Sosem értettem, miért buli a petárdázás

2021. december 30. 18:40

Reményeim szerint a fővárosi rendészetnek idén sem kell sok büntetést kiszabnia miatta.

2021. december 30. 18:40
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Az év utolsó éjjelén több száz kutya és macska menekül fejvesztve a petárdázás miatt, akik közül sokan sosem térnek haza. Hiába van jelenleg betiltva, évek óta okoz súlyos sérüléseket és riadalmat autizmussal élő embertársainknak, a kisgyermekeknek, az idős embereknek, és a velünk élő társállatoknak. Sosem értettem, miért buli a petárdázás, és reményeim szerint a fővárosi rendészetnek idén sem kell sok büntetést kiszabnia miatta. Érdemes tudni ugyanis, hogy a közterület-felügyelők is kiszabhatnak helyszíni bírságot közterületen a nem szabályszerűen használt pirotechnikai eszköz tulajdonosával szemben.

Az Illatos úti ebtelepre ilyenkor több állat is bekerül, s miután ijedtükben képesek több kilométert is megtenni, vannak, akik többet nem is találkoznak családjukkal. Ezért most a gazdikhoz is szólok, már délután engedjük be a kutyákat, macskákat a házba: inkább legyen szőrös és sáros a nappali, mint hogy könnyes szemmel keressük őket másnap. Azok az állatok is legyenek biztonságosan elkerítve, garázsba bezárva, amelyek valamilyen okból nem tölthetik a családdal egy fedél alatt a szilveszter éjszakát.

Az ebtelep dolgozói mindent megtesznek, hogy az állatok jól érezzék magukat odabent, de semmi sem pótolhat egy családot. Tegyünk meg hát mindent azért, hogy minél kevesebb új lakója legyen az Illatos útnak, és ünnepeljünk felelősségteljesen!”

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2022. január 01. 15:07
en meg nem ertem miert kell eladni mindent Butapesti ingatlant ami a Varos tulajdonaban van? Erre valaszolj Kamugeri !
NTLLK
2022. január 01. 14:13
Talán azért van ez, mert egy szál gyufát sem tudsz meggyújtani...
Aupa Atleti
2022. január 01. 13:19
"Sosem értettem, miért buli a petárdázás" akkor a tüzijátékról, füstbombáról kérdezd meg Fekete Győr Andrást, vagy Donáth Annát... Amugy a meccseken, és szurkolók által használva tényleg látványos... Menj ki Gergő, egy Fradi-Ujpestre....https://www.youtube.com/watch?v=L-wAXSqTyrM
zovirax
2021. december 31. 22:08
Ha csak ezt nem értenéd...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!