Reakció a szlovák külügyminiszter folyamatos provokációira

2022. november 09. 12:05

Rastislav Kácerről már sokszor kiderült – think thank-vezetőként, nagykövetként és külügyminiszterként is – hogy nem szereti a magyarokat.

2022. november 09. 12:05
null
Menczer Tamás
Menczer Tamás
Facebook

„Reakció a szlovák külügyminiszter folyamatos provokációira: Rastislav Kácerről már sokszor kiderült – think thank-vezetőként, nagykövetként és külügyminiszterként is – hogy nem szereti a magyarokat.

Ezt mi sajnáljuk, de tudomásul vesszük. Azonban mi a provokációinak nem ülünk fel, a V4-es szövetség erejét megőrizzük, ezt lerombolni Rastislav Kácer sem tudja. A magyar kormány mindig a magyar érdekeknek megfelelően cselekszik, mi a béke pártján állunk, azonnali tűzszünetet és békét akarunk, akkor is, ha Rastislav Kácernek ez nem tetszik.”

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gusztiapu
2022. november 14. 10:21
Azért bizony előfordul, hogy a "3 + 1-ből" az 1 (Magyarország) munkájának haszonélvezője a többi is. Példának okáért Magyarország harcolta ki a mentességet az olajra vonatkozó szankciók alól - amikor Brüsszelben Szlovákia (aki szintén igencsak érintett volt) mélyen hallgatott. Viszont ennek most ők is haszonélvezői. Másrészt egy országnak érdekei vannak, nem barátai. Legfeljebb szövetségesei. Ezt éppen a lengyelek bizonyították be legutóbb nekünk.
hb78
2022. november 10. 07:41
Benne van a neveben.. nomen est omen: ratyi szláv!
pepu
2022. november 09. 19:25
Rastislav magyarul ratyiszláv. Nomen est omen.
smarton84
2022. november 09. 16:40
Egy újabb diplomáciai siker. A V4 összes tagja így gondolja, minden kormánytól hallottuk már ezt, és egyre gyakrabban. Innentől kezdve semmi értelme "nyugatozni". A magyar diplomácia csak válságkezel, magyarázkodik, és semmi hitele nincsen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!