Megakadt a Vona-lemez

2017. augusztus 04. 19:19

Cenzushoz kötnék a szavazóurnákhoz járulás jogát.

2017. augusztus 04. 19:19
Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap

„Történt ugyanis, hogy Dúró Dóra képviselő asszony éppen pártja egyik szakbizottságával értekezett, majd erről nem átallott a Facebook-on is beszámolni. Itt »rejtette el« azt az árulkodó félmondatot, mely egyébként Vona Gáborék évekkel ezelőtt rögzített programjában is szerepel, nevezetesen a választójog megvonását az alacsony végzettségűektől és tanulatlanoktól. Vagyis, történelmi időket idézve, úgynevezett cenzushoz kötnék a szavazóurnákhoz járulás jogát, ami egyedülálló lenne Európában, hovatovább az unióból való kizárásunk folyamatát is elindítaná, amennyiben oda jutnának a jobbikosok, hogy bevezessék.

De ne szaladjunk ennyire előre! Arról van szó ugyanis, hogy a közigazgatási bíráskodás kapcsán ismét demokráciaféltő üzemmódba kapcsoló balos pártok mellé éppen – és ismét – besoroló, egykor radikálisnak nevezett párt ebben a kérdésben elfelejtette lecserélni a lemezt. Ha úgy tetszik, kísért a múlt. Ez a programpont ugyanis, túl azon, hogy 2017-ben Európában védhetetlen, azt a Jobbikot idézi, amelyik még Horthy Miklós-szobrot avatott egy belvárosi református templomnál, vagy éppen zord egyenruhába öltöztetett fazonokat masíroztatott enyhén szólva is feszült vidéki kistelepülések utcáin.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hunyadi Mátyás
2017. augusztus 05. 17:33
Mindig a cenzus híve voltam. Szebb jövőt!
==T==
2017. augusztus 05. 16:21
Hű de európéer lett hirtelen a fidesz...
noMores
2017. augusztus 05. 13:56
Ilyen fiatalon hogy lesz valakiből ekkora seggnyaló kommunista gyökér, hogy az állampárt lapjába is írogat? Szörnyen rákosista lett ez a NER:(
Szívemből magyar
2017. augusztus 05. 13:32
Érdekes, egy fideszes propagandista szerint bódult ötlet a 8 általánost nem elvégzőktől megvonni a szavazati jogot és radikális dolog Horthy-szobrot avatni, akit még a gazdája is dicsért nemrég. Ez a Kacsoh egy tipikus egybites fideszes propagandista.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!