Az ördögi Akadémia-akció

2019. február 20. 14:02

De miért csinálják? A legkézenfekvőbb magyarázat: kellenek nekik az ingatlanok.

2019. február 20. 14:02
Kabai Domokos Lajos
Bekiáltás blog

„Most a független akadémiai kutatás megrendítését célozták meg. Nincs már sok hátra, hogy minden egy olyan eszelős terv megvalósítását szolgálja, amelynek mibenlétéről nem világosítanak fel bennünket a nemzeti NEM együttműködés rendszerének urai. Ezért teszik fel néhányan újból és újból a kérdést: »De miért csinálják?« A legkézenfekvőbb magyarázat: kellenek nekik az ingatlanok, továbbá ők akarnak elosztani minden pénzt. Persze úgy, hogy nekik, a klánjukhoz, a holdudvaruknak jusson a nagyja. S úgy, hogy ez a céljaikat szolgálja. És megint itt vagyunk, a céljaiknál, amelyekről mindenfélét hadoválnak ők, meg a híveik. De akárhogy nézem, minden magyarázat mögött az sejlik, fel, hogy ellenvélemények, ellenszegülés nélkül akarják uralni a magyar társadalmat.

Van, ahol egy már korábban megtervezett beruházás miatt tarolnak le új építményeket, mert nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal. Az ingatlan spekulánsokat, a beruházókat szolgáló főhatóságok, a földbirtokosok érdekeit mindenek fölé helyező kormányzati magatartás miatt gyorsuló ütemben pusztul szinte az egész vidék természetes élővilága. Hogy a műemlékvédelem, a régészet félreállításáról, meg a többi hasonlóról már szót se ejtsek...

Ez az ámokfutás a Magyar Tudományos Akadémia intézményrendszerének szétverésére készülődéssel tetőzik.

Az akadémikusok többek között szeretnék megmenteni azt a projektet, a Lendület-programot, amely a korábbi Orbán-kormány alatt jött létre, s amely külföldről megannyi fiatal tudóst hozott vissza az országba. Íme, egy újabb példa arra, hogy a részeiben előzetesen összehangolt, távlati tervek hiányában miként rombolja a rezsim már azt is, amit ő maga hozott létre. E tekintetben engem nem vigasztal, hogy most láthatóan homokszem jutott, sőt homokszemek kerültek a gépezetbe. Nincs kétségem, hogy Orbán Viktor, ez a hatalomba beleszerelmesedett, mániákus ember mindaddig konokul törtet előre, amíg olyan falba nem ütközik, hogy azon ripityára megy ő maga, s fájdalom, vele együtt az ország is. Feleim, jó magyarok! Gondoljatok végre ebbe bele!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palepoli
2019. február 21. 15:11
Ez a Kabai hülye, mint mindig.
zskoncz
2019. február 21. 14:35
https://magyarnemzet.hu/velemeny/tudomanypolitikai-hatraarc-4436795/
néhai Ch.Pilot
2019. február 21. 10:21
"Nincs kétségem, hogy Orbán Viktor, ez a hatalomba beleszerelmesedett, mániákus ember mindaddig konokul törtet előre, amíg olyan falba nem ütközik, hogy azon ripityára megy ő maga, s fájdalom, vele együtt az ország is." Ne is legyen Lajos! Ezzel a vízióval fekszetek le és ébredtek, ezt a mondatot ismételgetitek 2010 óta. Legyen így még 30-40 évig. :-)
Vakfolt
2019. február 21. 08:33
Miért csinálhatják - tanakodott Lala - azt mondják azért, mert tökkelütött barmok vagyunk, akik semmi érdemlegeset nem csinálnak egymás felszopásán kívül. Ez egészen biztosan nem igaz, hiszen például én jó csávó vagyok, mondták a többiek és én is kedvelem őket, mert olyan jókat mondanak rólam. Csak az ingantlan miatt lehet, az lesz az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!