Itt az Orbán–Vona-titok megfejtése

2016. október 19. 13:44

Amennyiben tehát a kormányfő sebtiben eltörölné a kötvénybizniszt, ezzel befagyasztaná a Wanhua-menedzsment B-kasszáját – amely azonnal diplomáciai konfliktust jelentene a baráti Kínával.

2016. október 19. 13:44
Bódis András
Válasz

„A kérdések kérdése ezután: Orbán miért nem mondta azonnal Vonának – ezzel a kisebbik rosszat választva –, hogy eltörlik a letelepedésikötvény-konstrukciót? Egy biztos: nem azért mert védeni akarja a Rogán–Habony-kör gigabizniszét. Ők akkor is a talpukra esnek, ha éppen kidobják őket valahonnan. A kínaiak Magyarországra telepítését intéző Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) azonban ezerszer befolyásosabb emberekből áll, mint Rogán Antal vagy Habony Árpád valaha lesz. A HSSDF lényegében a magyar vegyipari óriás BorsodChemet birtokló Wanhua-csoport menedzsmentjét jelenti. Azaz Kínát.

A Heti Válaszban többször bizonyítottuk: annak idején az egész kötvénykonstrukciót ez a kínai stáb kezdeményezte Rogánéknál. Amennyiben tehát a kormányfő sebtiben eltörölné a kötvénybizniszt, ezzel befagyasztaná a Wanhua-menedzsment B-kasszáját – amely azonnal diplomáciai konfliktust jelentene a baráti Kínával.

Alighanem ezért kért gondolkodási időt a miniszterelnök. Mondjuk úgy: Orbán Viktornak hat év után először van szüksége két másodpercnél többre ahhoz, hogy hatástalanítson egy ellenzéki bombát… ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. október 20. 07:36
hátakkor [Hozzászóló kiszűrése] 2016. október 19. 19:25 Még Heller Ágnes is rá fog szavazni :)" Vonát már melegítik az ATV-ben. Egy Magánszféra című műsorban hetyegett vele egy szőke nő. Elkísérte a tetoválószalonba, félelmetesen gügye volt, nemsokára fellép a Heti Hetesben.
krakken96
2016. október 19. 17:27
nem értem mi baj van a kinaiakkal,aránylag jól megtanulnak magyarul vagy angolul,dolgoznak és nem segélyen élnek mint akár egyes magyar állampolgárok,nem is erőszakolnak meg nőket csak mert szerencsétlenek hanem szépen megdolgoznak azért hogy fizesennek ribancokért,amikor Kina rulez the world akkor lesz nagy kuss mindenkinek...
Felvidéki1
2016. október 19. 16:39
Sem Vona, sem a mögötte álló szabó gáborka nem volt való sohasem egy párt élére. az a vicc, hogy az elnökválasztáson az idióta pártkongresszus újraválsztotta, pedig a hülye is látja, hogyha így folytatják, 2018-ban még a küszöböt sem biztos, hogy elérik.
catalina9
2016. október 19. 16:04
pedroamigo [Hozzászóló kiszűrése] 2016. október 19. 14:31 Az atvagas miatt a birosagra mentek." A bíróság egy külön ügy, az csak a 160 e migráns ügyében hozott egyszeri döntés volt. Ráadásul, egy meghozott döntést nehéz utólag népszavazással lenullázni. A népszavazás sokkal inkább a tervezett felső határ nélküli kötelező kvótára vonatkozik. 3.3 millió érvényes szavazat és 98-2 arány nem rossz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!