy ez folytatódni fog – véli Brenzovics László. A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke reméli, hogy mind az ukrán, mind a magyar fél megtesz mindent a két ország közötti fagyos kapcsolat újramelegítéséért.
2
2022. április 16. 10:00
Az ellenzéki pártok arra építették a kampányukat, hogy Orbán annyira rossz, hogy nála már minden jobb. Az emberek többsége pedig láthatóan nem ezt érzi és nem ezt gondolja – foglalta össze állásontját a nemrég párttá alakult Polgári Válasz elnöke. A korábban Jobbikos Bencsik János szerint a nyugatról importált, progresszív társadalmi modellekkel az ellenzék nem is lehetett sikeres, ahogy Márki-Zay Péter kommunikációja is számos magas labdát adott fel a kormánynak. Interjúnk.
36
2022. április 15. 16:00
A kormánypártok programjából sok mindent a Munkáspárt is megcsinálna, a Fidesz-KDNP választási győzelme pedig nem véletlen: jól kormányoztak, jól vették a járvány és a háború akadályait – véli a Munkáspárt elnöke. Thürmer Gyula szerint olyan viszont nincs, hogy egyesült ellenzék, sőt, baloldali sincs igazán a parlamentbe jutott pártok között.
7
2022. április 15. 13:00
Az ellenzéket támogató nemzetközi jogász kemény kritikával illette a hatpárti összefogást. Röviden: a választók számára érdektelen problémákon való vitákkal inkompetensnek mutatkoztak, sokszor hozzáértés nélkül dobáltak be ötleteket, például a feles többséggel való alkotmányozásról szólót, ami Lattmannak is okozott kellemetlen perceket; a Jobbik nem hozott szavazókat, ráadásul lenullázta magát közben. Interjúnk.
57
2022. április 14. 19:11
„Nem, hogy az országot nem ismeri az ellenzéki pártok zöme, de még a saját potenciális szavazóikat sem”; „még négy ilyen év, és Budapestet is elveszti az ellenzék” – Balogh Gábor szerint nem mindenki kapott ki megérdemelten az ellenzéki összefogás jelöltjei közül sem. Interjúnk az egykor a Jobbik mellől indult publicistával!
4
2022. április 13. 19:01
A bukás előszelétől Trianonon és a felelősök keresgélésén át a kiútkeresésig és a visszacsatolás örömmámoráig: Trianon és a revízió címmel született új kötet a korszakról.
2022. április 10. 9:31
Az ellenzék visszhangkamrában hallgatta saját magát, az erdélyi magyaroknak viszont biztonságot jelent, hogy van egy olyan kormány, amelynek fontosak a Magyarország határain kívüli nemzeti közösségek – mondja az RMDSZ elnöke lapunknak.
5
2022. április 9. 18:21
Eltörléskultúra német módra: a legendás dóm tornyai nélküli új, üres városlogót vezetett be Köln városa – aminek érthető módon nem mindenki örül.
123
2022. április 9. 7:00
Határozottan elkezdték belakni a budapesti BOK-csarnokot a civilek; nyoma sincs már annak a kissé kaotikus helyzetnek, ami a pályaudvarokon várta a menekülteket. Tolmácsokkal, segélymunkásokkal, kadétokkal, rendőrökkel beszélgettünk, hogy megtudjuk, ők hogyan érzik magukat, mit tapasztaltak, hogyan működik a gyakorlatban a központosított menekültellátás.
2022. április 7. 16:11
„Volt egy pár barna bakancs, egy vörös bricsesz, egy rózsaszín selyeming, egy pár zöld bokazokni, meg egy fekete cilinder. Ezt mind ráadták a boldogtalan Márki-Zayra, aztán csodálkoztak, hogy mindenki hahotázik.” Tarlós Istvánt kérdeztük arról, szerinte mi történt a választáson. A volt főpolgármester szerint „az ellenzéknek a fenyegetőzésen, vádaskodáson kívül nem volt olyan mondanivalója, ami a többséget megérintette volna”. Interjúnk!
2

összesen: 183 db | 18 db/oldal

első vissza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 következő utolsó