Ádám Rebeka Nóra

2020. június 11. 15:30
Aláírásgyűjtő-kampány indul az Isztambuli Egyezményhez történő uniós csatlakozás ellen.
5
2020. június 4. 21:50
Schmidt Mária, Hatos Pál és Szakály Sándor történészek vállalkoztak arra, hogy átbeszéljék azt a traumát, melyet a békediktátum aláírása okozott a magyar nemzetnek – Trianon 100. évfordulója alkalmából szervezett beszélgetést a Mandiner.
12
2020. június 2. 15:00
Az Alapjogokért Központ új kutatási projektjének bemutatóján jártunk, amely a 2010-2020 közötti tízéves kormányzást vizsgálja.
3
2020. május 6. 11:00
Kik a felelősek a fővárosi légszennyezésért? Hol helyezkednek el a kerékpárosok a közlekedési táplálékláncban? Német autóipar, tömegközlekedés a járvány idején, vezetőcsere a BKK élén és P+R parkolók – Vitézy Dávid, a BFK vezetője és Várkonyi Gábor autópiaci szakértő beszélgetett.
17
2020. április 27. 7:35
„Vagy képesek vagyunk rehumanizálni az életünket, visszavéve a megsebzett lét-dimenziót, vagy megsemmisítjük az életet. Az életerőnk, életbátorságunk és hitünk próbája az, amit most átélünk.” Bagdy Emőke pszichológust kérdeztük hitről, lélekről, karanténról, társadalmi problémákról és megtanulandó leckékről. Vallja: „A karantén elviselése is életfegyelem és megküzdőképesség függvénye”. Nagyinterjúnk!
10
2020. április 23. 12:25
Fokozódhat a feszültség a börtönökben, ezért minden eddiginél fontosabbak a reintegrációs tevékenységek a falaik között. Milyen intézkedéseket kell megtennie a börtönöknek a karantén idején? Vannak-e szigorítások? Hogyan zajlanak a látogatások ebben a rendkívüli időszakban? Mi a protokoll az újonnan érkezők esetében, és kihez fordulhatnak a fogvatartottak, ha lelki segélyre, támaszra van szükségük? A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát és Vizvári Fanni kriminológust kérdeztük. Riportunk a börtönhelyzetről!
4
2020. április 14. 11:20
A járvány csendjében észrevétlenül az európai piacok újraosztása zajlik, a piaci versenyt felváltotta az állami támogatások közötti verseny a túlélésért. A gazdaság folyamatosan lassul, az üzleti feltételek kedvezőtlenebbek lettek, éppen ezért egyre égetőbbé válik, hogy a magyar állam határozott lépéseket tegyen. Illés Árpáddal, az MBM Logistics Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk a szállítási szektort érintő legfontosabb kérdésekről. Interjúnk!
4
2020. április 6. 19:25
Az idősebbek jobban ki vannak téve a koronavírus-fertőzés kockázatának, ezért fontos, hogy az eddiginél is jobban figyeljünk oda rájuk! Hívjuk fel a figyelmüket az óvatosságra, védjük és segítsük őket! Ne felejtsünk el gyakran telefonálni nekik, érdeklődni felőlük, hiszen a karantén betartása miatt kialakult magány óriási lelki tehertétel számukra. Összeállításunk az időskorúak helyzetéről.
1
2020. március 30. 8:21
„Megint megmutatkozik a magyar ember természete: olyanok vagyunk, hogy ha nagy baj van, akkor itt egy pillanat alatt észhez tér mindenki. Csak a bajnak igen nagynak kell lennie. És akkor szoktuk például a töröktől megvédeni Nándorfehérvárt, meg ilyesmi.” Ferenczi Györgyöt kérdeztük a járvány okozta helyzetről, a karanténban töltött időről, a zenészlét mostani kihívásairól és a Rackák alkalmazkodási képességéről. Folytatódik Karantén-interjúk sorozatunk!
1
2020. március 23. 8:50
„Mi, kamionsofőrök belepusztulunk a napokig tartó araszolásba. Egyre többen gondolják úgy közülünk, hogy nem folytatják a munkát, mert tarthatatlan a helyzet. Életben tartjuk a gazdaságot, ellátjuk a boltokat, raktárakat. Mi hozunk mindent: maszkot, fertőtlenítőt, ételt, italt, alapanyagot.” Az ellátási szektorban dolgozókat kérdeztük arról, hogy mit tapasztalnak az utakon, milyen problémákkal szembesülnek, miben van fennakadás, és mi a helyzet a határokon. Riportunk az utakról!
3
2020. március 4. 14:51
„Nem várhatunk tovább, hogy eloltsuk a tüzet! Ha azt hiszik, az üres szavak segítenek, tévednek” – mondta a svéd aktivista Brüsszelben. Tudósításunk a helyszínről.
213
2020. február 28. 21:20
Valóban a kapitalizmus megdöntése jelentené a kiutat az ökológiai válságból? Vagy elég lenne újra megteremteni a méltányos piaci csere viszonyait? Lányi András és Kiss Viktor vitatkoztak jórészt új- és óbaloldali érvekkel a piacgazdaságról és annak fonákjairól.
7
2020. február 3. 9:59
„Be akarom bizonyítani, hogy ki lehet lépni ebből a »román vagy magyar párt« nézőpontból” – mondja Sebesi Árpád a Mandinernek. Az USR kolozsvári alelnöke szerint „az, hogy a Momentum idejött és Dan Barna mellett kampányolt, azt mutatja, hogy az értékrendünk elég hasonló”. Miért dönt úgy egy fiatal magyar, hogy román pártba lép be? Hogyan vélekedik a Momentum testvérpártja a romániai magyar kisebbségi jogok helyzetéről? Hogyan fér össze Dacian Cioloș személye a neoliberális párt értékrendjével? Interjúnk!
130
2019. december 16. 17:00
Harminc éve Temesváron románok és magyarok közösen próbálták megakadályozni Tőkés László református lelkész kilakoltatását. Felváltva, élőlánccal őrizték a parókiát. Az élőláncból tüntetés lett, a tüntetésből pedig a kommunista diktatúrát elsöprő forradalom. Felidézzük a romániai rendszerváltás legfontosabb mozzanatait.
2
2019. november 10. 7:00
Románia elnököt választ. Miért fontos, hogy magyar jelölt is induljon, akkor is, ha reálisan nézve nincs esélye? Miről szólt Kelemen Hunor kampánya? A Mandiner egy napra elkísérte kampányútjára az RMDSZ jelöltjét. Riportunk.
8
2019. november 8. 12:50
Kicsoda valójában Románia új miniszterelnöke? Ludovic Orban brassói román-magyar vegyes házasságból származik, de csak alapszinten beszél magyarul. Portrénk.
3
2019. november 2. 12:30
Mit kell tudnia egy leendő vezetőnek? Miért fontos a paradigmaváltás a közgazdaságtan mellett a kultúrában is? Többek között erről is beszélt Frank Füredi az Erdélyi Politikai Iskola első hétvégéjén, amit Kolozsvárott rendeztek.
2
2019. november 1. 13:30
„Itt áll a temető tanúnak. Fejfáin magyar még a szó...” – írta Reményik Sándor 1920-ban. Ma már viszont a mindent elborító betonrengetegben egyre kevesebb a magyar felirat. Büntetlenül leverhetők, bezúzhatók a régi kövek, átírhatók a nevek, beköltözhetők a kripták. Kolozsvár szívében, a Házsongárdi temetőben sétáltunk.
3

összesen: 28 db | 18 db/oldal

első vissza 1 2 következő utolsó