Már keresztény szellemet is oktatnak az SZFE-n

2021. február 26. 13:23

A gyűlöletbeszéd nem rúg vesén, nem késel meg a buszon közvetlenül. De közvetve annál inkább.

2021. február 26. 13:23
Gábor György
Gábor György
Facebook

„De ha magyar példa szükségeltetik, mondok azt is. A szó Horthy esetében is célhoz ért, aki a Gellértben rendezett tiszti vacsorán, miután nyilvánosan felolvasták Somogyi Béla cikkét, a dühöngő asztaltársaságnak csak ennyit mondott: »Nem beszélni kell itt, hanem cselekedni!« Másnap aztán már rá is talált Somogyi Béla holttestére egy rőzsét gyűjtő asszony a Duna-parton.A gyűlöletbeszéd nem verekszik, nem rúg vesén, nem késel meg a buszon, nem veri be a boltod kirakatát. Közvetlenül nem. De közvetve annál inkább. Kinek jelentett bármit is akár még másfél évvel ezelőtt az, hogy SZFE? Azoknak, akiknek ez volt a munkahelyük, akik ott tanítottak, akik ott tanultak, akik ott dolgoztak, meg azoknak, akik számára fontos volt és jelentett valamit a magyar kultúra, a magyar színházi és filmes hagyomány. Másoknak aligha.

Most már sokaknak. Például egy színházat belülről nem biztos, hogy valaha is látott késelőnek rengeteget. Mert megtanították, kiokosították különféle személyek mondatai arra, mi is az az SZFE, s ő jó tanítványnak bizonyult: értett a szóból. Megszokott, megszokottan aljas és piszkos stratégiák ezek. Miközben teli szájjal ők is Isten becsületét idézik egész álló nap, s halleluja, most már keresztény szellemet is oktatnak az SZFE-n. Tudniillik keresztények. Legalábbis a maguk módján és a saját szókészletükkel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anonymtalan
2021. február 28. 09:51
"Már keresztény szellemet is oktatnak az SZFE-n" Nagyon helyes! És ezt mint ateista mondom.
szodabár
2021. február 27. 12:52
Nem, dehogy. Csak otthagytak napi ötmilliós rezsiköltséget és az összeszart épületet. És ellopták a zeneiskola elől a felújított épületet. Ez a tisztesség, igen. Én a fejét is levágtam volna annak a ripacs nőnek, nem csak a maszkját. Ja, a 100 tagú cigányzenekarról nincs véleménye az elvtársnak? És a zsidótévéről? Persze. Megértem.
Gullwing
2021. február 27. 11:40
Büdös bolsizsidó patkány.
Moslékzabáló
2021. február 27. 06:29
Csak a szokásos Gábor-féle hazudozás. Természetesen nem oktatnak "keresztény szellemet" az SZFE-n. Az egészet csak azért találta ki, hogy a csürhéje megborzonghasson, retteghessen, ajvékolhasson és sivalkodhasson.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!