Értelmezzük azokat az alapértékeket!

2019. március 27. 09:53

Nincs már messze az az idő, amikor gulágokba fogják tuszkolni azokat, akik a keresztény és a nemzeti értékekhez ragaszkodnak.

2019. március 27. 09:53
Orbán János Dénes
Magyar Nemzet

„Hogy mi lesz a jövő, már láthatjuk a nyugati egyetemeken, ahol agresszív mozgalmak rombolják le a nyugati kultúra alapjait. A szélsőliberális egyetemek multikulti közegében az általam e cikkben emlegetett nagyságokat már „halott fehér csávóknak” (Dead White Dudes) titulálják, és ki akarják ebrudalni az egyetemi tantervekből, hiszen nincs köztük színes bőrű, sem nő, és ez mélységesen megalázó a színes bőrű diákoknak s a feminista diáklányoknak. Helyükre gyarmati írók és feminista ideológusok művei kerülnek. És ezek a mostani fiatalok fogják oktatni az eljövendő nemzedékeket.

A nemzeti kisebbségi jogok ügye nem téma az európai politikában, a magyar kisebbség – legsúlyosabb a helyzet Kárpátalján – nem számíthat európai szolidaritásra, védelemre. De ha bárhol megsértik az egyéni genderérzékenységet, a fél európai sajtó felhördül. Az Iszlám Állam kebeléről visszatérő bűnözőket vagy bűnrészeseket aktivisták ezrei mosdatják, a kereszténységéhez és nemzeti identitásához ragaszkodó polgárt pedig megfélemlítik. Régebben a demokrácia gondolat- és véleményszabadságot, toleranciát jelentett. Most – amennyiben nem olvadsz bele a liberális trendekbe – demokráciadeficittel és a jogállamiság megsértésével vádolnak. Ha ragaszkodsz ahhoz, amit őseid építettek, alkottak és örökül hagytak rád: kultúrádhoz, nyelvedhez, vallásodhoz, hazádhoz és méltóságodhoz, akkor nem tiszteled az európai alapértékeket.

Nincs már messze az az idő – még egy-két fertályóra a történelemben –, amikor gulágokba fogják tuszkolni azokat, akik a keresztény és a nemzeti értékekhez ragaszkodnak. Persze, ha csak az iszlám nem lesz gyorsabb náluk. Lehet, hogy történelmi kárpótlásul a kommunizmus nyomoráért, Kelet-Közép-Euró­pa marad meg a normalitás szigeteként. Ha nem játsszuk el ezt az esélyt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2019. március 28. 08:16
„Értelmezzük azokat az alapértékeket!” címmel írja: ”…gulágokba… keresztény és a nemzeti értékekhez… szélsőliberális… multikulti… „halott fehér csávóknak”… színes bőrű, sem nő… feminista diáklányoknak… nemzeti kisebbségi jogok… genderérzékenységet… Állam kebeléről visszatérő bűnözőket… kereszténységéhez… nemzeti identitásához… a liberális trendekbe… európai alapértékeket… gulágokba…akik a keresztény és a nemzeti értékekhez ragaszkodnak… az iszlám… a kommunizmus nyomoráért...” Szerintem előbb értelmezzük az „értelmezni” szót. Illetve mindenekelőtt szögezzük le: az értelem a szótő, és azzal nem fér össze érzelmi hangulatkeltés, de legfőképpen a hazugság… De mondhatom persze Magának. Hiszen ahhoz írónak kéne lennie, aki az anyanyelvével dolgozik. És nem csak nyal a sajátjával.
Rike
2019. március 27. 22:13
Orbán János Dénes írt egy remek malac könyvet. Nem először a magyar irodalomban és nem is utoljára. A Fideszben alapkönyv, állítólag még a Gazda is felolvastatta magának és nevetni méltóztatott. A csúcson kéne abbahagyni! Abba is hagyta, azóta értékelhető betűkapcsolat nem hagyta el. A lóvé viszont dőlik! Végül is ha valaki egységnyi idő alatt a legtöbbször birja leírni hogy f@sz az mindent megérdemel a jelen Magyarországán.https://www.regikonyvek.hu/kiadas/alkalmi-mesek-idegbeteg-folnotteknek-2014-athenaeum-kiado
bsm99
2019. március 27. 21:57
Hú, a sok ballibfasiszta hogy ráugrott a témára! Csak úgy süvítenek a sok fasisztolibbuzitól a minuszok! :D :D :D :D
belak
2019. március 27. 14:12
"Lehet, hogy történelmi kárpótlásul a kommunizmus nyomoráért, Kelet-Közép-Euró­pa marad meg a normalitás szigeteként." Kelet-Közép-Európa a normalitás szigete? Mit szed ez a jóember?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!