Vágvölgyi Gergely

2022. május 26. 17:55
Rutinos veteránok, újoncok és nagy visszatérők: több mint hatvan államtitkár kezdi meg az új ciklust. Összeállításunkban feltérképezzük, ki hol szolgál majd a következő években és kihez kerül a családügy.
11
2022. május 18. 21:00
„Meg kell fordítanunk a helyzetet és társadalmi szinten nekünk kell lépéselőnybe kerülnünk” – hangzott el a Védett Társadalom Alapítvány budapesti rendezvényén. A Védett Élet Konferencián az élet- és gyermekvédelem kérdésköreit járták körül konzervatív gondolkodók.
7
2022. május 14. 15:43
Az üzleti szférában ért először a csúcsra, majd volt nagykövet, miközben hobbijában, a szépirodalom területén is jelentős (szakmai) eredményekkel vétette észre magát. Nagycsaládos üzletember, aki most a politikai élet első vonalában is bizonyíthat. Portrénk.
5
2022. április 29. 11:25
„Ne csak a pontszámok döntsenek, hanem lássuk mögöttük az embert is!” – hangzott el péntek délelőtt Budapesten, a Corvinus Egyetemen tartott sajtótájékoztatón. Az Illyés Gyula Program bemutatóján szóba került a jogszabályi környezet átalakításának szükségessége, valamint az is, hogyan lehet esélyt adni akár mélyszegénységben élő tehetséges fiataloknak.
1
2022. április 8. 17:01
„Nagyon konfliktusos és nehéz idők jönnek, amikor rendkívüli súllyal bír, hogy ki irányítja az országot” – mondja Földi-Kovács Andrea a Mandinernek. A Védett Társadalom Kuratóriumának tagja szerint ha a progresszió megtámadja az oltárt, a keresztényeknek hathatós választ kell adniuk. A televíziós újságírót Mi történt? című interjúsorozatunkban kérdezzük a választásról.
6
2022. április 7. 19:06
„A szivárványkoalíció tagjai zombiszavazóknak állították be a határon túliakat, amivel beléjük rúgtak” – mondja a Mandinernek Zsigmond Barna Pál. A Fidesz országgyűlési képviselője szerint összességében tehát 260.000 szavazat várható a Fidesz-KDNP listára a határon túlról.
4
2022. április 7. 6:51
„A budapesti közhangulat teljesen eltért az ország más pontjain tapasztalhatótól, ami fontos tanulság” – mondja Csókay András a Mandinernek. Az idegsebészt a választási eredmény rövid értékelésére kértük Mi történt a választáson sorozatunk újabb részében!
2
2022. április 3. 13:10
A hazánkban is intenzív munkát végző lobbiszervezetek sokszor nem egyszerűen kritikusak a kereszténységgel szemben, de ellenérzéseket is keltenek velük szemben. Ennek nem csak a háttérben, de nyílt propagandájukban is hangot adnak.
2
2022. április 2. 14:37
Az országgyűlési választások és a gyermekvédelmi népszavazás közeledtével több lelkipásztor is nyilvánosan állást foglalt és tájékozódási pontokkal szolgálta a keresztény szavazókat.
7
2022. április 2. 13:00
Részletes információkkal cáfolja a CitizenGO azokat a liberális hangokat, amelyek szerint a gyermekvédelmi népszavazásnak nincs igazi tétje, sőt, csak egy álproblémára reagál. Schittl Eszter, a szervezet magyarországi kampányigazgatója konkrét példákon keresztül mutatja be, hogy a népszavazás sikere megelőzheti a magyar fiatalok megvezetését, és egy egészségesebb felnövekvő generációhoz járulhat hozzá.
1
2022. március 30. 19:42
Márki-Zay Péter „politikusnak nem biztos, hogy a legalkalmasabb”. Míg ő a kisebbségi véleményeket hangsúlyozza hatékonyan, addig Orbán Viktor rendre a többség szükségleteire érez rá és azokat építi be politikájába, hangzott el szerdán este Budapesten, a Mandiner, a Batthyány Lajos Alapítvány és a Prokon Ifjúsági Szervezet Gyújtópontok '22 című sorozatának elemzői vitaestjén. Tudósításunk!
9
2022. március 30. 18:07
Örömüknek adnak hangot a magyar keresztények, miután szerdán Helsinkiben felmentették a vádak alól Päivi Räsänent. A volt finn belügyminisztert, aki jelenleg is kereszténydemokrata parlamenti képviselőként szolgál, a Biblia idézéséért vonták vád alá. A Mandinernek nyilatkozó lelkipásztorok és közszereplők azonban arra is figyelmeztetnek, a kereszténység csatát nyert ugyan szólásszabadságáért, de a háború vége még messze van.
2022. március 27. 7:25
Deklarációt adott ki a „férfi és nő teremtő erejű különbözőségét és szövetségét ünnepelve” a kereszténydemokrata Szent István Intézet. Máthé Zsuzsa a Mandinernek rámutatott: a Magyar Pszichológiai Társaság és a Magyar Pszichiátriai Társaság közleménye után morális kötelességüknek érezték, hogy megszólaljanak.
2
2022. március 20. 12:07
Lehetséges-e szerzetesi életet élni a hétköznapok forgatagában, családos emberként, munkahelyi konfliktusokkal terhelve, határidők szorításában, egy önmagából kiforduló világban? Milyen oszlopokra építhetjük fel az életünket, ha stabilitást, reményt és örömöt szeretnénk elnyerni? Hogyan újulhat meg a kereszténység úgy, hogy közben jottányit sem távolít kétezer éves hagyományaitól és tanításától? Egyszerű nyelvezetű, de mélységeket feltáró könyv sorolja meggyőzően a válaszokat.
1
2022. március 20. 6:33
A média segítségével a háború ma a szemünk előtt zajlik, ennek ellenére sérül az igazság, a pontos tájékozódás lehetősége – mondja lapunknak Udvardy György érsek, aki hangsúlyozza: a háború sohasem megoldás, minden erőnkkel a békére kell törekedni. A Veszprémi Főegyházmegye főpásztorával a vár felújításának hátteréről, az abból fakadó lehetőségekről, az elkényelmesedett és elvallástalanodott emberről, de a kezdeményező hit erejéről is beszélgettünk. Nagyinterjúnk.
9
2022. március 19. 17:47
Továbbra is gyakoriak a templomokat érő vandál támadások és rongálások Nyugat-Európában, a legtöbb ilyen eset Franciaországban és Olaszországban történik. A keresztény szimbólumok gyalázása a közösségi médiában is erőteljes. Körképünk.
21
2022. március 10. 19:00
Ha ez a „keresztény program”, mi lenne a liberális? – teszi fel a kérdést a baloldal miniszterelnök-jelöltjével kapcsolatban Rétvári Bence, aki arról is beszélt lapunknak, jövőre átfogó béremelést kaphatnak a pedagógusok. A KDNP alelnökével, az Emberi Erőforrások Minisztériuma miniszterhelyettesével beszélgettünk a közelgő választások tétjéről, liberálisba hajló keresztény politikáról és arról, miért érdemes a szólásszabadság védelmezőinek jobbra szavazniuk.
14
2022. március 10. 10:55
„Magyarországnak történelmileg és alkotmányosan is identitása a keresztény civilizáció, ezért védi a keresztény értékeket és segíti az üldözött keresztény közösségeket” – mondta Semjén Zsolt az Arcok és történetek című kötet bemutatóján szerdán este, Budapesten. A miniszterelnök-helyettes arról is beszélt, hazánk erőn felül vesz részt humanitárius feladatokban. A rendezvényen Azbej Tristan beszámolt arról is, e percben is tucatnyi konvoj tart Ukrajna felé, hogy segítsen a bajba jutottakon. Tudósításunk.
2

összesen: 67 db | 18 db/oldal

első vissza 1 2 3 4 következő utolsó