Forró ősz jön Orbánékra, ha a megnyomorított csoportok végre összefognak

2016. augusztus 12. 10:16

Ha az ellenzék és a civilek összekapják magukat, a társadalom öntudatra ébresztése már idén elindulhat. Összegyűjtöttük a 3 legerősebb okot, amiért forró ősz jöhet Orbánékra.

2016. augusztus 12. 10:16
Első Kézből
Nyugati Fény

1.) A legfontosabb, hogy az októberi kamunépszavazás érdektelenségbe fulladjon és érvénytelen legyen. Ez egy olyan fegyver lenne az ellenzék kezében, amivel sokáig és jogosan üthetnék Orbánékat. Miről beszél, elnök úr, hiszen ön megbukott! Az ön által legfontosabbnak tartott kérdésben nem tudta elvinni az emberek 50 százalékát az urnákhoz! Ezért kellett 5 milliárdot elszórni propagandára, újabb 5 milliárdot a népszavazás megszervezésére?!

Szerencsére a bojkott ügyében megszületett az ellenzéki pártok összefogása. Csak a régóta Orbánnak gazsuláló Fodor Gábor és néhány bomlasztó megmondóember agitál a részvétel mellett. A bölcsességünk próbája lesz, hogy nem hagyjuk magunkat úgy rángatni, ahogy Orbán fütyül. Nem megyünk el erre a kamunépszavazásra a részvételünkkel legitimálni a fideszes parasztvakítást.

2.) A foci eb és az olimpia illékony öröme hamar elpárolog. Nem lehet mindig fagyival jóllakni. Szeptembertől visszacsöppenünk a rögvalóságba: a fizetések nem emelkedtek, az árak az egekben, a nyugdíjasok szemét 0,9 százalékkal szúrták ki. A tanévkezdés elviselhetetlenül megnyomorítja a gyermekes családokat. Jön a hideg, jönnek az első fűtés-számlák, amelyek a rezsihazugság miatt nem csökkentek együtt a fűtőanyag világpiaci árával. Az ősz beköszöntével óhatatlanul növekedni fog a szociális feszültség.

3.) A jelek szerint önmagára talál a civil szféra és egyes képviselői elkezdenek valódi érdekérvényesítőként viselkedni. A Tanítanék Mozgalom továbbra sem nyugszik bele az igazságtalanságokba és kőkemény folytatást ígér. »A kormány megemlegeti az őszi akciókat« – mondta Pukli István a legutóbbi, Várkert Bazárnál tartott demonstráción.

Szintén kiállást ígérnek a szakszervezetek. Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke szerint a költségvetés és az adótörvények elfogadása után nem maradt mozgástér a bértárgyalásokhoz, ezért október 7-ére, a tisztes munka világnapjára demonstrációt szerveznek, ahol tízezreket visznek majd utcára Orbánék ellen.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 231 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nimród
2016. augusztus 13. 10:05
Álmodik a nyomor.
tevevanegypupu
2016. augusztus 13. 09:34
Őszirózsás forradalomról ábrándoznak..megjegyzem jó sok Kunbéla mag Szamuelytibor van közöttük, Pukli csak folytatná a nemes hagyományt.Feketeruhás meg Ulrike Meinhofnak képzeli magát..
Vén Csataló
2016. augusztus 13. 09:23
Előre az 1 milliárd Facebook like-ért! :D
2016. augusztus 13. 08:35
Éhes disznó makkal álmodik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!