Orbánék bűneire hibákkal válaszolt az ellenzék

2020. augusztus 26. 17:20

Mi lett volna, ha az MSZP nem kiszivárogtatja magából az őszödi beszédet, hanem megérti, és kijavítja az őshibát?

2020. augusztus 26. 17:20
Haskó László
Magyar Narancs

„Mi is az ősbűn? Az, ami nélkül nem lenne az, ami van. És mi az őshiba? Az ősbűn leplezése vagy elnézése. Nem kétséges, annál a két eseménynél, amelyet én jelölök meg ősbűnnek, illetve őshibának, sokkal több bűn tekinthető ősbűnnek. A választás tehát szubjektív, de az biztos, hogy mindkettő megfelel a kritériumoknak. Vagyis ezen őshibák elkövetése nélkül nem lenne az, ami van. Azonban mindkét őshiba kijavítható lenne, és akkor nem folytatódna az, ami van.

Az első ősbűn a Grippenek vásárlása volt. A Grippen-lobbista (vesztegető) osztrák gróf angliai letartóztatása és a nyilvános, peren kívüli (óriási összegre szóló) egyezség a Lockhead, illetve a brit-svéd cég között, jóval több mint annak a gyanúja, hogy a Grippenek eladása körül volt korrupció. Csehországban, Dél-Afrikában és Magyarországon – Mensdorf gróf beismerő vallomása szerint – biztosan volt. Az őshiba ebben az ügyben az volt, hogy az Orbánt megbuktató új kormány (ill. az igazságügy minisztere) nem utasította az ügyészséget a Mensdorf-ügy iratainak kikérésére (Svédországból), és (azok birtokában) nem adott utasítást a törvényes büntető eljárás lefolytatására (a nyomozással kezdve). Ez valóban több volt, mint bűn, ez igazi őshiba volt.

Mert maga az ősbűn büntetlen maradt, viszont az őshiba nem.

Az országos bizalom erősen megingott az új kormányban, és a csalódás csak tovább erősödött, amikor ők is beszálltak a Grippen buliba. Sok más közönséges hibát is elkövetett az a miniszterelnök, míg végül távoznia is kellet, kellően dicstelenül. Ám az utód sem szorgoskodott az őshiba kijavításán. Ellenkezőleg, mindent megtett az ügy szőnyeg alá söpörhetősége érdekében. (Nem küldte – törvényes úton! – börtönbe az ősbűnt pártoló-leplező főügyészt.) Szerintem ez a történelmi pillanat volt az MSZP (és az SZDSZ) bukása.

Ezért voltak hatásosak a Fidesz alaptalan rágalmai, ezért jutott oda az MSZP, ahol most van. Az SZDSZ már nincs is. Ezek a tények, de nem tilthatom meg a fantáziámnak, hogy működjön kicsit: mi lett volna, ha az MSZP nem kiszivárogtatja magából az őszödi beszédet, hanem megérti, és kijavítja az őshibát? Szabad a gazda!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2020. augusztus 27. 15:20
Kedves Haskó elvtárs azért fordulok önhöz mert látom ön mindenféle szarral is foglalkozik. Arra szeretnék választ kapni, miért van az, hogy a kutyám más szagút szarik mint a macskám pedig mind a kettő egyforma kaját kap. Előre is köszönöm. szíves minden szarhoz értő válaszát!
Bokros Birka
2020. augusztus 27. 10:29
Haskó elvtárs, mi lett volna, ha a kedves nagymamának pöcse van és nem csöcse?
luisbathhelena
2020. augusztus 27. 08:14
A faszi reakciosebessege kb a dinoszauruszokehoz hasonlít. Lassan a Grippeneket is le kell cserélni :) Hogy ez lett volna a 2002es váltás oka? 10 ember közül 9 nem is hallott róla. Megyo bukasar nem a légi utantoltes ötlete okozta hanem hogy magával hozott egy mag gatlastalanabb pszichopatat aki elinditotta az mszpt a megérdemelt sír felé őt meg hatbadofte...
kohazi
2020. augusztus 27. 07:18
A légi utántöltést ezek a pöcsök kérték a gripenekre,de minek,hogy pénzt tegyenek el belőle, szerintem az volt a pénz kidobás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!