Szent tehén

2016. június 23. 07:24

Rogán páncélját azok a politikai összefonódások edzették acélnál is keményebbre, amelyet a miniszterelnök építgetett a szívéhez közel álló társai köré.

2016. június 23. 07:24
Somfai Péter
Népszava

„Rogán páncélját azok a politikai összefonódások edzették acélnál is keményebbre, amelyet a miniszterelnök építgetett a szívéhez közel álló társai köré. Nem véletlenül ruházta fel akár életfogytig tartó hatalommal az ország fővádlóját, ültette barátja feleségét a bíróságok élére, miközben az alkotmányőrséget saját pártja katonáival tömte ki. Csupán az elmúlt évek meglepő történései hívták fel a figyelmet a rendszer lyukaira: az alkotmánybírák és a bírók néhány kényes kérdésben mertek ellentmondani a politikai elvárásnak, de az ügyészségről eddig minden alkalommal lepattantak a feljelentések. A szóbeszédek a belvárosi visszaélésekről, a gyanúsnál is sötétebb szerződésekről, eladó és vevő közötti kifogásolható összefonódásokról szólnak, és akkor még nem beszéltünk Rogán szokatlanul gyors gazdagodásáról. A Pasa parki lakásról, a drága táskákról, órákról és egyéb csecsebecsékről, amelyek Cecília asszony fotóin is feltűnnek Vajna Timea és mások partijain. Ilyenekre egy tisztességes közalkalmazott százévi fizetéséből sem futná.

Erre most előáll egy »bűnöző«, eskü alatt kipakol a bíróságon, s olyasmit állít, ami egy normálisan működő polgári társadalomban bőven elegendő volna, hogy a megvádolt politikus azonnal lemondjon, vizsgálat induljon. De a polgári eljárás bírája sem tesz hivatalból büntető feljelentést. Orbanisztánban a cáfolat annyi: ki hisz egy börtöntölteléknek?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2016. június 23. 09:21
Somfai eeetárs. Portik nem "bűnöző", hanem gyilkos gazember. Röviden: súlyos bűnöző. Kend meg a múltból visszamaradt egyszemélyes szoc. brigád. Gondolom, megvan a vörös vándorzászlaja is.
formaegy
2016. június 23. 08:41
Aki nem vak, nem hülye, és figyelemmel kíséri a dolgokat az látja, hogy a Fidesz (szűkebb) portáján éppen az zajlik, mint anno az mszp-szdsz portáján zajlott (pl. kormánynegyed milliárdjai). Egy nagy különbség van. A Fidesz először törvényeket gyárt, és utána teszi zsebbe a kezét. Magyarul. Okosabban "lop", mint a ballib. No meg míg a ballib teljesen padlóra küldte az országot, és a dolgozó embereket, a Fidesz egy-egy koncot odadob az embereknek amivel "be tudja fogni a szájukat" Még mindig 70-80%-os kijelentés az, hogy a Jó Isten mentse meg az országot a ballibtől! A ballib egy magyarellenes, az országot nap, mint nap taposó, a külföldi érdekeltségeket kiszolgáló szégyen tömörülés. Magyarország szégyenei! Ez ami erősíti, és mindig is fogja a Fideszt, függetlenül attól, hogy "törvényesen" hogyan nyúl a zsebébe, hogy ne legyen üres! A magyar ember szemébe a ballib nem rúghat labdába! Az Magyarország végét jelentené! Bebizonyították nem egyszer! Kutyából nem lesz szalonna - mondja a szólás! Nagyon igaz!
balbako_
2016. június 23. 08:22
Összehordott egy csomó hazugságot. Szennylap, szennyújságíró a szennyes lelkeknek.
pemetecukor
2016. június 23. 07:58
Jó téma, nem tudom hogy mennyi lehet az igazságtartalma de, ezen cikk alapvetően sejtésekre épít mikor azt írja: szóbeszédek a belvárosi visszaélésekről, gyanúsnál is sötétebb szerződésekről/???/ drága táskákról órákról stb. meg persze egy pici demagógia a fizetések és a táskák hasonlatában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!