Greczula Levente László

2021. április 13. 14:40
Markus Söder az utolsó pillanatban mégis bejelentkezett a kancellárjelöltségért, és jobbak az esélyei, mint a CDU-elnök Armin Laschetnek. Ki kerül végül a közös lista élére?
2021. április 8. 17:44
„Európa mi vagyunk, és tőlünk is függ, milyen lesz a jövő Európája” – hangzott el a XXI. Század Intézet konferenciáján, többek között Schmidt Mária, Schöpflin György és Békés Márton részvételével. Tudósításunk!
8
2021. április 7. 10:40
Mely országok tartoznak a magyar érdekek belső körébe? Hol készülhetünk komolyabb konfliktusokra 2030-ig, mik a legfontosabb biztonsági kihívások Európában? Ezekről szól az MCC Geopolitikai Műhelyének új kötete. Recenzió.
2021. március 26. 12:01
A nemzet nem felesleges, az embereknek pedig igénye van a társadalmi és kulturális összetartozásra – állítja a veterán német szocdem, Wolfgang Thierse, aki szerint eddig a diktátorok törölték el a múltat, a demokraták viszont nem tehetik ezt. Kijelentései hallatán kitört a botrány az SPD-ben.
115
2021. március 19. 12:01
A munkába járás nem, a diszkrimináció veszélye viszont adhatna felmentést a belvárosi behajtási tilalom alól, ha Berlin kitiltja az autókat a belvárosából 2027-től. A baloldal ünnepel, a jobboldal autógyűlölőzik, a tömegközlekedés pedig rendszerszintű problémákkal küzd a német fővárosban.
47
2021. március 16. 19:01
„Gondolják, hogy Kína így csinálja? Hagyják, hogy a politikai korrektség a legjobbjaik kinevelésének útjába álljon?” Bill Maher, a liberális mainstream sztárja szerint míg az amerikaiak elhazudják a problémáikat, addig Kína megoldja a sajátjait. A showman arra figyelmeztet: Kína már most az USA fejére nőtt, és hamarosan még nagyobb lesz az étvágya.
6
2021. március 12. 15:01
Shakespeare már nem kell, ahogy Mozart se, ellenben az irodalomszakok a klíma és a szegénység ügyével foglalkoznak – írja Heather Mac Donald. Az amerikai konzervatív szerző szerint a nyugati civilizáció alapjaival kezdenek szakítani az újbalos ideológia túszaivá vált egyetemek. Szemlénk!
6
2021. március 9. 15:50
Újra itt a szélsőbaloldali terror Németországban? Lipcse Connewitz nevű kerületében rendszeresek a zavargások, a szocdem polgármester már a RAF-ot emlegeti, a rendőrség pedig nehezen akad az erőszakos antifák nyomára.
48
2021. március 6. 9:00
V. Naszályi, Ungváry, holokauszt, Horthy-nosztalgia – budapesti riportot készített a német közmédia, amiből kiderül: a Vár és a Kossuth tér felújítása a szélsőséges nacionalizmus bizonyítéka, a zsidók pedig újra félnek.
304
2021. február 27. 18:10
Az Egyesült Királyságban lassan minden bűncselekménynek számít, ami sért valakit, köztük leginkább az új védett kasztokat – de hová vezet ez? Szemlénk Michael Brendan Dougherty National Review-ban megjelent cikkéből: szerinte míg régen az arisztokraták és uralkodók voltak sérthetetlenek, ma viszont az áldozati csoportok kaphatják meg ezt a jogot.
4
2021. február 25. 18:23
Tájékoztatás helyett akcionizmus, tények helyett vélemények: Donald Trump elnökké választásával új korszak kezdődött a New York Timesnál – írja Martin Gurri a City Journalben. Gurri szerint a posztzsurnalizmus célja a hagyományos médiával szemben az, hogy dühös polgárokat állítson elő. Szemlénk!
2021. február 19. 15:00
Mélyen megosztja a svájci társadalmat az arc eltakarásának tiltását célzó alkotmánymódosítás kérdése. Itt a minaretvita második felvonása: komoly identitáskérdés vagy egyszerűen szimbolikus politizálás van a burkatiltás óhaja mögött?
3
2021. február 12. 16:30
A keleti nacionalizmus eltér a nyugatitól, az itteni népeknek ugyanis folyamatosan meg kellett indokolniuk a létezésüket a nagy birodalmakkal szemben – írja a Ciceróban Norbert Mappes-Niedik, aki szerint az EU-n belüli konfliktusokban az jelentene megoldást, ha a Nyugat egyszer javító szándékkal állna a Kelet problémáihoz. Szemlénk.
83
2021. február 9. 12:01
A koronavírus-válság elleni mentőcsomag ügye egyelőre nem halad, de a bevándorlás és a transzneműek ügyeiben már sikerült rendeletet alkotnia Joe Bidennek, aki elnöksége első napjaiban csak úgy ontja magából ezeket az egyoldalúan hozott jogszabályokat – többek között a Trump-korszak szerinte „káros, pusztító és erkölcstelen” örökségével szemben.
64
2021. február 5. 20:18
A tőzsdei világot felforgató GameStop-ügy mögötti redditezők „megértettek valamit a modern kapitalizmus titkából” – írja Bruno Maçães. A portugál politikatudós szerint a kérdés az, hogy a rendszer miért védi meg mindig a befektetések egy bizonyos csoportját. Szemlénk a City Journal magazinból!
3
2021. február 4. 18:45
A rasszista kifejezésekről és a genderérzékeny nyelvhasználatról beszélgetett öt fehér celeb a német WDR Die letzte Instanz című beszélgetős műsorában, ahol szóba került a „cigányszósz” nevű német mártás is, amit mostanra „magyarszószra” neveztek át a politikai korrektség jegyében. A műsorból botrány lett.
191
2021. február 1. 12:54
Bizonytalanul érzik magukat a németek a választási szuperév kezdetén – mondja lapunknak Boris Kalnoky korábbi német tudósító, az MCC Média Iskolájának vezetője. Kalnoky szerint a németek nemzeti büszkeségét sérti a döcögős oltási kampány, az AfD már nem tud újat mutatni, egy baloldali-liberális szövetségkötés pedig meglepetést okozhat az idei német választási szuperévben. Interjúnk!
11
2021. január 28. 16:15
2019-ben földcsuszamlást okozott az osztrák politikában a szabadságpárti Heinz-Christian Strachéról készült kompromittáló videó nyilvánosságra kerülése. Strache megbukott, a Szabadságpárt összeomlott, új választást kellett végül kiírni. A Der Standard most interjút készített az akció mögött álló férfival, akit egyébként zsarolás és kábítószerkereskedelem gyanújával tartanak fogva Berlinben. Szemlénk!
105

összesen: 87 db | 18 db/oldal

első vissza 1 2 3 4 5 következő utolsó