Pálfy Dániel Ábel

2020. január 17. 16:00
Ki veheti át a Jobbik irányítását? Mennyire gyengült meg Szabó Gábor pártigazgató befolyása? Komoly átrendeződés előtt áll a Jobbik, amelynek elnöki posztjáért egyedül Jakab Péter frakcióvezető indul esélyesként. Körüljárjuk a baloldallal összeállt, egykor jobbradikális párt hatalmi viszonyait.
67
2020. január 10. 7:55
„Ezt a teret kívánjuk mi, »görögdinnyés« baloldaliak elfoglalni és betölteni.” Az MSZP politikai értelemben kimúlt, a Jobbikkal való összefogás hiteltelenítette a pártot. Erejét ezért a klímaválság elleni küzdelemnek szenteli a szocialistáktól a héten távozó Szanyi Tibor. A politikus a Mandinernek elárulta azt is, hogy tervez-e új pártot alapítani. Interjúnk.
65
2019. december 18. 11:00
A Fidesz EP-képviselője szerint, ha egy uniós országnak konzervatív kormánya van, számíthat Brüsszelben a politikai támadásokra. Hidvéghi Balázs lapunknak a Fidesz európai néppárti tagságáról is beszélt, és visszautasította a hazánkat érő jogállamisági kritikákat.
5
2019. december 17. 8:33
Politikai okból tiltotta-e be a momentumos polgármester, Soproni Tamás a Mi Hazánk keresztállítási akcióját, és náci szellemiségű-e Novák Előd pártja? Őket kérdeztük.
42
2019. december 14. 17:00
Ambíciózus terveket dédelget, több mint tíz százalékos eredményt szeretne elérni 2022-ben az LMP új társelnöke. Schmuck Erzsébet ennek érdekében visszatérítené a pártot az ökopolitizálás útjára, ugyanis szerinte ez az egyetlen politikai irány, amely megoldást tud adni az emberiség előtt álló legnagyobb kihívásokra, a klímaváltozásra, a migrációra és gazdasági problémákra. Amennyiben ez nem sikerül, beláthatatlan következményei lesznek – mondja. Interjúnk.
63
2019. november 30. 14:45
Kövér, Kósa, Kásler, Kocsis, Kubatov, valamint Gulyás Gergely, Szijjártó Péter és a slamet előadó Novák Katalin: a Fidesz számos vezető politikusa felszólalt a Fidelitas kongresszusán, ahol új vezetőt választottak Illés Boglárka személyében. Tudósításunk.
30
2019. november 28. 20:01
Varga Judit miniszter jogállamisággal kapcsolatban megjelent írására nem késett a válasz. A Magyarországgal szemben lassan egy évtizede kritikus, a CEU-hoz és a Horn-kormányhoz köthető Kim Lane Scheppele köre azonnal aktivizálta magát.
150
2019. november 25. 7:40
Évente a közbeszerzések nagyjából 6-7 százalékában keletkezik jogorvoslati eljárás, ezeknek 60 százalékában születik szabálytalanságot megállapító döntés, és javuló tendenciát mutat a szabályos közbeszerzések arányának alakulása – mondja Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke. Interjúnk a magyar közbeszerzési rendszer állapotáról.
8
2019. november 13. 20:19
Örömmel közlöm Cseh Katalinnal, hogy jog kérdésében Magyarországon a hatályos törvények és a bíróságok döntései a mérvadók, nem pedig a momentumos politikusok bejegyzései. 
9
2019. október 17. 20:44
Buták vagy sem a szavazópolgárok? Akadályozza-e az intelligens politizálást az ember „kőkori agya”? Milyen jövő vár a demokráciára, ha van egyáltalán jövője? – ezekre a kérdésekre próbáltak meg válaszokat adni a a Tombor András által alapított Mathias Corvinus Collegium nemzetközi vendégei.
2019. október 9. 13:40
A város autómentesítése, a korlátlan társasházépítés megfékezése és minden választópolgár képviselete – sorolja Czuczor Gergely, a Fidesz-KDNP budaörsi polgármesterjelöltje a legfontosabb célkitűzéseket. Czuczort többek között arról is kérdeztük, hogy leváltható-e a várost harminc éve vezető Wittinghoff Tamás, és hogy volt-e köze a helyi Fidesznek a videós ügyhöz.
6
2019. szeptember 30. 11:48
Békét szeretne szülővárosában, Hódmezővásárhelyen Grezsa István, aki függetlenként, de a Fidesz passzív támogatásával indul a helyi polgármesteri tisztségért. Az egykori MDF-es politikus elmondta, miért nem ül le vitázni ellenfelével, Márki-Zay Péterrel; és arról is beszélt, hogy mik a rendszerváltás óta eltelt harminc év tanulságai. Interjúnk.
9
2019. szeptember 30. 11:01
Meglepő fordulat történt a szombathelyi politikai életben nagy befolyással rendelkező ellenzéki politikusok viszonyában.
7
2019. szeptember 28. 18:50
„A szeretet nem erkölcsi erény és nem vallásos érték és nem érzelem, hanem a létrontás erőinél magasabb erő – erőtlenség –, amely nem a lét alapállását igazítja helyre, hanem a létezés végleges alapját teremti meg.” Hogyan is viszonyult a magyar filozófus-író a kereszténységhez? Weiner Sennyey Tibor előadásán jártunk a fasori evangélikus templomban.
6
2019. szeptember 26. 13:15
Európa Öröksége Intézet néven nemzetközi think tanket alapított Volner János, aki a Jobbik után a Mi Hazánk Mozgalmat is elhagyta. A politikust az okokról, a szervezet céljairól és hosszabb távú terveiről kérdeztük. Interjúnk!
30
2019. szeptember 5. 16:59
Európában a halál kultúráját szolgálják, akik azt hirdetik, hogy a gyermekvállalás magánügy, amelyet az államnak tabuként kellene kezelnie – jelentette ki az Országgyűlés elnöke.
9
Első a család
2019. szeptember 5. 15:58
Egyre több ország érdeklődik a kilenc éve létező magyar modell iránt, amely eredményesen működik – fogalmazott a miniszter, a III. Budapesti Demográfiai Csúcson.
11
2019. szeptember 2. 10:01
A Jobbiknak és az LMP-nek vége, a DK és a Momentum mögött globális érdekkörök állnak, a Mi Hazánk Mozgalom pedig igenis életképes párt – mondja Toroczkai László a Mandinernek. Ásotthalom polgármesterét új pártja eddigi teljesítményéről, korábbi jobbikos időszakáról és a vele kapcsolatos régi ügynökvádakról is kérdeztük. Nagyinterjúnk.
21

összesen: 50 db | 18 db/oldal

első vissza 1 2 3 következő utolsó