Végvonaglás

2022. október 15. 19:02

A világ érdeke a gyors ukrán győzelem lenne. Hazánk, a szovjetbarát Magyar Népköztársaság, már megint a történelem rossz oldalán áll.

2022. október 15. 19:02
null
Vágvölgyi B. András
hvg.hu

„A világ érdeke a gyors ukrán győzelem lenne, palotaforradalom a Kremlben, társadalmi forradalom Oroszországban és a többi. Hazánk, a szovjetbarát Magyar Népköztársaság, már megint a történelem rossz oldalán áll.

A kercsi híd, az arcvonaltól biztonságosnak gondolt távolságban lévő köldökzsinór ukrán támadás folytán részben összeomlott, szimbolikai és logisztikai nehézségek elé állítva az orosz vezetést. A harkivi és herszoni ukrán áttörések a keleti és a déli fronton döntőnek látszottak, moszkvai puccskísérletről sutyorogtak, ehhez képest a létezhető legdurvábbat választotta a Kreml: újfent kijevi lakóövezeteket kezdett rakétázni.

A múlt hétvégén volt minek örülni. A neosztálinista imperializmus megbicsaklani látszott, Vlagyimir Vlagyimirovicsnak szomorú lett a kerekszülcsije (70), kiderült, hogy haditechnikája korszerűtlen, pontatlan, hadserege bár brutális, de motiválatlan, hadvezetése nemhogy egy Kutuzov- vagy Zsukov-szintű stratégával nem bír, de még egy Tolbuhinnal sem, az embernek tényleg a Kaszópusztán helikopterről AK–47-essel őzekre lövöldöző Czinege Lajos hadseregtábornok jut az eszébe Szergej Sojgu hadügyminiszter közelmúltbeli tevékenységén mélázva.”

Nyitókép: Mikhail Klimentyev / Sputnik / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
harpec
2022. október 18. 17:29
Talán válaszolhatna Bogár László felvetéseire. De nyilván nem tud...
1000bocs
2022. október 17. 11:29
Ezek a HVG-s arcok nem tudnak csak a Hellerágnesi levél szintjén nyilatkozni a világ dolgairól. Erőteljes nyalások az aktuális helytartó segge irányába, megfelelő mennyiségű bűntudattal, önostorozással és megfelelési kényszerrel leöntve.
kaltran
2022. október 17. 08:58
Andrej Vágvölgyi! Te még a pöcsöddel sem tudsz írni. Menj tanulódni Volodimir Keresztapához, a zongorát legalább verheted írószerszámoddal.
virgo
2022. október 17. 07:47
Vágvonaglás
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!