Baranya Róbert

2022. május 20. 15:00
A bíróság tanúként hallgatja meg azt a Tasnádi Pétert, akit állítása szerint Gyárfás Tamás megbízott a Fenyő János elleni gyilkosság végrehajtásával. Ezt az elemet a vádirat is tartalmazza, de a Nap Tv egykori tulajdonosa határozottan tagadja, hogy bármivel is megbízta volna az egykori „vállalkozót”.
6
2022. május 19. 21:00
MIÉP, Kisgazdapárt, Munkáspárt, Liberálisok: ezeknek a pártoknak most sem volt esélyük a parlamentbe jutásra a választáson, pedig van közöttük rendszerváltó erő is. Például az önmagát felszámoló FKgP még rendszerváltó párt volt, a Csurka István vezette MIÉP egy-egy gyűlésén anno több tízezren voltak jelen.
8
2022. május 12. 18:30
Lesújtó véleményt fogalmaztak meg a fideszes európai parlamenti képviselők az unió által elindított, Európa jövőjéről szóló konzultációsorozatról, derült ki a Polgári Magyarországért Alapítvány pénteki konferenciáján. Pedig a magyarokat kifejezetten érdekli a közösség és a kontinens jövője, sőt, számos reformjavaslatot is megfogalmaztak.
5
2022. május 10. 21:00
Törvénytelennek tartja az őt elmarasztaló márciusi büntetővégzést a DK-s politikus, ezért első körben a döntés hatályon kívül helyezését kezdeményezte, ha pedig ezt elutasítja a bíróság, akkor tárgyalás megtartását kéri. A Veszprémi Járásbíróság szerint hatályon kívül helyezési indítványra nem is lett volna lehetősége Czeglédynek, előkészítő ülés viszont lesz.
12
2022. május 9. 17:02
A Momentumnak odaígérkező, aztán függetlenné váló képviselő talán mégis leteszi a parlamenti esküt, de nem azért, hogy ellássa országgyűlési feladatait. Hadházy Ákos politikai pályafutása tele van váratlan fordulatokkal és botrányokkal: a politikus sokakkal összerúgta már a port, miközben azt képzelte magáról, ő az ellenzéki prototípus. Portrénk.
73
2022. május 4. 18:00
Számos találgatás látott napvilágot az új kormány személyi összetételéről, de ezek közül egyet sem erősítettek meg hivatalosan. A legvalószínűbbnek Kásler Miklós távozása tűnik, míg Szijjártó Péter és Varga Mihály helye biztosnak mondható. Navracsics Tibor alighanem visszatér. Összegyűjtöttük az eddig megjelent híreket.
2
2022. május 4. 14:00
Az Alapjogokért Központ elemzése egyebek mellett arra mutat rá, hogy a Fidesz jelöltjei szinte minden egyéni körzetben javítottak négy évvel ezelőtti eredményeiken, az ellenzék viszont hiába nyerte meg majdnem az összes egyéni mandátumot a fővárosban, Budapesten is kevesebben szavaztak rájuk.
2022. május 2. 6:00
Alakuló ülést tart hétfőn az Országgyűlés, amelyen az április 3-án megválasztott képviselők leteszik hivatali esküjüket valamint megválasztják a parlament elnökét, alelnökeit és megalakulnak az állandó bizottságok is. A honatyák eskütétel hiányában nem gyakorolhatják képviselői jogosítványaikat.
5
2022. április 27. 6:30
Nem tetszik az ellenzéknek a parlamenti posztok kétharmad-egyharmados elosztása, mert amíg eddig az egységüket hangsúlyozták, most már hat külön pártként akarnak érvényesülni a parlamentben. Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője lapunknak értékelte a kialakult helyzetet, rámutatva, hogy a kormányoldal javaslata racionális, az ellenzéki pártok között pedig a bizottsági tagsággal, valamint a tisztségek viselésével járó tiszteletdíjak miatt alakulhatnak ki feszültségek. Az egyeztetések szerdán folytatódnak.
1
2022. április 20. 19:00
Szinte mindenben meg kellene változnia az ellenzéknek ahhoz, hogy sikereket érjen el a jövőben – derült ki a XXI. Század Intézet által rendezett konferencia megszólalóinak véleményeiből. A hibák között nem csak az orosz-ukrán háborúra adott rossz válaszok és a miniszterelnök-jelölt alkalmatlansága jelent meg, hanem a szervezeti hiány és az árulás is.
3
2022. április 19. 16:00
A választási eredmény egyik fő oka, hogy a választók azt érzékelték, a biztonság és a megélhetés tekintetében jobban bízhatnak a regnáló kormányban, mint abban a jövőképben, amit az ellenzék felvázolt – mondta a Mandinernek Pálinkás József, az Új Világ Néppárt elnöke. Az egykori miniszter azt is hiányolta, hogy az ellenzéki pártok egyike sem képviselte a jobbközép, polgári értékrendet. Pálinkás József szerint még a jövő zenéje, hogy mi lesz az ÚVNP-vel, de a Márki-Zay Péter által beharangozott párthoz nem kíván csatlakozni.
78
2022. április 14. 7:00
A politikai elemző úgy látja, hogy elsősorban a 2018-as Jobbik és LMP önálló arcélét hiányoló szavazók maradhattak távol az összefogástól. Ceglédi szerint nem Márki-Zay Péter kizárólagos hibája a vereség, de kétségtelen tény, hogy a csökönyös ragaszkodása a maratoni beszédekhez, a sértő témákhoz és megfogalmazásokhoz rontott a helyzeten. A vesztes pártelnököknek illene felajánlaniuk a lemondásukat, de több párt esetében sem látszik, hogy ebben az esetben ki tudná átvenni a helyüket – mondta lapunknak Ceglédi Zoltán.
27
2022. április 12. 19:00
Az SZDSZ egykori elnöke, korábbi miniszter és országgyűlési képviselő megdöbbentőnek nevezte, hogy Gyurcsány Ferencék a választás után ugyanott folytatják, ahol korábban abbahagyták. Szerinte egyértelmű okai vannak az eredménynek, és addig nem várható változás, amíg az ellenzék miniszterelnök-jelöltjei nem a kormányzásra készülnek.
5
2022. április 9. 18:25
Csak a külképviseleti és átjelentkezéses választók szavazataival tudott több voksot szerezni saját városában a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Ám erősen kétséges, hogy ezeknek a választóknak mindegyike hódmezővásárhelyi. Ha végül a városban több szavazatot is szerzett a baloldal miniszterelnök-jelöltje, az legfeljebb apró sebtapasz, hiszen a csongrádi körzetben fölényesen nyert a fideszes Lázár János.
76
2022. április 7. 14:00
Bár egyéni sikereket értek el a Párbeszéd politikusai az elmúlt években, pártként egyszer sem tudtak értékelhető teljesítményt felmutatni. Karácsony Gergelyék történetében volt pártból való kilépés, árulás és megfutamodás.
114
2022. április 6. 20:00
Nem mindenki gondolja úgy, hogy a háborúra adott válaszok döntötték el a választás kimenetelét – derült ki a Batthyány Lajos Alapítvány és a PROKON Egyesület vitafórumán, amelyen Horn Gábor, Hann Endre, Mráz Ágoston Sámuel és Lánczi Tamás értékelte a vasárnapi eredményeket. Arról is megoszlottak a vélemények, mennyire volt fontos a népszavazás.
2022. április 5. 13:00
Csaknem húszéves fennállásának mélypontját hozta el Jakab Péter pártjának a mostani országgyűlési választás. Pedig a Jobbik négy éve még az ellenzék vezető ereje volt. Most harmadannyi képviselőjük lesz az új Országgyűlésben, mint amennyivel 2018-ban nekivágtak a parlamenti ciklusnak. Jakab Péter pártjának irányváltása visszafelé sült el, szavazóik átpártoltak a Mi Hazánkba, az önálló karakter pedig már rég a múlté.
1
2022. április 2. 9:57
Milyen okmányok szükségesek a szavazáshoz? Mikor vannak nyitva a szavazóhelyiségek? Borítékba kell-e rakni a szavazólapot? Mi történik, ha észrevesszük, hogy lejárt a személyi igazolványunk? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a holnapi országgyűlési választáshoz és népszavazáshoz.

összesen: 138 db | 18 db/oldal

első vissza 1 2 3 4 5 6 7 8 következő utolsó