A Kárpát-medence Odüsszeusza

2023. június 22. 12:22

A görögök Odüsszeuszban azt csodálták, hogy remekül hazudott.

2023. június 22. 12:22
null
Gábor György
Gábor György
Klubrádió

„Szóval az állampapírba fektetett megtakarítások biztonságát maga az igazmondó, nyájas és igazságos Orbán Viktor szavatolja, meg biztosan a hamvas lelkületű Rogán is, meg a velejéig szeplőtelen Szijjártó is, meg akit csak óhajt a magyar nép, mindent garantálnak a mi kedvünkért!

Nietzsche egy helyen arra hívta fel a figyelmet, hogy a görögök Odüsszeuszban azt csodálták, hogy remekül hazudott: mindenből győztesként tudott kikerülni, szellemes volt, remek képességekkel rendelkezett, saját társait folyton menteni igyekezett, és maximálisan alkalmazkodó volt. Gondoljunk csak bele: amikor a küklópsznak bemutatkozik, zseniálisan azt hazudja neki, hogy a neve Senkise. »Senkise, ez nevem; így hívnak, hogy Senkise.« Ezzel a hazugsággal tudta aztán megmenteni a társakat, hiszen amikor a küklópszot megvakította Odüsszeusz, fájdalmában felüvöltött, s hívta a többi küklopszot, hogy segítsenek, azt ordítva, hogy Senkise bánt. Ezt a többi küklópsz tréfálkozásnak vette, s nem is mentek segíteni a társukon.

Valóban zseniális hazugság, Odüsszeusz sikerrel menti ki a többieket! Ám még Odüsszeusz sem ért volna el semmit, ha ezt a trükköt egynél több alkalommal próbálta volna alkalmazni.”

Nyitókép: Gábor György Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2023. június 23. 08:53
Tschoró Gábor Gá Bor. sic. Mondok 1 pár ilyen prlit. Jakab svinje Púzsa( csiga ) Noár Lilike,elvieg nagyblanka gyöngy gyagya meg az írkászok ,fírkászok ,belpesti Las Miserables.
Jose
2023. június 23. 06:57
Barom! Az állampapírokra nem a miniszterelnök vállal akármit is, hanem az ÁLLAM. Mindenhol. De hát a komcsinak (és magyar orbángyűlölőnek) mindegy, csak mondhasson valami szellemesnek tűnőt.
alter_ego
2023. június 23. 03:17
Tyúkeszű gyurka! Az állampapír nem postabank részvény.
kozmosz
2023. június 23. 02:51
És az http://www.anyádpicsája.hu/posz..?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!