Ádám Rebeka Nóra

2020. október 15. 7:00
„Ezt nem lehet tovább csinálni, mert megbolygatja az egyetemet, félelmet kelt az emberekben, a dolgozók fáradnak, aggódnak, egzisztenciális problémáik vannak emiatt... Nem normális az, hogy a 19 éves gyerek parancsot ad az 50 éves munkatársnak vagy portásnak, hogy mit csináljon” – az SZFE új kancellárja beszélt tanévkezdési nehézségekről, ellenállásról, kancellári feladatokról, a tüntető diákok félévének sorsáról és a szakmai párbeszéd hiányáról.
15
2020. szeptember 22. 9:30
„Nehogy eltévedjünk: nem a diákok érdekeiről vagy az egyetemi autonómiáról van itt szó, hanem örökre bebetonozottnak remélt katedrákról és stratégiai fontosságú véleményvezéri szerepkörökről” – mondja Rákay Philip. A nemrég Gyurcsány Ferenc fenyegetései ellen petíciót indító Rákayt az SZFE-ről, a kultúrharc újabb csatározásairól és tétjeiről kérdeztük.
19
2020. szeptember 8. 7:35
A Színművészeti ügye már régen átkerült a politikai térbe, a diákokat ugyanazok az erők manipulálják, akik a decemberi színházi tüntetéseket mozgatták – mondja Vidnyánszky Attila, az SZFE újonnan kinevezett kuratóriumi elnöke a napok óta tartó állóháborúról. Szerinte senki nem gondolhatja komolyan, hogy minden diák és tanár egyetért azzal, ami most a Vas utcában zajlik, csak sokan nem merik felvállalni a véleményüket. A Nemzeti igazgatója arról is beszél, hogy privátban számos nagy öreg támogatja. Vidnyánszky Attilát kérdeztük.
28
2020. szeptember 5. 10:34
„Minden kulturális csoport meg kívánja őrizni a maga lehetőségeit és köreit. Szó szerint kultúrharc folyik, ami arról szól, hogy kinek vannak intézményei, és ki tud azokban a saját elképzeléseinek teret adni.” Szabó Lászlót kérdeztük a kultúrpolitikai csatákról és a Puskás musicalről.
9
2020. augusztus 8. 13:00
„Engem nem érdekel, hogy ki hergel kit. A tanárok a diákokat, a diákok a tanárokat, vagy a politikusok hergelik kiállásra őket. Ennek a boncolgatásától el kéne lépni, és a kölcsönös bizalmat kellene valahogy visszahozni” – Rátóti Zoltánt, a Színház- és Filmművészeti Egyetem frissen kinevezett kuratóriumának tagját kérdeztük modellváltásról, elvégzendő feladatokról, jogkörökről, ellenállásról, illetve szembesítettük a sértett felek követeléseivel. Interjúnk.
14
2020. július 31. 10:34
Elkeseredett harc folyik a szentimrevárosi lakosok és Újbuda önkormányzata között az egykori ÉMI-telek beépítésének ügyében. A civilek szerint a túlméretezett, zsúfolt beruházás tönkreteheti a Feneketlen-tó melletti zöldövezetet – immár az új, baloldali kerületvezetés jóváhagyásával. Riportunk.
36
2020. július 30. 21:30
A MagNet Ház hangulatos kerthelyiségében ült le egy könnyed nyáresti vitára Békés Márton és Pető Péter. A beszélgetés során előkerült többek között az Index-ügy, a sajtó járvány alatt tanúsított magatartása, a kultúrharc és Magyarország elmúlt tíz évének gazdasági teljesítménye is.
22
2020. június 11. 15:30
Aláírásgyűjtő-kampány indul az Isztambuli Egyezményhez történő uniós csatlakozás ellen.
5
2020. június 4. 21:50
Schmidt Mária, Hatos Pál és Szakály Sándor történészek vállalkoztak arra, hogy átbeszéljék azt a traumát, melyet a békediktátum aláírása okozott a magyar nemzetnek – Trianon 100. évfordulója alkalmából szervezett beszélgetést a Mandiner.
13
2020. június 2. 15:00
Az Alapjogokért Központ új kutatási projektjének bemutatóján jártunk, amely a 2010-2020 közötti tízéves kormányzást vizsgálja.
3
2020. május 6. 11:00
Kik a felelősek a fővárosi légszennyezésért? Hol helyezkednek el a kerékpárosok a közlekedési táplálékláncban? Német autóipar, tömegközlekedés a járvány idején, vezetőcsere a BKK élén és P+R parkolók – Vitézy Dávid, a BFK vezetője és Várkonyi Gábor autópiaci szakértő beszélgetett.
17
2020. április 27. 7:35
„Vagy képesek vagyunk rehumanizálni az életünket, visszavéve a megsebzett lét-dimenziót, vagy megsemmisítjük az életet. Az életerőnk, életbátorságunk és hitünk próbája az, amit most átélünk.” Bagdy Emőke pszichológust kérdeztük hitről, lélekről, karanténról, társadalmi problémákról és megtanulandó leckékről. Vallja: „A karantén elviselése is életfegyelem és megküzdőképesség függvénye”. Nagyinterjúnk!
10
2020. április 23. 12:25
Fokozódhat a feszültség a börtönökben, ezért minden eddiginél fontosabbak a reintegrációs tevékenységek a falaik között. Milyen intézkedéseket kell megtennie a börtönöknek a karantén idején? Vannak-e szigorítások? Hogyan zajlanak a látogatások ebben a rendkívüli időszakban? Mi a protokoll az újonnan érkezők esetében, és kihez fordulhatnak a fogvatartottak, ha lelki segélyre, támaszra van szükségük? A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát és Vizvári Fanni kriminológust kérdeztük. Riportunk a börtönhelyzetről!
4
2020. április 14. 11:20
A járvány csendjében észrevétlenül az európai piacok újraosztása zajlik, a piaci versenyt felváltotta az állami támogatások közötti verseny a túlélésért. A gazdaság folyamatosan lassul, az üzleti feltételek kedvezőtlenebbek lettek, éppen ezért egyre égetőbbé válik, hogy a magyar állam határozott lépéseket tegyen. Illés Árpáddal, az MBM Logistics Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk a szállítási szektort érintő legfontosabb kérdésekről. Interjúnk!
4
2020. április 6. 19:25
Az idősebbek jobban ki vannak téve a koronavírus-fertőzés kockázatának, ezért fontos, hogy az eddiginél is jobban figyeljünk oda rájuk! Hívjuk fel a figyelmüket az óvatosságra, védjük és segítsük őket! Ne felejtsünk el gyakran telefonálni nekik, érdeklődni felőlük, hiszen a karantén betartása miatt kialakult magány óriási lelki tehertétel számukra. Összeállításunk az időskorúak helyzetéről.
1
2020. március 30. 8:21
„Megint megmutatkozik a magyar ember természete: olyanok vagyunk, hogy ha nagy baj van, akkor itt egy pillanat alatt észhez tér mindenki. Csak a bajnak igen nagynak kell lennie. És akkor szoktuk például a töröktől megvédeni Nándorfehérvárt, meg ilyesmi.” Ferenczi Györgyöt kérdeztük a járvány okozta helyzetről, a karanténban töltött időről, a zenészlét mostani kihívásairól és a Rackák alkalmazkodási képességéről. Folytatódik Karantén-interjúk sorozatunk!
1
2020. március 23. 8:50
„Mi, kamionsofőrök belepusztulunk a napokig tartó araszolásba. Egyre többen gondolják úgy közülünk, hogy nem folytatják a munkát, mert tarthatatlan a helyzet. Életben tartjuk a gazdaságot, ellátjuk a boltokat, raktárakat. Mi hozunk mindent: maszkot, fertőtlenítőt, ételt, italt, alapanyagot.” Az ellátási szektorban dolgozókat kérdeztük arról, hogy mit tapasztalnak az utakon, milyen problémákkal szembesülnek, miben van fennakadás, és mi a helyzet a határokon. Riportunk az utakról!
3
2020. március 4. 14:51
„Nem várhatunk tovább, hogy eloltsuk a tüzet! Ha azt hiszik, az üres szavak segítenek, tévednek” – mondta a svéd aktivista Brüsszelben. Tudósításunk a helyszínről.
213

összesen: 35 db | 18 db/oldal

első vissza 1 2 következő utolsó