Pócza István

2023. február 2. 14:14
A Nyugat egy előre megtervezett logika mentén adja a fegyvereket Ukrajnának, az F-16-osok szállítása már régen eldőlt, most már csak a lakosság puhítása zajlik. Itt a legújabb Stratéga Bendarzsevszkij Antonnal, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatójával.
81
2023. január 29. 8:58
A NATO védelmi szervezetként jött létre, de Varsó Szerződéssel ez a védelmi funkció lényegében megszűnt, a szervezetet újradefiniálták – mondja Földi László titkosszolgálati szakértő, a Védett Társadalom Alapítvány elnöke, aki szerint a NATO ma az amerikai külpolitika érdekeit képviseli. Afganisztán, Irak, Szíria után szerinte nagyon nehéz védelmi szövetségként jellemezni a szervezetet.
4
2023. január 28. 19:46
A német és orosz tankok közötti különbség olyan, mintha egy Zsigulit állítanánk ki egy Mercedesszel szemben – mondja Kis-Benedek József korábbi katonai hírszerző, egyetemi tanár, az MTA doktora.
101
2023. január 26. 18:00
Piros gomb, amerikai nyomulás, eszkaláció – milyen irányba mehet tovább a háború? A Stratéga vendége Földi László titkosszolgálati szakértő.
3
2023. január 25. 17:35
Mit tudnak a Leopard harckocsik? Elit egység a Wagner-csoport? A Mandiner Világrend vendége Kis-Benedek József korábbi katonai hírszerző, egyetemi tanár, az MTA doktora.
7
2023. január 19. 12:00
Az európai szocialisták vizsgálatot indítanának Várhelyi Olivérrel szemben, azonban házszabály-ellenes lehet az a megoldás, amivel jogalapot próbálnak fabrikálni a magyar biztos elleni vizsgálathoz.
143
2023. január 12. 16:41
2022 egyértelműen a háború éve volt, de Nógrádi György szerint 2023 is könnyen az lehet. Ennek oka szerinte az, hogy az orosz és ukrán katonai, illetve politikai célok egymás szöges ellentétei, egyelőre nincs közös minimum, így pedig nagyon nehéz rövid távon békét, de még fegyverszünetet is elképzelni.
3
2023. január 8. 14:25
Lesz-e gáz, üzemanyag és áram Európában? Jelenleg úgy tűnik, hogy lesz, a kérdés sokkal inkább az, hogy mennyiért – mondja Hortay Olivért a Századvég klíma- és energiapolitikai üzletágának vezetője, aki a Mandiner Stratéga legújabb adásában volt vendégünk.
2
2023. január 5. 17:41
Nehezebb évre számít, ugyanakkor a gondolkodásbeli enyhülést, konszolidációt is vár az idei évtől a Századvég üzletágvezetője. Hortay Olivér szerint az európaiak békepártiak, a jelenlegi európai politika viszont nem az. Hangsúlyozta: az európai polgárok azokat a szankciókat nem támogatják, amelyek a jólétüket, egzisztenciális helyzetüket veszélyeztetik. Mandiner Stratéga.
5
2022. december 29. 17:09
Ha szankciókat vezetünk be, és azok nem kizárólag a másik felet érintik, akkor elindul egy verseny. Ez a verseny arról szól, hogy ki jön ki jobban a helyzetből. Európa és Oroszország között most ez a szankciós verseny folyik. Európa megpróbált máshonnan vásárolni olajat, Oroszország pedig megpróbálta máshova eladni.
13
2022. december 25. 10:00
2022 a remény évének indult, de csak újabb válságok és megrázkódtatások éve lett. Mi most a mi dolgunk? Meg kell őriznünk az identitásunkat, az élet normalitását, a nemzetállamokat, a családot, a kereszténységet. A Mandiner Stratéga karácsony különkiadása Földi László titkosszolgálati szakértővel, a Védett Társadalom Alapítvány elnökével. 
8
2022. december 22. 18:22
Az amerikai és orosz titkosszolgálat felvette egymással a kapcsolatot. De hogyan kell elképzelni a titkosszolgálati kapcsolatfelvételt? Úgy, mint a filmekben? A korábbi titkosszolgálati szakember elárulta nekünk. Mandiner Stratéga Horváth Józseffel, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai szakértőjével. 
1
2022. december 15. 17:00
A poszt-szovjet térség szakértője szerint most arra kell koncentrálni, hogy ki nyeri a háborút. Az, hogy mi lesz a háború után a felfegyverzett Ukrajnával, jelenleg másodlagos. Mandiner Stratéga Bendarzsevszkij Antonnal, az Oeconomus szakmai igazgatójával.
61
2022. december 8. 17:00
Az ukránok már nem élnek meg támogatás nélkül, mert nincs sem elegendő fegyverük, sem lőszerük. Minél tovább tart a háború, annál több lengyelországihoz hasonló rakétabaleset lehet. Hogyha létre is jön egy békemegállapodás, azok a pusztítások és veszteségek, amelyek voltak mindkét oldalon, szinte lehetetlenné teszik, hogy igazi béke legyen a két ország között. A Mandiner Reakció vendége Kis-Benedek József, korábbi katonai hírszerző, egyetemi tanár, az MTA doktora.
4
2022. december 8. 12:01
Európa egyre rosszabb, Amerika egyre jobb esélyekkel indul a háború utáni világrendben betöltendő pozíciókért, ez pedig már nyílt feszültségeket okoz az európai vezetés és Washington között. Ha Biden nem változtat, gazdasági háború kezdődhet az EU és az USA között.
7
2022. december 3. 19:30
A volt ausztrál miniszterelnök attól tart, ezek a határok mára már eltűntek, s az orosz-ukrán háború mintájára egy Kína-Tajvan konfliktus is bármikor kipattanhat.
20
2022. december 2. 14:41
A globalizáció elérte a határait, a zöld ideológia pedig végzetesen elnyomja a gazdasági racionalitást – jelentette ki Václav Klaus Budapesten. A volt cseh elnök a Danube Institute meghívására a gazdasági és politikai kihívásokról tartott előadást.
3
2022. december 1. 17:00
Az számít igazán, hogy a nem nyugati országok közül hányan szállítanak fegyvert Ukrajnának és hányan csatlakoznak az Oroszország elleni szankciókhoz. Nagyon kevesen. A Mandiner Stratéga legújabb adásában Robert C. Castel izraeli biztonságpolitikai szakértővel beszélgettünk.
5

összesen: 41 db | 18 db/oldal

első vissza 1 2 3 következő utolsó