Maráczi Tamás

2023. február 3. 16:00
A válasz röviden: nem. Hosszabban: lehet akár igen is, hiszen ez végeredményben politikai akarat kérdése. Ukrajna 2025-ig EU-tag szeretne lenni, de az uniós csatlakozásnak jogi feltételei vannak, ezek teljesítése gyorsított eljárásban is nehéz ügy. Brüsszel pedig most is jelezte: Ukrajna is csak úgy lehet tag, ha teljesíti az uniós tagság követelményeit.
45
2023. február 2. 14:58
Milyen hadműveletek várhatóak 2023 kora tavaszán? Elegendő-e a felajánlott nyugati nehéztechnika az ukrán áttöréshez? Az orosz hadászati tartalékok vagy a nyugati modern fegyverek dominálják-e majd az „anyagháborút”? A biztonságpolitikai szakértőt kérdeztük a Mandiner Világrend adásában.
10
2023. február 1. 15:39
„A tavaszra várt offenzívák kulcskérdése az lesz, hogy a mennyiség vagy a minőség fog-e dominálni" – Milyen technológiát mer a Nyugat odaadni az ukránoknak? Elegendő-e a felajánlott nehéztechnika az ukrán áttöréshez? Mely frontszakaszokon várható majd az orosz vagy az ukrán „tavaszi hadjárat”? Csiki Varga Tamás válaszol a Mandiner Világrend adásában.
26
2023. január 15. 19:03
A polgári célpontok, az ukrán infrastruktúra elleni orosz kibertámadások, fenyegetések kivédésére egy globális információmegosztó hálózat kiépítését szorgalmazza az ukrán kibervédelmi szervezet vezetője. Szerinte ezzel lehetne megelőzni az ukrajnai közszolgáltatások összeomlását.
43
2023. január 14. 19:19
Szombaton szisztematikus orosz rakétatámadás-sorozat érte az energetikai létesítményeket hat ukrán régióban. Az energetikai miniszter szerint „nehéz napok” jönnek.
9
2023. január 14. 17:42
Már modern tankokat is szállítanak majd Ukrajna számára a nyugati államok. A harcászati és létszámfölényben lévő orosz hadsereg legyőzéséhez modern fegyverzetre van szükségük az ukránoknak, de kérdés, hogy az eddigi nyugati felajánlások mennyiségben és minőségben elegendőek-e ehhez.
70
2023. január 14. 14:34
A lengyel kormány péntek délután átvitte a parlamenten a Legfelsőbb Bíróságról szóló törvény módosítását. Ez az Európai Bizottság egyik feltétele ahhoz, hogy Lengyelország hozzájusson a helyreállítási alap pénzeihez.
35
2023. január 12. 21:26
Amerikának sikerült Oroszországot meggyengítenie Ukrajnában, a nyugati segítség azonban nem látszik elegendő ahhoz, hogy Ukrajna katonai győzelmet arasson. Milyen hadműveletek várhatóak 2023 kora tavaszán? Kinek milyen veszteségei vannak? Mit akar ebből a háborúból kihozni a NATO? A biztonságpolitikai szakértő beszélt erről a Mandiner Világrend adásában.
5
2023. január 11. 17:49
„Az oroszok katonai és politikai célja az lett, hogy Ukrajna semmilyen szempontból többet ne jelenthessen számukra fenyegetést. Ha ez az ország elpusztításával jár, akkor azzal, ha az elfoglalásával, akkor azzal.” – Hoznak-e ukrán oldalon áttörést a nyugati harckocsi-szállítmányok? Tartalékait tekintve melyik harcoló felet sürgeti jobban az idő? Somkuti Bálint válaszol a Mandiner Világrend adásában.
6
2023. január 11. 12:51
Politikai, de akár jogi kellemetlenséget is okozhat az amerikai elnök számára egy új botrány: az elnök emberei Joe Biden volt irodájában az alelnöksége idejéből származó, titkosított állami dokumentumokat találtak. Ahogy korábban Donald Trump birtokán is.
3
2023. január 5. 19:23
„Ha közösen elfogadtuk az EU szabályait, akkor már érvényesek ránk” – Helyes-e, hogy rá lehet kényszeríteni egy tagállamra a jogállamisági elvek betartását? Az Európai Egyesült Államok kialakítása reális esély, vagy csak egy utópia? Átalakíthatóak-e az uniós intézmények? Az EU-szakértő beszélt Brüsszel intézményi válságáról a Mandiner Világrend adásában.
40
2023. január 5. 19:00
Újabb szintet emelnek az Ukrajnának szánt nyugati fegyverszállításokban: az ukrán hadsereg már szárazföldi harcjárműveket is kap az Oroszország elleni védekező háborújához. Emmanuel Macron törte meg a jeget.
56
2023. január 5. 14:45
Európa még nem telt meg, de a migrációs nyomás ismét egyre növekszik: a télen minden jel szerint növekedni fog a háború elől menekülő ukránok száma, és ismét egyre több illegális bevándorló érkezik az ázsiai, észak-afrikai és közel-keleti régiókból is.
29
2023. január 4. 17:28
„Rendkívül sok olyan változás történt szerződésmódosítás nélkül, ami a föderalizmus irányába löki az európai integrációt” – Mekkora kárt okozott a brüsszeli korrupciós botrány az Európai Parlament hitelességének? Jól járt-e az EU és a magyar kormány a pénzügyi egyezséggel? Miért nem utópia a föderalizmus? Gálik Zoltán válaszol a Mandiner Világrend adásában.
2023. január 1. 19:32
Az ukrajnai beavatkozás Oroszország „teljes függetlenségének” elérése miatt volt szükséges, 2023-ban pedig Oroszország „a jövőjéért fog harcolni” – Vlagyimir Putyin újévi beszédében vázolta fel az orosz harc értelmét. De vajon a Kreml által felvázolt jövőkép elegendő-e az oroszoknak?
4
2023. január 1. 17:41
Jelenleg több mint száz kisebb-nagyobb háború zajlik a világon, mégis, egy tucat forrongó konfliktus fenyeget olyan berobbanással, amelynek igazi pusztító globális következményei lennének. Számba vettük a föld legveszélyesebb válsággócait.
8
2022. december 29. 21:00
Új légvédelmi rendszer lesz, korszerű harcjárművek érkeznek, az ellátásbiztonságot a magyar fegyver-, lőszer- és robbanóanyag-gyártás fogja biztosítani. Mire terjed ki a védelmi innováció? Milyen harci eszközöket, új technológiákat honosítanak meg a hadseregnél? A miniszteri biztos beszélt a haderőreformról a Mandiner Világrend adásában.
6
2022. december 28. 17:02
„Olyan átülni egy T-72-esből egy Leopard 2 A7 vagy egy Lynx harcjárműbe, mintha a harminc éves Moszkvicsomból átülnék abba a Teslába, amelyet Elon Musk még meg sem tervezett.” – Mire terjed ki a védelmi innováció? Milyen harci eszközöket, új technológiákat honosítanak meg a hadseregnél? Porkoláb Imre válaszol a Mandiner Világrend adásában.
4

összesen: 372 db | 18 db/oldal

első vissza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 következő utolsó