Lázár János fineszes üzenete

2019. november 19. 10:47

Egy vérbeli politikus, amilyen Lázár János is, természetesen pontosan tudja, miként kell muzsikálni ahhoz, hogy a neve forogjon a közbeszédben: az idő neki dolgozik.

2019. november 19. 10:47
Kabai Domokos Lajos
Bekiáltás blog

„De nyilvánvalóan nem nekem, s a hozzám hasonlóknak üzent a romániai vállalkozásokban is érdekelt hódmezővásárhelyi oligarcha-politikus. Ő nyilván ugyanúgy tudja, mint én, hogy fineszesség rejlik szavai és a gesztusa mögött. Tisztában van vele, hogy hálás a hamis értékeléséért a kevéssé tájékozott választóknak az a nem elhanyagolható része, akiknek kimondhatatlanul fáj, hogy az 1526-os mohácsi csata óta egyetlen olyan tette sem volt az uralkodó réteg által feltüzelt magyarságnak, amelynek ne bukás, véres leszámolás, megalázás, pusztítás, ne az ország dermedtségre kárhoztatása lett volna a következménye. Talán a Kádár-korszak utóbbi kétharmada lett volna ez alól kivétel, de annak meg az első egyharmadával nem tudnak kibékülni sokan. Meg persze azzal sem, hogy ugyanúgy megszállás közepette, idegen hatalom által szoros béklyóba kötve értünk el bizonyos eredményeket, mint annak előtte négyszázötven éven át, s hogy ne mondjam, azóta is. Egyszóval, ilyen körülmények között, a büszkeséget növelő, buzdító szó zene az erre érzékeny fülnek…

Egy vérbeli politikus, amilyen Lázár János is, természetesen pontosan tudja, miként kell muzsikálni ahhoz, hogy hívekre tegyen szert, s forogjon a neve a közbeszédben. Mert lám, én is róla írom most ezt a cikket. Olyan emberként, aki már az egyetemi tanulmányaival párhuzamosan a politikai küzdőtéren ügyködött, alighanem úgy véli: eljön még az ő ideje. Merthogy ilyen tervei vannak, azt akár a Horthy emlékének felidézéséhez kapcsolódó mostani gesztusa is jelzi. Még inkább az, hogy erről professzionális kivitelezésben készíttetett videó-klipet a nyilvánosság számára. Ezzel a szándékkal önmagában nem is lenne baj, hiszen megvan minden képessége ahhoz, hogy akár az ország vezetője legyen. A morál meg ugye? Szóval, szerzett elég gyakorlatot a hódmezővásárhelyi önkormányzatban, aztán 2002-től az Országgyűlésben, amelynek most is tagja. A parlamentben vezette már a Fidesz-frakciót, és rálátása volt az országos ügyek intézésére Orbán Viktor kormányában, amelyben 2012-től 2014-ig volt Miniszterelnökséget vezető államtitkár.

Gyenge pontja, hogy sosem volt igazán beágyazódva az Európai Unió irányító rendszereibe. Amikor a Norvég Civil Alap működéséért felelős szervezetek ellen indított támadást, azzal sem nemzetközi hírnevét öregbítette. Ami pedig ennél is jobban nehezítheti a jövőre vonatkozó, vélhető politikusi terveinek valóra váltását, hogy »uzsorásnak«, »polipnak« nevezte Csányi Sándort, a nemzetközileg is több lábon álló bankár-nagytőkést, akivel emiatt bírósági ügybe is keveredett. Ám a mindössze 44 éves, magát egyébként is könnyednek mutató – olykor könnyelműnek is mutatkozott, kétes ügyletekbe keveredett – Lázár alighanem átlép mindezen, hiszen úgy gondolhatja: az idő neki dolgozik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ondiabind
2019. november 21. 04:07
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
ZolieM
2019. november 19. 15:28
Kabai elvtársnak felesleges ennyit rinyálni. Nekik november 16 helyett ott van március 21, Horthy helyett Kun Béla meg Károlyi, Lázár helyett meg Fletó és Koncsíta. Tessék a kicsit is megbecsülni, több úgysem lesz.
kuznyecov
2019. november 19. 13:46
Ez nem egészen így van,úgyhogy cáfolom!???? https://youtu.be/WERafz-_4fc?t=137
nyugalom
2019. november 19. 12:45
Miért fontos ez? Van kalapja, nincs kalapja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!