Fejd, ki tudja, meddig fejheted

2021. június 19. 15:14

Nem viselte meg az elmúlt év és a pandémia a NER-közeli cégeket és tulajdonosaikat. Sőt.

2021. június 19. 15:14
Szabó Brigitta
Jelen

„Ahogyan az adóbevallási időszakban kiderült, akkora osztalékokat tudtak kivenni a vállalkozásaikból, mintha közben nem zajlott volna le egy válság a világgazdaságban és a hazaiban is, vagy mintha sose lenne holnap. Igazi magyar csoda.

Mészáros Lőrinc, a leggazdagabb magyar saját bevallása szerint a Mészáros Csoportnak tavaly 1200 milliárd forint árbevétele volt, a turisztikai vállalkozások kivételével – amelyek több milliárdos állami támogatásokat kaptak – szinte minden tulajdona komoly hasznot hozott. Az osztalékot cégenként vette ki a család, például az alapvállalkozás, a Mészáros és Mészáros Kft. a 15,5 milliárd forintos nyereségét az utolsó fillérig. A kormányzati propagandát – a tévéreklámoktól az óriásplakátokig – menedzselő Balásy Gyula is alig hagyott valamit két vállalkozásában, amelyekből 4,2 milliárd forint osztalékot szavazott meg magának. A NER járványcége, amely a lélegeztetőgép üzleteket bonyolította, a Fourcardinal Kft. 16 milliárd forint profitot ért el tavaly, amit szinte teljes egészében kivettek a tulajdonosok osztalékként.

És a celebek is jó évet zártak. Rákay Philip 200 millió forintot, Sarka Kata és Rogán Cecília 560 milliót, Szijjártó-Nagy Szilvia 285 milliót, Várkonyi Andrea a 2020 szeptemberében alapított cégéből pedig 47 milliót vett ki osztalék formájában.

Piacgazdaság van, vagyis mindenki azt tesz a saját vállalkozásával, amit csak akar. Ha úgy látja jónak, visszaforgathatja az összes hasznot vagy kiveheti a nyereséget az utolsó fillérig.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. június 20. 13:21
"Szabó Brigitta Méretes branül kerestetik! – Életveszélyes kaland a János kórházban Kollégánk, Szabó Brigitta még csak lábadozik, és nem csak a rajta végrehajtott életmentő műtét után, hanem abból a sokkból is, amit Budapest egyik centrumkórházban szerzett." https://jelen.media/kozelet/meretes-branul-kerestetik-eletveszelyes-kaland-a-janos-korhazban-1815
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. június 20. 11:36
Brigitta! Mért nem inkább a tíz leggazdagabb magyarral foglalkozol? Ugyanolyan szánalmas lenne, de legalább nyomokban objektív. Amúgy közöd?
Csubszi
2021. június 19. 23:59
Szegény szoclibek- az ő idejükben is ez volt a szokás, és most picsognak, hogy nem az ő cégeik kapják a munkákat! Se la vie!
certus
2021. június 19. 23:34
És mit akar mondani a néni? Mert csak annyit sikerült hogy ezek a cégek leadózzák a nyereségüket és nem költségelnek el mindent is, valamint hogy neki magának lövése nincs a témához, azon felül irigy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!