Donald Trump, az élő idézőjel

Ki tagadná, hogy Trump bohóc – de az ő bohócsága, szemben a kollégái önlealacsonyító idétlenkedésével, nem simul bele a rendszerbe, hanem megvilágítja azt. Leimeiszter Barnabás írása.

2023.09.18 06:02

Ismét lázadnak a francia utcák

gy rendőri igazoltatásból emberhalál, majd Franciaország városaiban szét­terjedő zavargáshullám következett.

2023.07.05 23:02

Mi lesz a háború végeredménye? Szakértők sora válaszolt!

Ukrán győzelem? Orosz áttörés? Tárgyalásos kompromisszum? Vagy az lehetetlen? Nemzetközi szakértők egész sora válaszolt a Foreign Affairs körkérdésére – amiből az derült ki, hogy ahány szakértő, annyiféle vélemény van a tragikus és lehetetlen ukrajnai háború lehetséges végkifejletéről.

2023.02.24 10:31

A gyűjtögetésről

A kemény tények mind arra késztetnek minket, hogy összébb húzzuk magunkat. De a tények nem adnak számot a múlhatatlan alapvalóságról, a bőségről – az igazi élet minőségéről. Magasles VI.

2023.02.22 16:01

Nem kímélték a liberálisok az Orbán által idézett sikerkönyv szerzőjét

Orbán Viktor tusnádfürdői beszédében utalt egy öt évtizede íródott, de magyarul csak idén megjelent, nagy vihart kavaró könyvre, Jean Raspail francia író A szentek tábora című regényére, amit a nemzetközi közbeszédben hol a szélsőjobboldal Bibliájának, rasszista botránykönyvnek titulálnak, hol a 2015-ös migrációs válságot megjósoló, elképesztően éles szemű próféciaként méltatják. Valóban rasszista lenne a két éve elhunyt, magát ultrareakciósnak nevező szerző könyve?

2022.07.29 11:37

Abdeslam-tárgyalás: mi jár egy terrorista fejében?

Folytatódik a 2015-ös párizsi terrortámadással vádolt Salah Abdeslam és társainak a pere: a vádlott hol zavaros, hol botránykeltő megjegyzéseket tesz, és azt is kifejtette: amire terrorizmusként, dzsihádizmusként, radikalizációként hivatkoznak, nem más, mint az „autentikus iszlám”.

2021.10.25 12:01

Bataclan-vérfürdő: így szervezték meg Abdeslamék a terrortámadást

Százharminc embert öltek meg, több százat sebesítettek meg: a 2015-ös párizsi terrortámadás egyetlen túlélő elkövetője, Salah Abdeslam most került bíróság elé. Most felidézzük és bemutatjuk az iszlamista terroristák hideg fejű szervezkedését és a tragikus nap történéseit.

2021.09.30 11:47

Aki Brüsszelből indul a francia jobboldal élére – Michel Barnier portréja

„Ahol akarat van, ott út is nyílik.” A francia Republikánusok színeiben indulna az elnökjelöltségért Michel Barnier, a Brexit uniós főtárgyalója. Az elmúlt évtizedeket javarészt Brüsszelben töltő, tapasztalt politikus erősen jobbos szólamokkal korlátozni a bevándorlást, sőt még az uniós jog elsőbbségét is. a 3-5 éves bevándorlási moratóriumról szóló javaslatával, de az uniós jog elsőbbségét megkérdőjelező népszavazást is beígért. Portrénk!

2021.09.04 17:25

Voltaire-t ma a digitális Bastille-ba vetnék – Michel Onfray franciaságról, korszellemről

Voltaire-t ma keresztre feszítenék a közösségi oldalakon, gyakorlatilag a teljes életművét elégetnék, mert antiszemita, nőgyűlölő, fallokrata, homofób, iszlamofób passzusokat találunk benne – vallja Michel Onfray francia gondolkodó, a gall szellemi élet egyik mai nagyágyúja, aki a hagyományos európai és francia civilizáció elsüllyedését fájlalja. Szemlénk!

2021.06.29 07:40

Mihez kezd a fegyvertartás jogával Amerika?

Több mint kétszáz éve védi az alkotmány, a Biden-féle demokraták mégis újra megpróbálkoznak a korlátozásával: az amerikaiak fegyvertartási joga körül ismét forrnak az indulatok, miközben továbbra is egymást érik a kisebb-nagyobb mészárlások az országban.

2021.04.15 19:01

Identitástolvajok: fekete latinának hazudta magát, karriert csinált belőle

Az amerikai nyilvánosságot felforgató, egyre terjedő woke ideológia tragikomikus képviselői azok, akik elnyomott csoportok tagjának kezdik hazudni magukat – és ebből akár egyetemi karriert is építhetnek, amíg le nem buknak. Így járt a kansasi zsidó származásúként magát fekete latinának kiadó Jessica Krug is. Identitástolvajokról szóló cikksorozatunk első része!

2021.03.20 17:20

„Perverz az egész” – Harry herceg és Meghan Markle, az áldozati kultúra új uralkodói

„Íme, az új arisztokraták – még hitványabbak, mint a régiek” – írja Harry herceg és Meghan Markle nagy vitákat kiváltó interjújáról a Spiked magazin szerzője. Brendan O’Neill szerint a kaliforniai villájukban áldozatként pózoló hercegi pár műsora képmutató és émelyítő volt, ugyanakkor láthatóan ők jelentik az új arisztokráciát, amely állandóan erkölcsi leckéket adna a kisembereknek. Szemlénk!

2021.03.11 13:01

Egy francia város, ahol immár az iszlám az úr

A Versailles melletti Trappes városának 70 százaléka muszlim, a lakosok több mint negyvenféle nemzetiséghez tartoznak, Ali Rabeh polgármester pedig az iszlamizmus terjeszkedése ellen felszólaló helyi tanárral perlekedik – aki a fenyegetések miatt otthagyta a tanári pályát és rendőri védelem alá került. Helyzetjelentés az új Franciaország szívéből!

2021.03.02 12:01