A másik forradalom: Alternatív ötvenhat

2016. december 01. 08:25

Ki gondolná, hogy ötvenhat a közös nevező Arnold Schwarzenegger, a női ruhába öltözött Rákosi, és Márai Sándor újragondolt Naplójában?

2016. december 01. 08:25
FilmBaráth
Smoking Barrels

Nem volt könnyű a szerkesztők dolga, ennyiféle stílust és tehetséget nehéz kordában tartani, nem is sikerült teljes körűen, de nem is ez volt a cél, hanem az, hogy minél szélesebb közönséghez jussanak el kortárs íróink gondolatai, tehát a szórakoztatás mellett a kortárs irodalom népszerűsítése is kipipálásra került. Elgondolkodtatóak a jól megírt történetek, amelyekben Bődöcs Tibor írását leszámítva csak nyomokban jelenik meg a humor, rengeteg emberi tragédia kerül a szemünk elé, amelyet (Totth Benedek brutálisany nyers írását leszámítva) mégis fogyaszthatóvá tesz az írók könnyednek látszó stílusa, azt az érzetet keltik, hogy csak eljátszottak a gondolattal, hogy mi lett volna. ha...

Legyünk büszkék rá, hogy ilyen erős a kortárs írói mezőny, merüljünk el a színvonalas írásokban, szórakozzunk jól és gondolkodjunk el ezeken a rövid, de velős írásokon, forgassuk bátran ezt a jó kis novelláskötetet, ami nem akar több lenni, mint egy nívós szellemi kaland. A könyvben szereplő szellemes illusztrációk is kiválóak, a végén megnézhetjük az eredetiket is, amelyeket a novellák alapján újragondolt Palásti Kovács András, illetve Rainer M. János rövid eszmefuttatását is végigtanulmányozhatjuk. Minőségi kiadvány, élmény olvasni!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!