Kovács Gergő

2020. június 2. 15:59
Hetvenöt éve hurcolta el a Vörös Hadsereg munkatáborba nagyapámat. Huszonegy éves volt, frissen sorozták, még egy ravaszt sem húzott meg a háborúban.
3
2020. május 20. 8:30
Családok százezreinek jelenti kihívások egész sorát a karantén, illetve az ovi- és iskolalátogatás nélküli időszak. Lamanda Gabriella egyetemi adjunktussal és családanyával beszélgettünk a járványkorszak kihívásairól – saját családja példáján keresztül.
1
2020. május 10. 9:32
„A legmélyebb, legjelentősebb orosz szerzők műveiből mindig kiérződik annak tudata, elfogadása, hogy az ember fölött létezik valamely felsőbb, nem evilági hatalom.” Goretity József, a kortárs orosz regények fordítója beszélt lapunknak a fordítások nehézségeiről, a klasszikus és a jelenkori orosz irodalom kapcsolatáról, a regényekben jelen lévő brutalitásról, vagy éppen a politika és az irodalom viszonyáról.
1
2020. április 29. 14:53
A nyugdíjasok és az iskolások utazási kedvezményeit eltörölték, hogy otthon maradjanak – tudunk meg egy trükkös moszkvai megoldást a karantén betartatására Oleg Litkintől. Az orosz sportújságíróval beszélgettünk arról, hogyan élnek és miként gondolkodnak a moszkvaiak az Oroszországot is sújtó koronavírus-járvány idején.