Oblat Rudolf

2023. február 15. 18:34
Az államtitkároknak, helyettes államtitkároknak, kormánybiztosoknak és miniszteri biztosoknak február 15-ig kell dönteniük arról, hogy a kuratóriumi tagságot vagy a kormánytisztséget tartják-e meg.
16
2023. február 13. 15:51
Litkei Máté, a Klímapolitikai Intézet igazgatója szerint ha egy beruházó úgy dönt, hogy Magyarországra telepíti egy üzemét, akkor a hazai jogszabályi környezet ismeretében teszi ezt meg. Vagyis azért jön ide, mert az itteni „játékszabályok szerint akar játszani”. A szakértő úgy látja, az előírások betartása mellett nem kell tartani attól, hogy az üzem elszennyezné az ivóvízkészleteket.
14
2023. február 7. 18:30
A Fradi elnöke lapunknak elmondta, hogy számára a Nagy-Magyarország zászló a határon túli magyarokért érzett felelősséget jelenti. A Fidesz országgyűlési képviselője bízik Csányi Sándor közbenjárásában, hogy a FIFA- és UEFA alelnökeként kellő súllyal tudja befolyásolni az UEFA-t a döntés visszavonásában.
1
2023. február 4. 21:09
A momentumos politikus beszéde tartalmilag üres volt, és még azt sem sikerült megugrania, hogy a baloldal vezéregyéniségének tűnjön fel – értékelt lapunknak Talabér Krisztián, a Nézőpont Intézet elemzője.
7
2023. február 4. 6:00
A Fidesz EP-képviselője lapunknak beszélt a svéd soros uniós elnökséggel kapcsolatos várakozásairól, az Európai Parlamentet megrázó korrupciós ügyről, valamint szóba került az Európai Néppárt balra tolódása is. Schaller-Baross Ernő szerint az EP-ben a túlzott politikai aktivizmus mellett nem vették észre, hogy az intézményen belül a korrupció a legfelsőbb szintekig átitatta a szervezetet.
6
2023. január 29. 21:00
Az újbudai rendőrgyilkosság az egész országot megrázta. Ennek apropójából összeszedtük, hogy az egyenruhás testület tagjai mikor használhatják szolgálati fegyverüket.
4
2023. január 12. 8:50
A Szombathelyi Egyházmegye megyéspüspöke úgy látja, a háború után ukrán részről elengedhetetlen a múlttal való őszinte, nem egyoldalú szembenézés. Interjúnkban szó esik az orosz-ukrán háborúhoz vezető okokról, a doni katasztrófáról, valamint a kárpátaljai magyarok helyzetéről is.
2
2022. november 16. 2:59
Szerinte Bidenék „elpusztították” az amerikai gazdaságot, visszatérése után azonban újra az „Amerika az első” megközelítés lesz érvényben. Tudósításunk a volt elnök beszédéről.
10
2022. október 29. 15:53
„Nem kellett volna jogállamisági eljárást indítani Magyarországgal szemben, és már januárban megérkeztek volna az EU-s támogatások” – vélekedett Dobrev Klára a DK kongresszusán.
307
2022. szeptember 28. 18:00
Úgy tűnik, Jakab Péter megbuktatása, Gyöngyösi Márton elnöki székbe juttatása parlamenti mandátumot ér. 
15
2022. szeptember 15. 19:00
Székesfehérvár polgármestere szerint az önkormányzatiság a cselekvőképességről is szól, ezért a városvezetők előtt álló legfontosabb feladat nem más, mint felkészülni a téli időszakra. Cser-Palkovics András úgy véli, hogy az alapvető közszolgáltatásokat minden körülmény között biztosítani kell. Az interjúban szó esik az uniós szankciókról, a „ stadion-óvoda dilemmáról”, valamint az önkormányzatokat fenyegető energiaválságról.
2022. augusztus 23. 21:16
„Én abban bízom, hogy szeptember eleje körül már világos lesz a számunkra, hogy milyen irányban tárgyalhatunk tovább” – fogalmazott a miniszter.
17
2022. június 14. 9:00
„A kialakult óriási energiaár-robbanást nem lehet a magyar családokra ráengedni” – vallja Székesfehérvár polgármestere. Cser-Palkovics András szerint az egyeztetés elengedhetetlen ahhoz, hogy a politika különböző szereplői megértsék egymás szempontjait. Az interjúban szó esik a rezsicsökkentés önkormányzatokra vonatkozó részének módosításáról, a településeket érintő legfőbb kihívásokról, a kormány által elhárított olajembargóról és az uniós források visszatartásáról is.
4
2022. június 11. 12:00
„Politikánk középpontjában a közösségek segítése, a családok támogatása, a vidék felemelése és a nemzetegyesítés áll” – vallja Somogy 2. számú egyéni választókerületének kormánypárti képviselője. Szászfalvi László a választások után bizakodóan állt a belpolitikai konszolidáció kérdéséhez, azonban egy idő után rájött, hogy az ellenzék ott folytatja, ahol abbahagyta. Az interjúban szó esik az egyházi törvényről, nemzetpolitikáról és hitről , valamint a Dráva-medence jövőjéről.
7