Ambrus Balázs

Bejelentkezés

Mi lesz a Városmajorban?
2015. szeptember 2. 15:37
Akár még szálloda is épülhet a XII. kerületi Városmajorban – ettől tartanak azok a helyi civilek, akik szeptember 9-én kívánják félelmeiket és elgondolásaikat nyilvános fórum keretében megosztani a meghívottakkal és a Városmajor jövője iránt érdeklődőkkel. Utánajártunk, megalapozottak-e a civil félelmek.
1
Ügyvéd
2014. február 18. 16:06
Megkérdőjelezhetetlen struktúrák, megszokáson alapuló döntéshozatal és az évtizedek során kialakult kapcsolati háló megbontására készül az Ügyvédi Összefogás néven új programot hirdető szakmai mozgalom. Február 21-én a Budapesti Ügyvédi Kamarában megtartott tisztújítás lesz az első olyan választás, melyen a már megszokott kamarai szereplőkön kívül egy önálló ügyvédi csoportosulás – teljes megújulást hirdetve – 126 tisztégre állít saját jelöltet.
4
Született Magyarországon
2013. december 16. 10:48
Egymást követő történelmi korokról, gyűlöletszerelemről és a hetvenes évek sűrű levegőjéről beszélgettünk Bereményi Gézával, akinek a közelmúltban jelent meg Vadnai Bébi című kötete. A mai huszonévesek története a fejében már megvan, de Bereményinek feltettük a megkerülhetetlen kérdést is: születnek-e még dalok?
Nem iszunk senkivel
2012. december 4. 10:05
A személyes szimpátiáit soha nem rejtegető Hajós András számára a szabadság mindent visz. Már megbarátkozott azzal, hogy véleményével kisebbségbe szorult, annak hangoztatásáról azonban akkor sem mond le, ha ebből túl sok jó nem származik számára. Az új lemezzel jelentkező Emil Rulez zenekar frontembere a kétharmad közérzetéről, a Jobbikról és a Petőfi Rádióról is megosztja a Mandiner olvasóival gondolatait.
87
=
2012. november 17. 10:30
Az elmúlt héten az Alkotmánybíróság döntését követően újra az érdeklődés középpontjába került a hajléktalanjogok kérdése. Misetics Bálinttal A Város Mindenkié csoport aktivistájával, az LMP szakpolitikusával az utcán élésről, annak alternatívájáról és az állami szociálpolitika minőségéről beszélgettünk. Orbán-rezsim, Bajnai és Oszkó rossz, alulról jövő civil önszerveződés jó. Az osztály-egyenlőtlenségeket le kell bontani.
22
2012. augusztus 23. 12:11
Az alvilági körök nem csak a rendőrséggel próbálnak „kollegiális viszonyt” kialakítani. Miklya Attila, a Kékfény szerkesztő-riportere a bűnözők médiabefolyásolási technikáiról, az alvilág látható és láthatatlan működési elveiről és a jelenleg tapasztalható razziahullámról is beszélt a Mandinernek.
2
2012. július 24. 11:23
A magyarországi zsidóság társadalmon belüli helyzetét és az antiszemitizmus kérdéskörét jártuk körül Köves Slomóval, az Egységes Magyarországi Zsidó Hitközség vezető rabbijával. Szóba került Horthy Miklós is, és azt is megtudtuk, hogyan kell értelmezni a XXI. században a mózesi szemet szemért, fogat fogért elvet.
35
2012. május 4. 9:10
Már a XIII. század elejétől élnek ferencesek Magyarországon, azonban a létezésükről és a mindennapi munkájukról alkotott képet máig Zeffirelli Szent Ferenc filmjének romantikája határozza meg. A zárt rendházak csendjében élő, önsanyargató szerzetesek középkort idéző képzetét a Mandinernek interjút adó Wertheim Mátyás atya pályaíve oszlatja.
Edelény
2010. október 5. 9:20
A Túl az Óperencián színeiben szerzett mandátumot Vattay Béla, Edelény város képviselőtestületében. A közügyek alakításából részt vállaló városatyát munkájának legelső lépéseiről kérdeztük.
2010. augusztus 19. 9:40
A Zöld Baloldal is kiállította reménybeli Demszky-utódát. A Mandiner az MSZP-ből frissen igazolt Galba-Deák Ádámot főpolgármesteri elképzeléseinek komolyságáról kérdezte.
46
2010. július 26. 10:04
A Népszabadság információja szerint lázadás tört ki a fedélzeten: Galba-Deák Ádám, a régi harcostárs Szanyi kapitány ellen fordult. A hírek arról szólnak, hogy a mai napon hivatalosan is főpolgármester-jelöltté üti őt a Zöld Baloldal.
3
2010. május 27. 9:31
Az euroatyát újabb pozícióba kooptálták bölcs támogatói. A Magyar Testgyakorlók Köre (törzsdöntés előre) elnöksége Deutsch Tamás személyében találta meg a tisztség korábbi betöltője, Hunvald György méltó utódát.
1
2010. május 19. 9:46
Amit a bíróság nem tudott kikényszeríteni, azt az edelényi áradás előhívta. Egy tucat gárdista bizonyíthatóan visszatért az alapbeállításhoz, és rakodta a homokzsákot, a település cigány és magyar lakóival közösen. Riszpekt.
3
2010. május 18. 11:49
Rányomult az APEH a kinőtt babaruhák, a használt elemlámpák és régi aranyórák netes csereberélőire. A tárgyak adásvétele ugyanis ingóértékesítésnek minősül.
2
2010. május 18. 9:32
Nyolc éve visszatuszkolták az iszlám dress code-ot megsértő lányokat egy égő épületbe. Szaúd-Arábiában az öltözék-fetisiszta front részleges veresége viszont jelentősen növeli a gyengébbik nem túlélési esélyeit: esélyt kapnak a menekülésre.
1
2010. május 13. 9:59
A korábban romák és zsidók hátrányos megkülönböztetése ellen demonstráló méltóság.net portál és a nemazénnevemben.eu aktivistái Nagy mellénynap címmel flash mobot hirdetnek a Parlament alakuló ülésének napján az Országház elé.
32
2010. április 7. 12:49
Az Összefogás Párt jelöltje, kénytelen kampányát a bíróságra bejárva gyanúsítottként folytatni, mivel az OVB felfüggesztette mentelmi jogát. Jogorvoslatnak helye nincs.
5
2010. március 18. 12:04
Végre egy önfeledt, boldog jobbikos. Király András oázis nekünk ebben a szigorú tekintetű, militáns brigádban. Love, peace, freedom!
5

összesen: 44 db | 18 db/oldal

első vissza 1 2 3 következő utolsó