Hatalmi érdekből rúgna a tanulatlanokba a Jobbik

2017. augusztus 05. 16:05

Ha tényleg a szavazatvásárlás érdekelné a Jobbikot, akkor arra a problémára keresnének megoldást, de a cenzus bevezetése a verébre ágyúval tipikus esete.

2017. augusztus 05. 16:05
Kálmán Attila
Kettős Mérce

„És akkor most hagyjuk a divatjamúlt libsi dumát, ami mindenféle emberi-, politikai-, ésattöbbi jogi alapra, meg egyenlőségre hivatkozik. Érezhető, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszere is azért nem hozza el az általános jólétet, mert a joguralom meg a PC fojtogatja. De ennek vége, végre lehet illusztrálni egy cenzusról szóló cikket egy tartós élelmiszert cipelő cigány emberrel.

Úgyhogy hagyjuk a jogi és morális aggályokat, és koncentráljunk arra, amire a Jobbik szeretné irányítani a figyelmet: szegény emberek szavazatait veszik meg a pártok, és ezzel sérül a demokrácia.

Igaz ez? Igaz, számtalan ilyen eset történik, és fog is történni. Ez eldönt választásokat? Simán előfordulhat, főleg egy helyhatósági választáson, de az elmúlt két országgyűlési választás fideszes fölényét nem magyarázza, és a közvélemény-kutatási adatokat elnézve a következő sem ezen fog múlni.

Ha tényleg a szavazatvásárlás érdekelné a Jobbikot, akkor arra a problémára keresnének megoldást, de a cenzus bevezetése a verébre ágyúval tipikus esete. Na meg van elég nyolc osztályt végzett szegény ebben az országban, akiket továbbra is meg lehetne venni.

A Jobbikot sokkal jobban zavarhatja, hogy a Fidesz, ahogy minden pártra, úgy rájuk is köröket ver demagógiában, ami pedig valóban nagy előny az alacsonyabb végzettségűek szavazataiért folytatott versenyben. Vagyis inkább van itt szó a kormány gyűlöletkampányáról, amit kitartóan folytatni fog a választásokig: ez sem áll távol a Jobbiktól, de a migrációs témában bukták ezt a csatát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2017. augusztus 06. 14:36
https://alfahir.hu/2017/08/06/orban_viktor_korrupcio_fidesz_ner
2006erlelo
2017. augusztus 06. 13:26
A kezdetben tán még reményteljes, mára kicsit csacska asszonyka nyilván nem a saját véleményét közölte.Ő a közvetítő.Róla, és eszement ötletelésére több szó ne pazaroltassék.Csak továbbgondolva eszement ötletelésüket; ne szavazzanak a többdiplomások.Ne szavazzanak a hívők.Ne szavazzanak a nők, a négerek, a kopaszok, a 42-es nél nagyobb cipőt viselők.....nem sorolom.Valószinű, hogy a rekordmeleg rekord hülyeséget hoz ki egyesekből.A meleg egyszer elmegy.De ők itt maradnak.
szekula
2017. augusztus 06. 10:46
Kálmán Attila ugyanúgy nem érti, mint a többi "elemző". A Jobbik ezt a blöfföt azért dobta be, hogy válaszul minden újság ingyen megírja (meg is tették, bejött), hogy ez nekik lenne jó, mert az ő szavazóik "okosabbak", mint a Fideszéi. Ugyanezt ha sajtótájékoztatón tálalták volna, a kutyát nem érdekel. Igen, ezt hívjuk politikai marketingnek, jó reggelt! A sok ostoba "közíró" meg tök komolyan "elemzi" a csalit... Agyrém ez az ország, az önhitt dilettantizmus diadala.
Agnieszka
2017. augusztus 06. 08:43
Ez egy létező probléma, az egy ember egy szavazat valóságában van valami abszurd. Európában ma elképzelhetetlen valamiféle választási cenzus bevezetése nemcsak Magyarországon, sehol. Kevésbé abszurd lenne, ha az adózás nem összegéhet, de tényéhez kötnék, kiegészítésekkel. Azt kéne elkerülni, h. a tanulatlan, szakmával nem rendelkező, munkaviszonyba kerülni emiatt reménytelen, pusztán segélyből élők szavazatai akár a mérleg nyelve szerephez jussanak. Nyilván a nyugdíjas réteg ebbe a körbe nem esne bele. Bármilyen formában a változtatás egy gondolat kísérlet, teljesen esélytelen a meglépése. Nem lenne esélytelen, CSAK pénz és szakember kérdés, a cigány falvak ővodáinak és általános iskoláinak az átlagból messze kiemelt működtetése, nagy figyelmet fordítva a kiemelhetők kiemelésére. Az az alapjában véve szegény magyar társadalom, melynek az adójából a reménytelenek éh haláltól való megmentése segélyezés és "családi pótlék" címen zajlik, viszont távol van attól, h. önérdekét lássa a tanulni nem hajlandó munkanélküliek további támogatásában és kész legyen további, bizonytalan kimenetelű befektetésekre az önerőből leginkább csak gyermekek életre hívásában jeleskedő réteg számára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!