Kovács Gergő

2020. szeptember 13. 15:23
Csorbai Ferenc ex-MSZP-s mohácsi polgármester a nyár közepén azonnali hatállyal kirúgta Kovács Mirella jegyzőt, aki az első pillanattól világossá tette, hogy a felmentésben foglalt okokat munkaügyi perben megtámadja, mivel azok szerinte alaptalanok. Az elmúlt napokban az ellenzéki média is beszállt: hűtlen kezelésről írnak, anélkül, hogy magát az illetékest, vagyis Kovács Mirellát megkérdezték volna. A Mandiner bemutatja a másik oldalt is.
4
2020. szeptember 4. 18:00
A Mandiner ezúttal a történet két főszereplőjét, Mohács jelenlegi polgármesterét és esélyesebbnek tűnő, fideszes kihívóját kérdezte meg a közelgő választás legfontosabbnak tűnő kérdéseiről. Hogy jobban izgulhassunk, időközben Jakab Péter, a Jobbik elnöke is hitet tett Csorbai Ferenc mellett – vagy éppen a Fidesz ellen.
4
2020. augusztus 29. 8:45
Az MSZP-s Csorbai Ferenc a fideszes Szekó József polgármester halála után lecsapott az alkalomra, és jogi lehetőségeit „kimaxolva”, ellenjelölt híján megszerezte a polgármesterséget a tavaly őszi önkormányzati választásokon. A fideszes többségű képviselő-testület viszont feloszlatta magát, szeptember 27-én jöhet a mohácsi időközi választás.
2
2020. augusztus 20. 7:00
„A Kárpát-medence kiürülése mellett nem szól semmilyen valódi bizonyíték. Sőt, sokkal több bizonyíték kezd felsorakozni amellett, hogy nem csak az emberi populáció maradt fenn, hanem az életmód, illetve kulturális jellegek is” – mondja Szenthe Gergely lapunknak. A régésszel az avar kor és a honfoglalás időszakának rejtélyeiről és új kutatási eredményekről beszélgettünk.
7
2020. augusztus 18. 15:40
Megveti a spekulatív filozófiát, lázad az ész uralma ellen: Lev Sesztov nagy hatással volt az európai filozófia történetére, mégis ismeretlen a nagyközönség előtt. Portrénk!
4
2020. augusztus 14. 13:21
Félelem, gyűlölet, igazságvágy: belaruszokat kérdeztünk arról, hogyan látják és miként értékelik a választásokat, valamint az azt követő tüntetéssorozatot és rendkívüli állapotokat.
48
2020. július 31. 16:02
Nem várható olyan pillanat, amikor hirtelen megoldjuk a magyar őstörténet problémáit – mondja a Mandinernek Mende Balázs Gusztáv paleoantropológus. Szerinte bizonyos kérdések tisztázására a genetikai vizsgálat az egyetlen bevethető módszer, az őstörténet-puzzle legsűrűbb részét pedig csak most kezdik el kirakni. Szóba kerül az Árpád-ház és a honfoglaló magyarok eredete, valamint a hunok is. Interjúnk.
13
2020. július 7. 9:42
A degeneratív betegségek kutatásában ért el új kutatási eredményeket Képiró Miklós és Várkuti Boglárka egy floridai kutatóintézetben. A külhoni évek után most már gyerekes családként tértek haza, és eközben a gyakorlatban – egész pontosan a vendéglátásban – igyekeznek felhasználni szaktudásukat egy új startup vállalkozásban. Képiró Miklós a Mandinernek beszél először a találmányról az app piacra dobása előtt.
2
2020. július 3. 7:35
A független ellenzéki politikus szerint a „nemzetellenesnek” és „idegenszívűnek” beállított ellenzék elleni hergelés valójában a kormányzást helyettesítő eszköz a Fidesz számára.
205
2020. június 26. 16:10
Szél Bernadett és Hadházy Ákos június 10-én hirdettek harcot a „nemzeti manipuláció” ellen a Facebookon: a jelenleg zajló nemzeti konzultáció kitöltetlen kérdőíveit gyűjtik, és időközben a Momentum is csatlakozott a mozgalomhoz. Mit akarnak ezzel és mi a helyzet az adatkezelési aggályokkal? Utánajártunk!
112
2020. június 22. 10:10
„A nyelvtörténet és a néptörténet eltérő fogalmak és nem moshatók össze” – hangsúlyozza Türk Attila régész. A magyar őstörténet vezető kutatója az elmúlt évek forradalmi felfedezéseiről beszél lapunknak. Szerinte gyorsan történt a magyarok átvándorlása a Kárpát-medence felé, de továbbra is sok izgalmas rejtély övezi őseink útját.
11
2020. június 19. 11:00
Hogyan jelenik meg a maffia működése a kortárs olasz irodalomban? Miben teljesen más az olasz irodalmi élet, mint a magyar? Lukácsi Margit, a kortárs olasz regények fordítója beszélt a Mandinernek kiadói marketingről, a dialektusok meghatározó szerepéről, politikáról vagy éppen északról és délről.
2020. június 18. 6:51
Lezajlott szerdán az utolsó Operatív Törzs. Most Müller Cecília dicsérete következik. Mert megérdemli.
21
2020. június 9. 10:49
Szakértők szerint a közvélemény-kutatások esetén fontos tényező az úgynevezett kontextus-hatás.
4
2020. június 2. 15:59
Hetvenöt éve hurcolta el a Vörös Hadsereg munkatáborba nagyapámat. Huszonegy éves volt, frissen sorozták, még egy ravaszt sem húzott meg a háborúban.
3
2020. május 20. 8:30
Családok százezreinek jelenti kihívások egész sorát a karantén, illetve az ovi- és iskolalátogatás nélküli időszak. Lamanda Gabriella egyetemi adjunktussal és családanyával beszélgettünk a járványkorszak kihívásairól – saját családja példáján keresztül.
1
2020. május 10. 9:32
„A legmélyebb, legjelentősebb orosz szerzők műveiből mindig kiérződik annak tudata, elfogadása, hogy az ember fölött létezik valamely felsőbb, nem evilági hatalom.” Goretity József, a kortárs orosz regények fordítója beszélt lapunknak a fordítások nehézségeiről, a klasszikus és a jelenkori orosz irodalom kapcsolatáról, a regényekben jelen lévő brutalitásról, vagy éppen a politika és az irodalom viszonyáról.
1
2020. április 29. 14:53
A nyugdíjasok és az iskolások utazási kedvezményeit eltörölték, hogy otthon maradjanak – tudunk meg egy trükkös moszkvai megoldást a karantén betartatására Oleg Litkintől. Az orosz sportújságíróval beszélgettünk arról, hogyan élnek és miként gondolkodnak a moszkvaiak az Oroszországot is sújtó koronavírus-járvány idején.