Sámson Gergely

2022. március 31. 19:11
Kertészmérnökből borkereskedő, borkereskedőből borász, aki egyébként saját bort nem készít, viszont néha főz sört. Nyolc év Új-Zéland után Hága Balázs ma a Balatontól Tokajig segít borászatoknak célt és megoldást találni. Határozott gondolatok értékről, identitásról, természetességről egy világlátott embertől Pincesor borászportré-sorozatunk folytatásában.
2022. március 30. 8:11
„Itt nem evolúció, hanem revolúció zajlik.” Néhány napra ránk figyelt a nemzetközi borvilág: a Hungarian Wine Summit lezárult, a vendégek hazatértek, a munka folytatódik. Beszámolónk!
2022. március 23. 11:51
Soha nem fordult még elő, hogy egyszerre ilyen nagyszámú véleményformáló jött volna el Magyarországra: nemzetközi borszakértők járják e napokban a magyar borvidékeket a Hungarian Wine Summit keretében. Mi is elkísértük őket, hogy kifaggassuk véleményeikről és tanácsaikról!
1
2022. március 19. 16:41
„A vágyódást – a portugáloknak saudade – mi is értjük.” Kultúrák között közvetít Felkai Piroska: a magyarokat Portugália titkaiba, a portugálokat a magyar irodalomba vezeti be. Identitásról, kultúráról, a magyar és a portugál lélek sajátosságairól beszélgettünk.
2022. január 29. 20:01
„Az Isten által a föld felé küldött szeretetet – amit a napfény szimbolizál – legtranszparensebben a szőlőnövény gyűjti magába” – vallja Liptai Zsolt. Pannonhalma főborászával ezeréves hagyományokról, a mai boros kísérletezésekről és a hegyre épült apátság szellemiségéről beszélgettünk. Pincesor portrésorozatunk újabb része következik!
2021. november 22. 20:01
„Villányban a cabernet franc megtalálta természetes otthonát” – mondta egykor Michael Broadbent világhírű borkritikus. De hol tart most e fajta? A Franc & Franc Konferencián jártunk Villányban!
3
2021. november 21. 18:01
A specialty kávéról valakinek talán még mindig a savas borzadályokat elégedetten kortyolgató hipszterek ugranak be. Hajdú Balázs barista és pörkölőmester segít lebontani a sztereotípiákat.
5
2021. október 31. 15:10
„Világéletemben a nehezebb utat választottam.” Az alföldi sváb vidéken nőttek fel, és a fővárosi kitérő után tértek haza szülőföldjükre, hogy az őseik által is űzött foglalkozást válasszák: immár fő megélhetésként, 21. századi módszerekkel. Sziegl Balázs és Petra borász házaspárnál jártunk Pincesor sorozatunk újabb részében.
1
2021. október 24. 7:01
A magyar borászok elmúlt huszonöt évét sikersztorinak látja, a cél pedig nem lehet más, mint a további minőségjavulás – vallja Kézdy Dániel borgyűjtő, -kereskedő és szakértő. Budakalászi pincéjében beszélgettünk bormarketingről, Tokajról, natúrborokról és még sok mindenről.
5
2021. október 16. 7:01
„Sok pozitív visszacsatolást kapunk külföldi vendégektől, amikor a magyar borral tudunk különlegeset mutatni.” Budapest ismert boros arcai, Mácsai Ilcsi és Horváth Máté sommelier mesélnek szakmájuk kihívásairól és szépségeiről, miközben személyes sztorijukba is beavatnak minket.
1
2021. szeptember 19. 15:00
„Ha kirobbantottunk egy ilyen forradalmat, akkor az eredménye, hogy mindenki eggyel jobb pékárut tud otthon enni.” Szabadfi Szabolcs –Szabi a Pék – a covid alatt vált országosan ismertté, amikor tízezrek lesték el tőle az otthon sütött kovászos kenyér titkait. A pék szakma kiirtott, majd újraéledő hagyományairól és a magyar kenyér kultúrájáról beszélgettünk!
5
2021. augusztus 29. 18:01
„Svájcibicskának kell lenni” – vallja a magyar borászlét kihívásairól Miklós Csabi. Az ismert móri borásszal svábságról, régi hagyományokról és új generációs jövőképekről beszélgettünk az Ezerjó utcai borozóban, Pincesor borászportré-sorozatunk újabb részében!
1
2021. július 26. 18:31
Mi a családi gazdaság eszménye? Mi a megélhető birtokméret? Merre terelnek a hagyományok és mivel szembesítik Villányt az új kihívások? Günzer Zoltánnal és fiával, Normannal beszélgettünk Villányban!
2021. július 11. 12:00
„Nagy feladat, de emellett ki kell tartani, hiszen ritka kincs van a kezünkben!” Hajmeresztő szurdikokon keresztül jutunk el Ifj. Márkvárt Jánoshoz a szekszárdi Gyűszű-völgybe. Az önmagát szekszárdi parasztgyerekként definiáló, aranyszívű borásszal beszélgetünk családról, tradícióról és gazdálkodó életformáról Pincesor portrésorozatunk újabb részében!
2021. május 22. 7:01
„Ezt a földet kaptuk az őseinktől.” A szekszárdi Heimann borászcsalád tizedik nemzedéke műveli már a tolnai dombokat: a generációváltásról, az újításról, de a hagyományok és a természet iránti felelősségről is beszélgettünk. Pincesor sorozatunk újabb portréja!
2021. május 1. 7:01
„Óriási érték van Magyarországon, csak higgyünk magunkban” – halljuk Berecz Stéphanie-tól. Vidéki francia nagycsaládban nőtt fel, a kíváncsisága Magyarországra hozta, aztán a szíve és szakmája Tokaj-Hegyalján marasztalta. De milyennek látja Tokajt, hagyományainkat és minket, magyarokat? Interjúnk!
5
2021. április 24. 7:01
Tavaszi napsütésben, virágzó mandulafák között érkezünk a villányi Kopár dűlőbe: Gere Attilával és lányával, Andreával beszélgettünk generációváltásról, stílusról, természetességről. Pincesor portrésorozatunk újabb része!
2
2021. március 31. 19:01
„Jelen kell lenni a szőlőben. Együtt kell élni a természettel, a növényekkel.” Amíg barátai fociztak, ő venyigét hordott, de ma már nem is tudna elszakadni Szekszárdtól. Virágzó mandulafák alatt beszélgetünk a családi borászatot továbbépítő Németh Jánossal kadarkáról, természetességről és a borvidék jövőjéről, Pincesor portrésorozatunk újabb részében!
2

összesen: 20 db | 18 db/oldal

első vissza 1 2 következő utolsó