Konopás Noémi

2019. december 6. 11:41
Felborult a hagyományos politikai ciklus, megszűnt a centrális erőtér, előjöttek a politikai elitet egyöntetűen utáló impulzusszavazók, a Piszkos Fredek – festették le 2019-es év politikai képét G. Fodor Gábor, Lánczi Tamás, Böcskei Balázs és Horn Gábor a Mandiner-évértékelőn. A vitán szóba került: plüssnyuszi-e Karácsony Gergely, és az is, mitől ment fel a pumpa Horn Gáborban.
15
2019. november 30. 7:45
Megdöbbentő adat: minden második szülő nem tesz semmit gyermeke internethasználatának szabályozásával kapcsolatosan. Pedig Demetrovics Zsolt pszichológus, addiktológus, az ELTE Pszichológiai Intézetének dékánja szerint a pontosan rögzített keretek meghatározása elengedhetetlen. A szülők helyzetét nehezíti, hogy olyan területet kell szabályozniuk, ahol sok esetben korlátozottak az ismereteik.
3
2019. november 27. 20:37
Kontúr nélküli, méregzöld fák között áll egy kislány. „Anya, anya, anya”– ordítja az erdő reménytelen, ködös szürkeségébe. Válasz nincs, a visszhangot is elnyelik a fák, így Benni üveges tekintettel magának kénytelen válaszolni a kétségbeesett kiáltásra: „Anya gyűlöl engem”. Új német film visz a gyermeki lélek és a családi drámák mélyére.
3
2019. november 15. 14:00
Húsz-harminc évvel ezelőtt még csak a szót sem ismertük, ma már a leghétköznapibb esetekre is használjuk – kezdte az érdeklődőkkel tömött MOMkult színháztermében a Tudományos Stand Up szervezésében a Pozitív stressz című előadását Kemény Dénes. A szülői elvárások, Kásás Tamás, az olimpia kulisszatitkai és a jó edző ismérvei is szóba kerültek az esten, ahol mi is ott voltunk.
2