Krupincza Mariann

2022. június 21. 9:00
Tavaly szeptember óta több mint 200 középiskolában van arra lehetősége a diákoknak, hogy a fenntarthatóság óra keretében innovatív szemléletmóddal gazdagodjanak. A tervek szerint rövidesen ebből a tárgyból érettségit is tehetnek. A tanmenetről, az eddigi visszajelzésekről és a Kék Bolygó Alapítvány tevékenységéről Krakkó Ákos kommunikációs vezető nyilatkozott lapunknak.
5
2022. május 22. 10:27
Húsz éve annak, hogy lelkes szakemberek lerakták a mentálhigiénés segítő képzés alapjait a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézetében. Azóta már Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján és a Vajdaságban is évről évre indulnak újabb évfolyamok, a végzett hallgatók pedig szakmai hálózatba tömörülve segítik egymás munkáját határon innen és túl. A képzés múltjáról, jelenéről és a segítők előtt álló kihívásokról beszélgettem Grezsa Ferenccel, a szak egyik alapítójával, vezetőjével. Interjú.
2022. május 5. 18:00
A február végén kirobbant ukrán-orosz háború mindenki életébe belopódzott. Azonban nem mindegy, hogy mennyire hagyjuk magunkat belevonódni abba a szorongásba, amit ez a fegyveres konfliktus kelt. Zelena András Batthyány-Strattmann László-díjas gyászterapeutát, tanszékvezető docenst a háborús traumákról és a szorongás kezeléséről kérdeztük. Interjú.
5