Konopás Noémi

2021. október 13. 17:00
Hamis oltási papírok, Isten tudja hány fős lakodalmak, csapba öntött oltóanyagok, miközben rekordokat dönt a napi halálesetek száma, és nincsen szabad intenzívterápiás-ágy egész Romániában.
4
2021. október 10. 15:00
Pár hét alatt vitték keresztül a Szegedi Tudományegyetem modellváltását. A források kilencven százaléka továbbra is az államtól jön, ám azért meg is kell dolgozni az intézmény munkavállalóinak, lévén, hogy teljesítmény alapján kapják meg az összeget. Fendler Judit szerint soha nem volt még ilyen, hogy öt évre előre tudjanak tervezni. Interjú.
7
2021. október 7. 21:18
​​​​​​​Órákig várnak az ellátásra a kórházak előtt álló mentőautókban a covidos betegek, a folyosók is tele vannak fertőzöttekkel. Rekordot döntött a halálozások száma, minden ötödik teszt pozitív. Maga Klaus Iohannis államfő nevezte katasztrofálisnak a román járványhelyzetet.
39
2021. október 7. 11:00
Sokkal nagyobb esélye lesz a Nobel-díjra Karikónak Katalinnak egy-két év múlva – véli a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. Freund Tamás Széchenyi-díjas agykutató szerint már az is óriási öröm és büszkeség minden magyar számára, hogy magyar kutatónő került ilyen közel a legnagyobb tudományos elismeréshez. Freund elmondta a véleményét a magyar kormány járványkezeléséről, szerinte itt az idő a kötelező maszkviselés bevezetésére. Azt is elárulta, kiknek tenné még kötelezővé az oltást.
19
2021. szeptember 28. 19:00
Magyarországon nőnek lenni az emberek döntő többségének ugyanazt jelenti – véli az Egyszülős Központ vezetője. Mindegy, hogy az ember Nigériában, New Yorkban vagy Magyarországon lakik, az anyaság megélése hasonló, ezek az érzetek pedig összekötik a nőket. Nagy Anna szerint eddig soha semelyik kormánynak nem volt fontos a háromszázezer egyszülős család, ám az elmúlt években – hála a központnak – ők is felkerültek a radarra. Az egyszülősök szószólójával a januártól életbe lépő tartásdíjjal kapcsolatos könnyítésekről beszélgettünk, de azt is elárulja, hogyan készül a találkozásra a LIBE Bizottság tagjaival.
2021. szeptember 26. 18:10
Míg tavaly a koronavírus-fertőzés állt a megbetegedések hátterében, addig idén más dominál. 40 PCR-tesztből csak egy covidpozitív.
12
2021. szeptember 26. 11:54
Simó Klára, a Transilvanum Alapítvány alapító elnöke és megálmodója, a tízéves Optistyle Optikai Szalon tulajdonosa zongoristaként végzett, férjével és egyetlen táskával, nehéz szívvel hagyta ott Erdélyt a romániai forradalom idején, és költözött Magyarországra. A letelepedés után három évvel már Budapest egyik prémium optikai szalonjának vezetője lett. Milyen út vezetett idáig, és hogyan lesz egy zongoristából optikus?
2
2021. szeptember 23. 19:00
Még magyar kifejezésünk sincs rá, pedig egyes statisztikák szerint a gyerekek kétharmadának mindennapjait teszi pokollá. Megfélemlítés. Mit tehetnek a felnőttek a bullying ellen? Szakértőt kérdeztünk.
1
2021. szeptember 19. 7:00
Csökken az oltakozási kedv, ám a delta sajnos folyamatosan terjed. Összeszedtük, hogyan próbálják növelni az oltási kedvet az egyes országok.
10
2021. szeptember 17. 15:03
Rossz helyen kopogtat Arató Gergely DK-s politikus a kormányt hibáztató videójában, mert a méretes kátyúkkal tarkított, forgalmas Sibrik Miklós út karbantartása egészen másnak a feladata.
74
2021. szeptember 11. 19:00
Széteső társadalomhoz vezet, ahogy liberális ideológiák mentén, módszeresen és intézményi szinten gyengítik a család intézményét – figyelmeztet a Képmás magazin tulajdonosa és vezetője. Szerinte a szabadság mindenek felett való kezelése lenevel minket az alázatról, ezért a gyermekeinknek nemcsak azt kell megtanítani, hogyan fejezzék ki vágyaikat, és kutassák, milyen lehetőségeik vannak azok teljesítésére, hanem azt is, hogy van, amit nem kaphatnak meg. A kommunikációs szakemberrel az LMBTQI-mozgalomról, genderideológiáról, elfogadásról, a családok megvédéséről és arról beszélgettünk, hogy a legfájósabb lábbal is lehet járni. Azt is megtudjuk, szerinte miért van árnyoldala is a kormány családbarát kommunikációjának. Interjú.
5
2021. szeptember 10. 16:11
A tragédiák mindenképpen Istenre fordítják az ember tekintetét: vagy istentagadást, vagy Istenhez fordulást váltanak ki — vallja a kerekesszékes vívó, aki a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyik hírnöke is. Kendőzetlenül mesél arról az útról, amit sikertelen öngyilkossági kísérletét követően kezdett járni. A tokiói paralimpián bronzérmet szerzett sportolóval árulásról, hitről, az isteni akarat elfogadásáról és megható istenélményéről beszélgettünk. Azt is megtudtuk, mi a válasza arra, mi lett volna, ha... Interjú.
2021. augusztus 30. 15:05
Nem lehetnek nyugodtak, akik nincsenek beoltva – véli a Semmelweis Egyetem rektora, aki szerint a tudományos világ kimagaslót teljesített az elmúlt időszakban, de a médiával nem elégedett.
26
2021. augusztus 26. 15:00
Digitális oktatás: csak azt ne! – nagyrészt így állnak az évkezdéshez a szülők és a pedagógusok. A félsz mellett azonban ott a remény is. Körkép.
10
2021. augusztus 21. 19:23
A méltatlanul alacsony fizetés és a járványhelyzet ellenére is másfélszer annyian jelentkeztek tanító-, és az óvodapedagógus-képzésre, mint tavaly – mondja lapunknak Gloviczki Zoltán. Az Apor Vilmos Főiskola rektorával lemorzsolódásról, pályaelhagyásról és az iskolarendszer válságtüneteiről és arról beszélgettünk, miben más egy katolikus iskola, mint az állami.
8
2021. augusztus 19. 19:00
A pörgős, sportoló, jó tanuló tizenegy éves kislány teljesen megváltozott, s még öt hónappal a covidfertőzés után is számos, az életét megkeserítő tünettel küzd. Édesanyja vallott a tortúrájuk történetéről, Varga Pétert, a Szent Rókus Klinikai Tömb ellátásszervezési igazgatóját pedig arról kérdeztük, hogyan segítenek a postcovidos gyerekeken.
12
2021. augusztus 7. 10:00
Bármilyen jók is a számok itthon, a többi országhoz hasonlóan jön a delta variáns, és sajnos a negyedik hullám elkerülhetetlen. Ám annak, aki be van oltva, nem kell félnie. Itthon már a harmadik oltásra is lehet jelentkezni, a virológus szerint azonban az nem csökkenti az oltatlanok számát és olyan óriási mértékben a védettséget sem növeli. Így inkább továbbra is az oltatlanokra javasolt helyezni a hangsúlyt. Interjú.
14
2021. augusztus 6. 12:00
Nem kérdés, hogy itthon is – a többi országhoz hasonlóan – teret nyer lassan a delta-variáns, sőt negyedik hullám is várható, ráadásul előbb lesz felfutás, mint egy évvel korábban. Lesz-e digitális oktatás? Mit gondol az elmúlt hónapok antitestszint-vizsgálatairól? Mit tegyenek a Sinopharmmal oltott hatvan év felettiek? Ezekre a kérdésekre is választ kaptunk a virológustól.
3

összesen: 171 db | 18 db/oldal

első vissza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 következő utolsó