Konopás Noémi

2021. július 10. 7:38
A gyermekvállalás egyenlő a környezetszennyezéssel? Kiket fenyeget itthon a klímaszorongás? Mit tehetnek a családok a fenntarthatóságért? Kardosné Gyurkó Katalinnal, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnökével beszélgettünk.
2021. június 30. 15:38
Véletlenül derült ki, hogy szeptembertől megszüntetnék a Robogó Óvoda szülők szerint jól működő angol nyelvi programját. A szülők a hír hallatán felkeresték az önkormányzatot, ám ott csak szóban erősítették meg nekik a hírt, írásbeli tájékoztatást azóta sem kaptak, ahogy pontos indoklást sem arra, miért szántanák be azt, ami jól működik.
33
2021. június 27. 17:00
Sokan csak onnan ismerik, hogy Cristiano Ronaldo után futott a Puskás Arénban, ám valójában az Európa-bajnokság budapesti helyszínein a teljes egészségügyi ellátásért ő felel. Miért esett össze a pályán Christian Eriksen?Játszhat-e a jövőben? Milyen egészségügyi háttérmunka zajlik az Eb-n? Hány orvos, mentő, és egészségügyis vigyáz a játékosokra? Hogy hatott a covid a focistákra? Miért veszélyes a fertőzés a sportolókra? Ezekre a kérdésekre is választ kaptunk Szelid Zsolt kardiológus és sportorvostan szakorvostól, az UEFA és az MLSZ orvosi bizottságának tagjától. Interjú.
2
2021. június 22. 15:53
Majd egy évig válaszra sem méltatta, majd megbírságolta a várnegyed baloldali polgármestere azt a fiatalt, aki apja hirtelen halála után kérvényezte, ne rakják ki az általuk felújított bérlakásból.
173
2021. június 21. 7:00
Életmentéstől a hivatástudatig: libabőrös történetekről vallottak azok az egyetemisták, akik éppen a járvány csúcsán járták önkéntesként a vörös zónákat, faluról falura, városról városra járva tesztelték a lehetséges fertőzötteket. S mégis, mind elképesztően lelkesen beszéltek terhelésről, túlórákról, s ami a legfontosabb, a betegekről. Új generációt nevelt ki a covid? Avagy csodás pillanatok a szörnyűségben.
2021. június 14. 12:48
Új kutatás, sokkoló eredmények: két kommunikációkutató kiszámolta, hogy a magát tudományos „aranycsapatnak” hívó MTA társadalom- és humántudományos intézeteinél a kutatók legalább fele nemzetközi szinten láthatatlan. Tóth János és kollégája, Demeter Márton adatai szerint ugyanis intézettől függően tízből öt-kilenc, főállásban kutatásért fizetett ember a vizsgált ötéves időszakban egyetlen darab cikket sem publikált jegyzett nemzetközi folyóiratban. Tóth-tal ültünk le beszélgetni, akivel az okok és megoldások mellett kiveséztük a magyar egyetemi rendszer és az ideológiai telítettség problémáit CEU-stul, Fudanostul, gerontokráciástul, NER-estül, liberálisostul.
10
2021. június 10. 7:10
„Ne vegyétek dicsekvésnek, de Kati nálam kezdte a látogatást legutóbb is, amikor itthon volt” – mondja Tóth Albert, a világhírűvé vált magyar tudósnő egykori biológiatanára, akit Kisújszálláson látogattunk meg. Berci bácsival Karikó Katalin ifjú éveiről és korabeli teljesítményéről, a Karikót kipécéző matematikatanárról és erős jellemekről beszélgettünk.
2
2021. június 6. 18:40
„A segítés mindenkinek feladata, én pedig nagyon szerencsés vagyok, hogy ezért még fizetést is kapok.” Látássérülteket segítő audionarrátor, országot járó drámapedagógus, hittantanár és született segítő egy személyben: Tóth Cecília portréja Magyar segítők-cikksorozatunkban!
2021. június 4. 7:00
Az ország a társadalmi immunitás közelében van, de minél többen kérik a vakcinát, annál kisebb az esély a negyedik hullámra.
16
2021. május 28. 17:00
Míg Szlovénia vakcinahiánnyal küzd, addig itthon mindenkinek jut oltóanyag. Legyűrtük a harmadik hullámot és újabb vizsgálatokkal vagyunk beljebb.
4
2021. május 22. 12:00
Jelentős hiányosságok a szerződésekben, kétértelmű szállítási határidők, gazdasági szempontok az életvédelmi szempontok előtt – Schaller-Baross Ernő szerint többek között ezek vezettek ahhoz, hogy az uniós vakcinabeszerzés elbukott. A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint a válság után közösségi szinten is komoly önreflexióra lenne szükség az unióban.
9
2021. május 21. 16:30
Hogy áll az oltási hajlandóság és az átoltottság? Mi a helyzet az uniós vakcinaigazolványokkal?
4
2021. május 14. 18:21
Vezetjük az uniós ranglistát, ám valamelyest megtorpant az oltáskedv. 944 ezren várhatnak a Pfizerre. Megkönnyebbültek viszont a lakodalmakat tervezők, valamint a külföldön élő magyarok.
3
2021. május 14. 9:00
A csillapíthatatlan köhögés miatt majd' szétszakadó rekeszizommal, kilenc nappal az első tünetek megjelenését követően került a klinikára. Borzalmas két hét következett.
3
2021. május 13. 19:03
Szlovénia, Szerbia, Montenegró, Törökország, Bahrein és Horvátország is elfogadja a magyar plasztikkártyát. A britek, az osztrákok és a németek szigorúbbak. Íme a Mandiner beutazási körképe.
48
2021. május 7. 17:00
Már nemcsak Európát, hanem az egész világot magunk mögé utasítottuk, ami a lakosság átoltottságát illeti. Javulnak a járványügyi adatok, és egyre több szolgáltatás nyílik meg a védettek számára.
9
2021. május 6. 11:47
Nagy port kavart a kormány döntése, miszerint április 19-én megnyílnak az óvodák és az alsósok számára az iskolák kapui. A PDSZ, a Magyar Orvosok Szakszervezetének elnöksége is halasztást követelt. Az első héten a diákok háromnegyede megjelent az iskolában, három héttel később pedig kis híján annyi alsós diák van az intézményekben, mint amennyi „békeidőben” is szokott lenni. A köznevelésért felelős helyettes államtitkárt és szülőket kérdeztünk.
3
2021. április 30. 21:40
Javulnak a járványügyi adatok, szombattól ismét új szabályok jönnek. Ma már nem az a kérdés, lesz-e elég vakcina, hanem az, hogy lesz-e elég regisztrált a közösségi immunitáshoz.
7

összesen: 152 db | 18 db/oldal

első vissza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 következő utolsó