Kovács Gergő

2021. január 9. 10:00
A titokzatos, de annál jelentősebb, korunkat alapjaiban meghatározó kvantumfizikáról beszélgettünk az ELTE oktatójával. Szó esett arról, hogy van-e objektív valóság, beszéltünk a tudomány és filozófia kapcsolatáról, valamint a technológiai fejlődés kutatásokhoz kötődő esetlegességéről is. Interjúnk.
2
2021. január 8. 8:00
A világirodalom magától értetődő módon áll az átlagos, valódi identitás mellé a kreált identitásokkal szemben.
4
2020. december 30. 12:42
„Egyébként sem arra törekednek az írók, hogy a demokrácia védelmezőjeként vagy a nemzeti identitás őrzőjeként tartsa hasznosnak őket a hatalmi elit.” Politizálók és kívülállók, nemzetiek és nagyvilágiak: a kortárs lengyel kultúráról és irodalmi életről, a magyar kultúrharccal való párhuzamokról és a különbségekről beszélgettünk Pálfalvi Lajos polonistával. Interjúnk!
1
2020. december 27. 13:42
Kerülhet elő tudományos bizonyíték az ősmagyarok és a hunok rokonságára? Mik derülhetnek ki Aba Sámuel nemzetségének kutatásából? Milyen eredményeket hozhatnak a legújabb magyar archeogenetikai kutatások? Neparáczki Endre genetikussal beszélgettünk, aki szerint mára a kutatók többsége is belátta, hogy az a lineáris, leegyszerűsítő őstörténeti modell, amit a magyarság etnogenezisére alkalmaztunk, tarthatatlan. Interjúnk!
19
2020. december 11. 15:00
Ha a narratíván nem tud változtatni a jobboldal, politikai értelemben vége a dalnak. Vadiúj mesekönyvre, vadiúj klaviatúrára van szükség.
7
2020. november 25. 10:11
A nyugati ember és a komplett nyugati kultúra megtagadta önmagát és a hozzá tartozó irracionalitást, így kaptuk büntetésnek az általános neurózist.
9
2020. november 21. 8:55
„Paradigmaváltás várható a magyarba került török nyelvi formák kutatásában” – mondja Sándor Klára nyelvész lapunknak. A Szegedi Tudományegyetem tanszékvezetőjét a magyar őstörténet izgalmas új fejleményeiről, a nyelvészet és a kapcsolódó tudományágak bonyolult kapcsolatáról és a valós múltunk feltérképezésének kihívásairól kérdeztük.
13
2020. november 20. 13:55
Egy kósza ólomgolyó segíthet most megtalálni a mohácsi csata pontos helyszínét – árulja el Bertók Gábor régész lapunknak. A szakértő „V4-es” mohácsi seregről, szultáni mészárlás eshetőségéről és a kutatás kalandos pillanatairól is mesélt nekünk, eddig nem közismert információkat megosztva az olvasókkal.
1
2020. november 7. 7:01
„A forgalmi dugók a Balaton felé” – ez a mai magyar társadalom „lélegzete” egy képben Kötter Tamás szerint. A budapesti elitről, férfi- és női sorsokról, világháborús honvédekről író szerzővel és ügyvéddel a kultúrharcról, a globalista–lokalista konfliktusról, a „betokosodott” SZFE-ről és a magyar irodalom fekete lyukairól beszélgettünk. Vallja: „Aki a kultúrát megnyeri, hosszú távon az nyeri meg a politikai harcot.” Nagyinterjúnk!
18
2020. október 29. 18:37
Vágó István posztjaiban nem a zavaros fejtegetések döbbentik meg leginkább az olvasót, hanem az öniróniára való képesség teljes hiánya.
5
2020. október 24. 12:00
A magyarság kialakulását a magyar nyelv önállósulásától számíthatjuk – hangsúlyozza Klíma László nyelvész, régész, aki lapunknak adott interjújában megerősíti a finnugor nyelvrokonságot, és beszél a genetikai vizsgálatok jelentőségéről is. Szó esik a nyelvészet lehetőségeiről a magyar őstörténet-kutatásban és egyes történészek szakmaiatlan megnyilvánulásairól is nyelvészeti kérdésekben. Interjúnk.
91
2020. október 3. 7:01
Volt egyszer egy tatárjárás előtti, gazdag, stabil, gyarapodó hatalom, a Magyar Királyság – derül ki a bugaci ásatásokból is. Pétermonostora, egy tatárok által elpusztított, majd feledésbe merült város feltárása zajlik ott – már most sok ezer lelettel és kinccsel. Az ásatás jelentőségét nehéz túlbecsülni: átírhatja és pontosíthatja a középkori Magyarországról alkotott képünket. Interjúnk Rosta Szabolcs régésszel!
2020. október 1. 15:00
A kiütéses karcagi és a magabiztos mohácsi Fidesz-győzelmek után máris hangolódhatunk a szerencsi időközire, és persze a „tudjukmiketmondó” Bíró Lászlóra. Összeállításunkban az „időközi-szezon” mindhárom fő helyszíne terítékre kerül, de szó esik például arról is, hogy a választás éjszakáján ismeretlenek törtek be a mohácsi Polgármesteri Hivatalba.
4
2020. szeptember 25. 15:04
Király András, a mohácsi MSZP elnöke augusztus végén lemondott tisztségéről, kilépett a pártból és elhatárolódott a város szocialista polgármesterétől. Most lapunknak beszélt többek között arról, hogy a polgármester egyfajta vállalkozásként tekint a városra, amit az üzlettársával működtet.
3
2020. szeptember 22. 14:38
Érdekes részleteket tudtunk meg a mohácsi képviselő-testület tagjától az MSZP-s polgármester, Csorbai Ferenc és az őt támogató álcivil szervezet viszonyáról, a pénzcsapok megnyitásáról és a gyűlöletbe fulladó kampányról. Riportunk a mohácsi frontról.
47
2020. szeptember 13. 15:23
Csorbai Ferenc ex-MSZP-s mohácsi polgármester a nyár közepén azonnali hatállyal kirúgta Kovács Mirella jegyzőt, aki az első pillanattól világossá tette, hogy a felmentésben foglalt okokat munkaügyi perben megtámadja, mivel azok szerinte alaptalanok. Az elmúlt napokban az ellenzéki média is beszállt: hűtlen kezelésről írnak, anélkül, hogy magát az illetékest, vagyis Kovács Mirellát megkérdezték volna. A Mandiner bemutatja a másik oldalt is.
4
2020. szeptember 4. 18:00
A Mandiner ezúttal a történet két főszereplőjét, Mohács jelenlegi polgármesterét és esélyesebbnek tűnő, fideszes kihívóját kérdezte meg a közelgő választás legfontosabbnak tűnő kérdéseiről. Hogy jobban izgulhassunk, időközben Jakab Péter, a Jobbik elnöke is hitet tett Csorbai Ferenc mellett – vagy éppen a Fidesz ellen.
4
2020. augusztus 29. 8:45
Az MSZP-s Csorbai Ferenc a fideszes Szekó József polgármester halála után lecsapott az alkalomra, és jogi lehetőségeit „kimaxolva”, ellenjelölt híján megszerezte a polgármesterséget a tavaly őszi önkormányzati választásokon. A fideszes többségű képviselő-testület viszont feloszlatta magát, szeptember 27-én jöhet a mohácsi időközi választás.
2

összesen: 33 db | 18 db/oldal

első vissza 1 2 következő utolsó