Budapest D.C.

2020. február 11. 09:35

Egyetlen diktátor sem volt olyan veszélyes a városra, mint Orbán Viktor rossz ízlése.

2020. február 11. 09:35
Haskó László
Népszava

„A rendszerváltás – a kezdeti liberális városvezetés ellenére – alig változtatott Budapest státuszán. Elsősorban főváros maradt, és ha másodsorban is, de európai jellege nem veszett el teljesen. Sajnos ennek az időszaknak az emblematikus beruházása – a Bán Ferenc tervezte Erzsébet téri Nemzeti Színház – a legelső Fidesz-kormány puccsa miatt nem épült meg. Ez az épület lehetett volna a régóta hiányzó »kristályosodási pont«, amely köré elhelyezkedhetett volna az ország fővárosa és Budapest új centruma.

Egyetlen diktátor sem volt olyan veszélyes a városra, mint Orbán Viktor rossz ízlése. A kormányfőt csak saját hatalmi pompájának giccses hirdetése és a sport-világhatalmi téveszme instruálja. Sajnos tudja, hogy Felcsút egyik vágyának a kielégítésére sem alkalmas. A baj az, hogy Budapest sem, amit viszont ő nem hisz el. Ami a Várral és a Kossuth térrel történik, az anakronisztikus történelmi paródia, a legkevesebb, ami elmondható e két sokkal jobb sorsra érdemes központi helyről az az, hogy a köztársasági eszme tagadása. A Liget, a Duna Aréna, a Puskás stadion, az új ferencvárosi atlétikai gigaberuházás (és szinte minden más terv) a kultúra rombolását, a lumpen-turizmus (lásd sport-turizmus) kiszolgálását jelenti, és a budapesti élet züllését eredményezi. És akkor még a Széchényi Könyvtár meg a Természettudományi Múzeum kitelepítését, illetve az állatkerti beton szarkofágot (biodóm) nem is tettük a számlára. A rossz ízlés és az ártó szándék naponta keseríti el a Budapestet szerető magyarokat.

Budapest 23 kerületének meg kell szabadulnia mind a kormányhivataloktól, mind pedig a sportturistáktól. A kormány vásároljon magának egy nagy zöld mezőt, nevezze el 24. kerületnek. Építsen oda egy kormányzati negyedet és 5 stadiont. Hozzá olimpiai és kormányzati falut. Vezessen oda kis, nagy és gyorsvasút.

Kedves Kormány! Kedves Főváros! Váljanak el. Mindketten jobban járnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2020. február 12. 13:58
Ki ez taho ?
Tanner
2020. február 12. 13:37
Az Erzsébet téren azért nem épült fel a nemzeti, mert naponta srófolták felfelé az árakat, hogy ne épüljön meg. Ami Budapestet illeti - olcsóbb ha te és a hasonszőrű barátaid költöznek el - és ott úgy élhetnétek ahogy akarnátok. De nektek ez sem lenne jó, mert akkor kitől tudnátok rettegni. Rettegés nélkül, meg üres lenne az életetek ( most a rettegésből éltek - ezt támogatják - anélkül meg dolgozni kellene ami nem megy ).
kaltran
2020. február 12. 12:10
"Budapest 23 kerületének meg kell szabadulnia mind a kormányhivataloktól," Átlátszó terv. Vagyis meg akartok szabadulni mindentől ami nem ti vagytok. Egy kormány - ne kormányozzon. Hiszen a közlekedésben is az a jó, ha a busz volán nélkül nekimegy a falnak. De legalábbis megszavaztatják az utasokkal percenként, merre csúszkáljon, azt is ráolvasással. Ez a tuti. Szerintetek. Jobb ötlet is keletkezett már, - Déry Tibor: G.A. úr X-ben. Ha valaki felkéredzkedik a másik nyakába, annak cipelnie kell míg előbbi meg nem unja. És bárki lelőhet bárkit. A lift random ott áll meg ahol akar, a villamosvezető menet közben dönti el, jobbra fordul, vagy balra. A városban nincs szemétszállítás és romeltakarítás, a város mindig arrébb épül egy kicsit. Úgy lehet megtalálni, hogy követni kell a pusztában a rozsdacsíkot. Ezt akarjátok. Hát ezt mi nem vesszük be. A Bán Ferenc féle Nemzetitől pedig Michelangelo agyvérzést kapott volna, rosszabb volt mint egy zombi film.
Jason Bourne
2020. február 12. 10:01
"Diktátor" eszem-f.szom megáll. Gyurcsány, Karácsony, meg a többi ellenzéki politikai nagyágyú csak divatból diktátorozik, de az ilyen vén hülyék szerintem meggyőződésből. Nekik Orbán a diktátor, de Kádár meg maga volt a született demokrata.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!