Szalai Laura

2020. július 9. 7:30
Novák Katalin családpolitikáról, Fideszről, Néppártról; demográfiai és hajléktalan-körkép; Ankara-Bécs konfliktus és 75 éves CDU; interjú Balogh Elemér volt alkotmánybíróval és Bognár Szilvia népdalénekessel – megjelent az új Mandiner!
2020. július 9. 7:00
„Mindenki azzal élhet, akivel szeretne, és azt sem mondjuk meg, hogy vállaljon-e gyereket egy pár, s ha igen, mennyit” – mondja Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Mandiner hetilapnak adott interjújában. A Fidesz alelnökével a demográfiai helyzetről, a sorosozásról,  Orbán Viktor egyik kedvenc rajzfilmjéről és a Fidesz néppárti tagságáról is beszélgettünk.
26
2020. július 2. 10:03
Mit gondolnak a kormány tudománypolitikai reformjáról az MTA elnökaspiránsai? Marad-e székében az évtizedek óta regnáló Lukasenka? Véget érhet-e Jemenben a 2015 óta dúló háború? Délvidéki magyar sikerek, Szalonna-interjú, Prieger Zsolt, Hegyi Zoltán és Ókovács Szilveszter írásai – megjelent a Mandiner új száma!
2020. június 25. 9:40
Mit keres Borbás Marcsi az Őrségben? Vissza tudja szerezni a Fidesz a főváros vezetését? Túl vagyunk a koronavírus-járványon a kutatóorvos szerint? Sapientia Egyetem, közbiztonság a bulinegyedben, Antifa-kisokos és Black Lives Matter, német EU-elnökség, Száraz Miklós György és Ókovács Szilveszter írásai – megjelent az új Mandiner hetilap!
2020. június 18. 9:10
Milyen állapotban vagyunk és hogyan változhat a világrend a koronavírus nyomán Matolcsy György szerint? Mit hozhat a következő időszak a cigányság számára? Új korszak jöhet a szlovák-magyar kapcsolatokban? Elveszett Jobbik-szavazók, szerb és horvát választások, Kelemen Barnabás hegedűművész; Balog Zoltán és Hegyi Zoltán írásai – megjelent legújabb lapszámunk!
2020. június 15. 13:49
„Csak olyan helyszínre küldünk iskolaőrt, ahol ezt igénylik, senkire nem kényszerítjük rá. Abban viszont elszántak vagyunk, hogy az iskolákban garantálni kell a tanulás és a tanítás feltételeit” – mondja a Mandinernek Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár. Tanévzáró interjúnkban az érettségi színvonaláról, a várható felvételi pontszámokról és a Nemzeti alaptantervet érő kritikákról is beszélgettünk.
6
2020. június 11. 7:32
Hogyan durvul a helyzet Amerikában? Miként egyszerűsödik az örökbefogadás? Mi folyik Egerben? Hogy él a szórványmagyarság Temesváron? Interjú Kelemen Lászlóval (Hagyományok Háza) és Kovács Zoltánnal; Csender Levente, Máthé Zsuzsa, Szilvay Gergely és Skrabski Fruzsina írásai – megjelent legújabb lapszámunk!
2020. június 4. 8:52
Lett volna esély jobb békét kiharcolni? Lehet-e valaha egyezségre jutni Trianonról a szomszédokkal? Nagy-Magyarország infografika; Kántor Zoltán-, Ablonczy Balázs- és Trill Zsolt-interjúk; Trianon asszonyai és revizionista cigányprímás; Szalai Zoltán, Máthé Áron, Orbán Balázs, Névai Gábor és Hegyi Zoltán írásai – megjelent a Mandiner hetilap új, Trianonra fókuszáló lapszáma!
2020. május 28. 6:44
Mi Antall József politikai hagyatéka? Van-e szellemi reneszánsz a magyar jobboldalon? Miért jelentkeztek idén jóval kevesebben a felsőoktatásba? Magyar kézműves asztalosság, Bolsonaro-féle járványkezelés, Csíksomlyó zarándoklat nélkül és gombaszögi értékteremtő fiatalok – itt a legújabb Mandiner!
2020. május 21. 7:55
Hogy áll a polgári Magyarország, az alkotmányos demokrácia ügye, milyen a politikai kormányzás Fidesz módra – és pontosan mi a Nemzeti Együttműködés Rendszere? E heti lapszámunkban vitainterjút olvashatnak Gulyás Gergely kancelláriaminiszterrel és Schiffer Andrással, az LMP volt társelnökével.
7
2020. május 21. 7:40
Mi a legnagyobb sikere és kudarca az elmúlt tíz év kormányzásának Gulyás Gergely és Schiffer András szerint? Mit hozhat a jövő a 2030-ig tervező Orbán és a Fidesz számára? Mi a NER tíz évének gazdasági mérlege? Kenyérforradalom, rozsdazóna-riport Kárpátaljáról, körképek az amerikai Demokrata Párt és a német CDU háza tájáról; Hegyi Zoltán, Demkó Attila és Rajcsányi Gellért írásai – itt a Mandiner új száma!
2020. május 14. 8:00
Hogy állnak a pártok a ciklus félidejében és mi várható 2022-ben? Hogyan birkóznak meg a karanténnal az egyszülős családok? Milyen eredménnyel zárulhat Trump válságkezelése? Járványügyi packázás Budafokkal és Csepellel, válság utáni gazdasági prognózis, kávéházi magángyűjtemény, Korzenszky atya és Csender Levente írásai – itt az új Mandiner hetilap!
2020. április 30. 12:55
Mit gondol úszásról, olimpiáról, sportdiplomáciáról Gyurta Dániel? Hogyan teljesítettek a kormánypártok és az ellenzék a ciklus első felében? Katasztrófaorvos Kongóban és itthon, WHO a mérlegen, olasz maffia, befagyott ingatlanpiac és Bogányi Tibor – megjelent új lapszámunk!
2020. április 23. 7:50
„Nincs semmilyen fejlemény, amely arra utalna, hogy a magyar demokrácia bármilyen szempontból is autoriter irányba fordulna” – mondja Navracsics Tibor lapunknak. Mit tart az ötéves biztosi pályafutása legnagyobb eredményének? Milyen a személyes kapcsolata Orbán Viktorral és Junckerrel? Vannak-e belpolitikai ambíciói? Van-e még helye a Fidesznek az Európai Néppártban? Nagyinterjúnk a volt EU-biztossal az új Mandiner hetilapban!
15
2020. április 23. 7:40
Sértődött-e Navracsics Tibor? Hogyan zajlik a küzdelem a koronavírus ellen a kórházakban? Karácsonyi válságkezelés, Pokol Béla, nyugat-európai muszlim pártok, külön utakon járó Ausztrália és Új-Zéland, mentálhigiénés jótanácsok, Prieger Zsolt és Hegyi Zoltán írásai – itt a legújabb Mandiner hetilap!
2020. április 16. 11:40
Mi motiválta Fa Nándor vitorlázót az extrém teljesítményekre? Ki áll nyerésre a Kína-USA háborúban? Mi ma a felszabadításnak nevezett szovjet megszállás megítélése történészkörökben? Miért szabadulhatott el a koronavírus két fővárosi idősotthonban? Kockázatos járványkezelés Svédországban, fenyegető ukrán válsághullám, Gryllus Dániel és karanténzenélés – megjelent legújabb lapszámunk!
2020. április 9. 10:20
Mi most, a világárny idején a hitére adó ember dolga? Mi a baj a nemzeti rock kifejezéssel? Miben tér el egymástól a szigorú dán és a liberális svéd modell? Éhezők viadala a szolgáltatószektorban, kerekesszékes tánctanár, Lackfi János, Berecz András, Gera Marina, Varga Livius Hegyi Zoltán és Győrffy Ákos gondolatai – itt a Mandiner új, ünnepi száma!
2020. április 6. 7:00
„Mindannyiunknak meg kell keresnie a szorongatott helyzetben is az előre mutató jót, és már a járvány alatt is élni kell vele” – mondja Mandinernek Réthelyi Miklós professzor, emeritus rektor. A nemzeti erőforrások korábbi miniszterét a karanténban zajló napjairól, az egészségügyi ellátórendszerek és az oktatás előtt álló kihívásokról, és a mostani helyzet pozitívumairól is kérdeztük. Folytatódik Karantén-interjúk sorozatunk!
1

összesen: 42 db | 18 db/oldal

első vissza 1 2 3 következő utolsó