És az se szavazhasson, aki Balatonba zuhant repülőről posztol?

2017. augusztus 03. 19:15

Különben is, az iskolázottság önmagában egyáltalán nem garancia arra, hogy valaki ne gondoljon teljes hülyeségeket a világról.

2017. augusztus 03. 19:15
Fábián Tamás
Index

„Persze, lehet azzal érvelni, hogy a magyar jogrendszertől nem idegen a cenzus, 1848 és 1945 között több ilyen is volt. Azonban a nemi, vagyoni és iskolázottsági korlátozás még egyszer sem okozott látványosan jobb parlamentet. (A példákat ebben a cikkben szépen összegyűjtötték.) Különben is, az iskolázottság önmagában egyáltalán nem garancia arra, hogy valaki ne gondoljon teljes hülyeségeket a világról.

Bizony láttunk már tanult, sikeres embereket, akik állandóan repülő csészealjakról és harmadik típusú találkozásokról posztolgatnak álhíreket a Facebookon. Vagy arról, hogy a Balatonba zuhant egy utasszállító repülő. Velük mi lesz? Ők simán leszavazhatnak majd?

A tartalmi kérdéseken túl a Jobbik javaslata nyilván a médiafigyelem kiharcolásáról is szól. A megállás nélkül kampányoló Fidesz mellett nincs könnyű dolguk, ha el akarják érni, hogy beszéljenek róluk. Ugyanakkor az ilyen ötletek teljesen szembe mennek azzal, amit évek óta próbálnak kommunikálni magukról: hogy a nép pártján állnak. Az általános választójog ugyanis a XX. századi népképviselet egyik legfontosabb vívmánya, mi sem állhat távolabb egy néppárttól, mint ha ennek korlátozására tesz javaslatokat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanóc
2017. augusztus 05. 08:59
Tomi szomorú, stb.
Morgen
2017. augusztus 04. 12:11
"Az általános választójog ugyanis a XX. századi népképviselet egyik legfontosabb vívmánya, mi sem állhat távolabb egy néppárttól, mint ha ennek korlátozására tesz javaslatokat.” A Jobbik (bal-lik) úgy ugrál, ahogyan a gazda csettint. Gondolom, nincs apelláta, végre kell hajtani a parancsot. Az már régen baj lenne , ha a választójogot iskolázottsághoz kötnék. Gondolom, a vége az lehetne, hogy csak CEU doktorival lehessen voksolni. A Jobbik arcvesztésen megy keresztül, de nagyon! Arra kíváncsi lennék, hogy a Balaton környékére telepítendő migránsok milyen iskolai végzettséggel rendelkeznek!
VESZ ÉSZ
2017. augusztus 04. 11:14
A demokrácia és a demokratikus választás, úgy szar ahogyan van.10 hülye leszavazhat 9 zsenit,vagy 19000 ft-ért a nyugdíjasok bármikor a legbutább miniszterelnököt is megszavazzák.A népség nagy része hülye, ezért talán nem is kellene az ország sorsát rájuk bízni,mert a haza sokkal fontosabb mint,hogy akár fillérekért vagy ócska trükkökkel megszerezzék a szavazatukat azoknak, akiket a politikusok amúgy is hülyének néznek.
smarton
2017. augusztus 04. 09:12
"az iskolázottság önmagában egyáltalán nem garancia arra, hogy valaki ne gondoljon teljes hülyeségeket a világról" Ja. Az iskolázatlanság viszont egyértelmű garancia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!