Szalai Laura

2019. december 5. 7:00
Mi motiválja harminc év után Ákost? Milyen volt a gulágra hurcolás valósága? Milyen jövő vár Tolna megye aprófalvaira? Miért kapott az ATV nem várt helyről támadást? Mit hoz a brit előrehozott választás? Mit gondol a CDU állapotáról, a német nyilvánosság problémáiról a német alkotmányvédelmi hivatal korábbi elnöke? Mennyit olvasnak a magyarok, és miért érdekel egy magyar zenészt, hogy mostanra mi maradt meg az ukrán folklórból? Mindezt megtudhatják a Mandiner legújabb számából!
2019. november 30. 0:51
A szakképzés sajátosságaira épülő minősítési rendszer bevezetésén alapuló, motiváló bérezési rendszert alakítanak ki, az oktatóknak továbbra is járni fog pedagógus igazolvány, jubileumi jutalomra lesznek jogosultak, és akár 50 nap szabadsággal is rendelkezhetnek – mondja az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára. Bódis Józsefet a szakképzésben esedékes változásokról kérdeztük.
5
2019. november 21. 7:55
Megjelent az új lapszámunk: összeállítás a magyar film jövőjéről; a Tankcsapda harminc évnyi rockéletről; riportok a hazai cigifüggésről és a hulladékgazdálkodásról; és körképek a dél-amerikai feszültséghullámról és Macron újratervezett politikájáról. És még sok minden más. Önnek írtuk, szívből ajánljuk!
2019. november 14. 7:30
Hol kezdődik az emberi élet? Hol találkozik és hol ütközik abortuszpártiak és életvédők érvrendszere? Mi történik az anyaotthonba került nőkkel, s mi lesz a nők mellett a férfiak sorsával és érzéseivel az abortuszok ügyében? Mi lesz a budapesti szuperkórházzal és a szakképzési rendszerrel? Milyen politikai jövő vár Matteo Salvinire, s hogy állnak a bonyolult orosz-török kapcsolatok? Van-e valódi értéksemlegesség? És kinek mit jelent az ötvenéves Kaláka együttes? Mindezt megtudhatják a Mandiner tizedik számából!
2019. október 31. 7:00
Gyurcsány és Bajnai visszatérő emberei, Magyar Falu Program, budapesti fejlesztések, ukrán földvita, romániai elnökválasztás és hazánk egyik legderűsebb iskolája – ezúttal is tartalmas lapszámot vehetnek a kezükbe. Itt a Mandiner nyolcadik száma!
2019. október 30. 8:00
A következő tanévben radikálisan átalakul a szakképzés intézményi szerkezete, a pedagógusok jelentős béremelésben részesülnek, és valamennyi diák anyagi támogatást kap a tanulmányaihoz – jelentette be Palkovics László kedden.
13
2019. október 24. 0:05
Megjelent a hetedik lapszámunk, amelyben az 1956-os forradalommal és szabadságharccal foglalkozunk kiemelten, több rovatunkban is. Megtudhatják azt is, hogy milyen a vendégmunkáshelyzet Tiszaújváros környékén, mit gondol Tamás Gáspár Miklós az alkotmányos jogállamról, milyen európai viszonylatban a hazai oltási rendszer, hogyan érinti Ciprust a migráció és Európát Erdogan hálózatépítése, továbbá hogy mit jelent Ferenczi György számára Pesterzsébet. Olvassák a legújabb Mandinert!
2019. október 17. 8:30
Hogyan élnek, mit gondolnak, mire vágynak és mitől tartanak a mai magyar fiatalok? Legújabb számunk jelentős részét a fiatal generációnak szenteltük, a legkülönbözőbb szakértők és persze a fiatalok megkérdezésével. Új lapszámunkban kiértékeljük az önkormányzati választások eredményét és a Borkai-faktort, foglalkozunk a CDU jövőjével, a kurd konfliktussal, a kvantumszámítógépekkel, valamint a hazai biomozgalommal is. Önnek írtuk, szívből ajánljuk!
2019. október 10. 6:00
Ötödik számunkból megtudhatják, hogy a politikai elemzők szerint mi a vasárnapi önkormányzati választás valódi tétje, a magyarok mennyi gyógyszert fogyasztanak évente, mekkora veszélyt jelent még az Iszlám Állam a világ békéjére, valójában mitől gazdagodtak meg a legfejlettebb országok, továbbá hogy Szalóki Ági most éppen mit tesz a romák felzárkóztatása érdekében. Mától olvasható az új nyomtatott Mandiner!
12
2019. október 3. 14:28
Még az idén megegyezés születhet az egészségügyben esedékes további béremelésekről – tudta meg a Mandiner.
8
2019. október 3. 8:12
Ki vagy, Greta? Mit gondol a kormányoldal és az értelmiség viszonyáról Jankovics Marcell? Tart-e húsmentes napot Németh Szilárd? Mi a Fidesz három évtizedének és Karácsony Gergely polgármesterségének mérlege? Hogyan lép ki valaki a fővárosi multis létből a paraszti gazdálkodásba, ki Csaba, a Gellérthegy utcai fizikus-kocsmáros – és mi rejtőzik az egykori Nagy-Magyarország legtávolabbi, Tátrán túli szegleteiben? Itt a Mandiner hetilap negyedik száma! Önnek írtuk, szívből ajánljuk!
10