Nagy Csomor András

Labdarúgás
2019. június 15. 14:21
„Akiben nincs meg a kellő alázat és tisztelet a futball iránt, azt a futball meg is fogja büntetni könyörtelenül” – mondja Haris Attila a Mandinernek. A DVSC és a magyar utánpótlás-válogatott fiatal, feltörekvő tagjával a magyar foci mostani helyzetéről és a futballisták új nemzedékéről beszélgettünk interjúnkban.
7
2019. június 8. 07:38
A miénk a helyes út. Rombolás helyett építés. Gyűlölet helyett szeretet, türelem, emlékezés. Ellenségeskedés helyett együttműködés. Vandalizmus helyett kultúra.
4
Felvidéki magyarság
2019. április 24. 07:40
Nyíltan vállalta, hogy felvidéki magyarként felvette a magyar állampolgárságot, s ezzel elveszítette a szlovákot – ez azonban csak még inkább elkötelezte őt a magyar nemzeti aktivizmus mellett. Gubík Lászlóval, a Via Nova – Új Út elnökével, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársával, a MartFeszt főszervezőjével beszélgettünk a felvidéki szlovák és magyar politikáról, a magyar közösség legégetőbb kihívásairól és a rájuk adható válaszokról.
1
Nép, nemzet, zene
2019. április 10. 14:08
A nemzetek közötti hülyeségek áthidalhatók, de ettől még a magyarságnak és különösen a felvidéki magyaroknak össze kell fogniuk és ki kell állniuk magukért – mondja Szarka Gyula a Mandinernek. A felvidéki, 35 éve működő Ghymes gitáros-énekese eddigi pályafutásáról, a népi zene és kultúra fontosságáról és a magyar identitás őrzéséről beszél lapunknak. Az interjú során még a zenélésbe is belekezd a Mandiner munkatársával – lásd videónkat!
2
Földön járni, nagyot álmodni
2019. március 2. 13:42
„Hirtelen jött siker? Mihez képest? Hatéves korunk óta zenélünk, húszéves korunkra lettünk sikeresek” – mondják a Margaret Island tagjai a Mandinernek. Az elmúlt években nagyon befutott budapesti zenekar a Margit-sziget nagyvárosi nyugalmából eredezteti ihletét. Zenéjükről, a banda történetéről, a magyar popvilágról és a zenészlétről is kérdeztük őket: „Olyan, mint egy párkapcsolat, csak tizenöt emberrel” – mondják nevetve. Interjúnk.
7