Greczula Levente László

2020. július 13. 16:13
A magyar kormány megvétózná, ha szóba kerülne a jogállamiság, a hollandok pedig szorosabbra húznák a nadrágszíjat: kemény küzdelem zajlik az Európai Unió új költségvetése körül, amiről pénteken vitatkoznak majd Brüsszelben. Körképünk!
12
2020. július 11. 8:00
A magyar hatóságok hatékonyan dolgoztak együtt az Egészségügyi Világszervezettel – mondja Dr. Ledia Lazeri, a WHO magyarországi irodavezetője, aki szerint a nyilvánosság további együttműködésére is feltétlen szükség van a járvány elleni küzdelemben. Az oltóanyag kifejlesztése még évekbe telhet, és egyáltalán nem biztos, hogy mindenkinek jut majd belőle. Tudósításunk!
23
2020. június 23. 9:50
Izgalmassá vált a lengyel köztársasági elnöki székért folyó verseny, amikor a Polgári Platform május közepén lecserélte elnökjelöltjét. Varsó liberális polgármestere megszorongathatja Andzrej Dudát, aki szerint az LMBT-ideológia már-már veszélyesebb, mint a kommunizmus. Kiélezett választás elé néz Lengyelország?
32
2020. június 22. 13:40
Frankfurtban elkezdődött annak a férfinak a pere, akit Walter Lübcke CDU-s politikus meggyilkolásával vádolnak. A német szélsőjobboldal első újkori politikusgyilkosságának ügyében születhet ítélet – noha a vallomások körül lassan több a kérdés, mint a válasz.
24
2020. június 17. 12:36
A józan ész mentén érvelt és kritizálni merte a Black Lives Mattert, válaszul sorra hagyják ott az óriáscéges hirdetők Tucker Carlson Fox News-os közéleti talkshowját – ami nem mellesleg a legnézettebb az Egyesült Államokban.
189
2020. június 12. 21:03
Hat háztömbnyi területen jött létre egy „autonóm terület” az Egyesült Államok északnyugati részén található Seattle belvárosában. Az arra járóktól pénzt szednek a területfoglalók, Donald Trump forrong, a leszbikus demokrata polgármester pedig teljes vállszélességgel a városfoglaló aktivisták mellé állt. Beköszöntött az anarchia Seattle-ben?
190
2020. június 11. 16:00
George Floyd halála kapcsán újra felkapta az internet David Clarke egykori milwaukee-i seriff CNN-es videóját, amiben egy rendőrgyilkosság kapcsán kijelenti, hogy a Black Lives Matter nevű „gyűlöletes ideológia” miatt haragszanak az amerikaiak a rendőreikre. De mit mond Clarke a minneapolisi események kapcsán? Kik lehetnek a legnagyobb vesztesei a rendőrségek körüli megszorításoknak?
2020. május 27. 8:03
Újabb menekültválságos dokudrámával jelentkezett a német közmédia. A kétórás filmben minden úgy van, ahogy várnánk: Horst Seehofer idióta, a román színész alakította Orbán Viktor gonosz, Angela Merkel éleslátásához pedig nem férhet kétség.
266
2020. május 22. 8:20
A kulcs az egyensúly, a biztonság és a prosperitás – mondta a magyar külpolitikáról Orbán Balázs; George Friedman viszont arról beszélt: Magyarországnak lassan meg kellene nyugodnia. A Miniszterelnökség államtitkára és a magyar származású geopolitikai szakértő vitatkozott a koronavírus utáni világpolitikáról a Brain Bar beszélgetésén. Tudósításunk!
30
2020. május 21. 11:25
Leszámolna jobbszárnyával a polgárosodni kívánó Alternative für Deutschland, de a Flügeltől nem olyan egyszerű megszabadulni. A pártban nyílt hatalmi játszmák zajlanak, a kemény mag egyik hangadóját kétséges bizonyítékok alapján próbálná eltüntetni Jörg Meuthen pártelnök – és könnyen lehet, hogy az egész akció a visszájára sül el.
6
2020. május 13. 8:10
Már pályakezdőként releváns diplomáciai szakmai tapasztalathoz juthatnak azok, akik jelentkeznek a KKM és az NKE közös programjába. Gyakorlatorientált, nemzetközi összehasonlításban is magas színvonalú programon vehetnek részt a jelentkezők, akik előtt a program befejezését követően a külszolgálati karrier is nyitva állhat. A program részleteiről Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkárral és Dr. Koltay Andrással, az NKE rektorával beszélgettünk.
15
2020. május 7. 18:33
Az egykori Microsoft-vezér szerint nem legyőzhetetlen ellenfél a koronavírus, bár a vakcinafejlesztésben sokat segített volna, ha a kormányok az elmúlt években többet költenek a kutatásra. Bill Gates abban reménykedik, hogy csakúgy mint a második világháborút követően, a koronavírus-járvány lecsengése után is az együttműködésé lesz a főszerep a világon. Folytatódik a Mandiner Korona-gondolatok szemlesorozata!
40
2020. május 5. 15:57
Egyre dagad a botrány a lengyel elnökválasztás körül: az ellenzék a voksolás bojkottjára szólít fel, miközben a kormányzó Jog és Igazságosság az alkotmányra, a koronavírusra, koalíciós partnereire és saját korábbi politikájára fittyet hányva szavaztatna le levélben harmincmillió lengyel választót alig néhány nap múlva. A Nagy Lengyel Levélszavazás körül több a kérdés, mint a válasz, egyedül Andrzej Duda jelenlegi köztársasági elnök győzelme tűnik biztosnak.
14
2020. április 26. 8:00
Azt ismerik, amikor szerencsétlen kelet-európai munkás kezeket dolgoztatnak német földön, elzárt, lealacsonyító körülmények között? Németországnak ezt sikerült most produkálnia: világjárvány idején is román vendégmunkások tízezreit szállítják a spárgaföldekre, karanténban dolgozni, hogy a finom spárga idén is ott gőzölögjön a jó polgárok asztalán.
165
2020. április 25. 12:39
„A magyar intézkedések eddig megelőzték a fertőzések számának exponenciális növekedését és az egészségügyi rendszer túlterhelődését” – mondja Dr. Ledia Lazëri lapunknak. Az Egészségügyi Világszervezet budapesti irodájának vezetője szerint a WHO megfelelően reagált a járványra, az enyhítésre készülő országoknak pedig azt tanácsolja: gondolják végig, van-e bizonyíték arra, hogy a járvány terjedését ellenőrzésük alatt tartják. Interjúnk!
5
2020. április 21. 21:01
Soha nem teszünk meg minden tőlünk telhetőt azért, hogy minden embert megmentsünk, de ebben a válságban mégis úgy teszünk – véli Jakob Augstein, aki szerint a koronavírus civilizációnk alapvető hazugságaira döbbentett rá bennünket, az ebből következő erkölcsi dilemmákat pedig senki sem akarja feloldani. Folytatódik a Mandiner Korona-gondolatok szemléje!
27
2020. április 4. 7:42
„Bejelenthetném ma a vészhelyzetet, járőrözhetnének a rendőrök az utcán, és mindenki maradhatna otthon, csak hogy megmutassam az elnökválasztási kampányban, hogy én kemény legény vagyok, aki mindent uralni tud.” Hogyan próbálnak védekezni a járvánnyal szemben a világ autoriter vagy nyíltan diktatórikus vezetői? Körképünk Burunditól Belaruszig!
6
2020. március 29. 19:11
„Talán azt is megtanuljuk, hogy modern korunk előfeltételezései és elvei luxuscikkek, amiket a világjárvány okozta szükségben lehet, hogy újra kell majd értékelnünk.” Douglas Murray gondolatai a koronavírusról.
5

összesen: 45 db | 18 db/oldal

első vissza 1 2 3 következő utolsó