Baranya Róbert

2021. szeptember 23. 7:00
Az ellenzéki képviselő az országgyűlési választást követő kilencven napig felfüggesztené a köztársasági elnök egyéni kegyelmezési jogkörét, nehogy megakadályozza az elszámoltatást. Ahogy Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője rámutatott, Molnár a javaslatával politikai érdekek mentén egyértelműen hátrányos helyzetbe hozna mindenkit, aki kegyelemért folyamodik.
3
2021. szeptember 21. 16:48
A volt médiavállalkozó és a szintén vádlott Portik Tamás a rögzített telefonbeszélgetések alapján egymást manipulálhatták. Az igazságügyi pszichológus szakértő mindkettőjüket szenzitív paranoid személyiségként írta le a mai tárgyaláson. A vád koronatanúját is beidézte a bíróság, de őt kérésére zárt tárgyaláson hallgatták meg.
1
2021. szeptember 20. 12:11
A vírusszkeptikus gyógyszerész rémhírterjesztés miatt egy év börtönbüntetést kapott, amelynek végrehajtását két évre felfüggesztették. Gődény egy tavaly megjelentetett írásában egyebek mellett víruspropagandának titulálta a kormányzat pandémia elleni intézkedéseit, a kötelező szájmaszkról pedig azt írta, hogy ártalmas az egészségre. A bíróság által hozott büntetővégzés még nem jogerős.
14
2021. szeptember 17. 18:00
Bár korábban megvolt a véleményük a ma már Gyurcsány Ferenccel szövetségben lévő ellenzéki pártoknak és politikusaiknak az őszödi beszédről, illetve a 2006 őszi rendőri brutalitásról, most egyikük sem válaszolt megkeresésünkre. Jakab Péter 2017-ben még a demokrácia megcsúfolásaként értékelte a rendőri vezetőkre kiszabott enyhe büntetéseket, Fekete-Győr András pedig korábbi interjúiban népfelkelésnek minősítette az eseményeket és arról beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc eltakarodhatna a közéletből.
63
2021. szeptember 17. 7:00
Gyurcsány Ferenc 2006 májusában, egy zárt frakcióülésen elmondott, majd szeptember 17-én kiszivárgott beszéde máig a politikai közbeszéd tárgyát képezi. Már csak azért is, mert bár a miniszterelnök később megbukott, saját pártot alapítva ismét a baloldali ellenzék vezéregyéniségévé vált. Az akkori tiltakozáshullámot övező véres események felelősei enyhe büntetésekkel megúszták a számonkérést.
4
2021. szeptember 16. 7:00
Mivel a magyar jog nem ismeri az előválasztás fogalmát, az uniós adatvédelmi irányelvek vonatkoznak a lebonyolításra – mondta a Mandinernek Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke. Szerinte a regisztrációt is lehetővé tevő hivatalos honlapnak tartalmaznia kellene egy adatvédelmi tájékoztatást. Ilyet azonban nem találtunk. Az elnök aggályosnak nevezte azt is, hogy kiskorúak is szavazhatnak majd.
3
2021. szeptember 13. 18:25
Az elmúlt hét eseményei is azt bizonyítják, hogy az ellenzéki pártelnökök bármelyik jelöltjüket beáldozzák, ha a szükségesnek tartják. Nem számít, hogy valaki végig kampányolta az elmúlt heteket és összeszedte az aláírásokat, Karácsony Gergelyék akár egy nap alatt képesek ejteni őket. Mindezt jó mutatja a debreceni körzetben visszaléptetett MSZP-Párbeszéd jelölt Fábián István esete. A volt rektor leléptetése mindenkit megdöbbentett, a szintén a körzetben induló Pálinkás József a Mandinernek emberileg és szakmailag is elfogadhatatlannak nevezte a döntést. Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója szerint a pártelnökök csak statisztának tekintik az előválasztási jelölteket abban a színdarabban, amelynek Gyurcsány Ferenc a főrendezője.
135
2021. szeptember 10. 15:00
Újra első fokon tart a Hunnia Mozgalom tagjai ellen indult büntetőeljárás, ahogy tíz évvel ezelőtt. A vád szerint Budaházy és társai 2007-ben és 2008-ban politikusok – így Hiller István és Kóka János – ingatlanjai ellen intéztek támadásokat, de ők verték meg Csintalan Sándort is. A vádlottak 2016-ban összesen 125 év fegyházbüntetést kaptak, a Fővárosi Ítélőtábla azonban hatályon kívül helyezte az ítéletet.
51
2021. szeptember 9. 16:11
A tervezett törvényalkotási programban szerepelnek az állampolgári ügyintézést könnyítő javaslatok, így a közműátírási folyamat egyszerűsítése. Napirendre kerül a honvédelmi törvény módosítása és több, jogharmonizációs célú változtatás is.
1
2021. szeptember 6. 14:59
A vád szerint az evangélikus lelkész, volt szocialista országgyűlési képviselő ajánlatokat tett a sértettnek, akit egy konfliktus során fojtogatott is. Donáth – ahogy korábban – így a bíróság előtt is tagadta a vádakat, csak azt ismerte el, hogy ingerülten szólt rá a nőre és a vállára tette a kezét.
5
2021. szeptember 5. 15:00
Jelentősen csökkent az utóbbi időben a pénzintézetek ellen elkövetett támadások száma, amelyben a kriminológus szerint nagyban közrejátszik a magas felderítési arány, a modern kriminalisztikai eszközök hatékony alkalmazása és a javuló bankbiztonság. Az elkövetők általában nem “professzionális” tettesek, bár az augusztusi, fővárosi rablás mögött többen egy előkészített támadást sejtenek.
2021. szeptember 3. 15:00
A hivatali visszaéléssel vádolt Ihász Sándor csak baráti tanácsokat adott a Fenyő-ügyben felbujtással vádolt Gyárfás Tamásnak és szerinte semmi dolga nem volt az egykori médiavállalkozó által neki átadott irattal. A gyilkossággal kapcsolatos eljárás kapcsán pedig azt hangsúlyozta, hogy vezetőként nem kellett részletesen ismernie az ügyeket. Pénteken folytatódott az ellene indult per.
56
2021. szeptember 3. 11:19
Egy évre volt szüksége a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzatnak ahhoz, hogy a közgyűlés elé terjesztett módosító javaslat alapján átadja az V. kerületnek a Hild téri játszóteret. A Belváros jelezte, hogy azonnal nekilátnak a terület rendbetételének, a játszóteret pedig a helyiek javaslatait figyelembe véve teljesen felújítják majd.
1
2021. szeptember 2. 11:13
Sem a gazdaságnak, sem a környezetünknek, sem az egészségünknek nem tesz jót, ha dugóban ülünk. Ahogy több kutatás és tanulmány is rámutat, a közlekedési káosz az élet minden területére hatással van. Ezekből szemezgettünk.
4
2021. augusztus 28. 17:00
A júniusban elfogott, iszlám hitre áttérő férfi a gyanú szerint fővárosi tömegrendezvényeken akart robbantani, de gázolásos merényletekre is készült. Az ügyészség elrendelte elmorvosi vizsgálatát, az erről szóló szakértői vélemény elkészítése folyamatban van.
33
2021. augusztus 27. 17:03
A veronai bíróság által tavaly tizenkét év börtönre ítélt V. János elleni eljárás előreláthatólag októberben kezdődik Velencében. Az áldozatok hozzátartozói – akik ugyanúgy részt akarnak venni a tárgyalásokon – remélik, hogy gyorsan ítéletet hoznak majd a férfi ellen, akinek legfőbb védekezése az volt, hogy nem is ő vezette a 2017 januárjában az olasz autópályán betonpillérnek ütköző, majd kigyulladó autóbuszt. A tragédiában tizenheten vesztették életüket.
6
2021. augusztus 26. 7:00
Az Új Világ Néppárt elnöke továbbra sem elégedett az előválasztáson a pártok között született megállapodásokkal. A korábbi miniszter – aki a baloldali előválasztáson a Hajdú-Bihar megyei 1-es körzetben indul, de emellett a miniszterelnök-jelölti posztért is ringbe száll – beszélt lapunknak a Jobbikkal való összefogásról és saját esélyeiről is. Interjúnk.
95
2021. augusztus 23. 14:00
Egyelőre csak a VI., a VII., és a XIII. kerület létesíthet a helyi lakosoknak kizárólagos parkolóhelyeket. Karácsony Gergely kabinetfőnöke szerint az V. kerület a hiányos terve miatt nem foghat bele még a megvalósításba.
24

összesen: 49 db | 18 db/oldal

első vissza 1 2 3 következő utolsó