Felemás győzelem

2015. szeptember 29. 07:51

Rengeteg dolgot végig sem gondoltak, a hitelfelvétel elnehezedésétől a nyugdíjakig, a kettős állampolgárságtól az EU- és NATO-tagságig, legfeljebb annyi vált világossá, hogy a Barca aligha játszhatna a spanyol bajnokságban.

2015. szeptember 29. 07:51
Elekes Éva
Népszava

„Ami kiderült, hogy Katalónia mélységesen megosztott, a lakosság (hajszállal kisebb) fele a csodában hisz, abban, hogy az elszakadással több marad a zsebükben, s jobban élnek majd, mint Spanyolország többi tartományának lakói. Ez azonban már jelenleg is így van, egy független katalán államnak ugyanakkor számos gonddal önállóan kellene megbirkóznia. Rengeteg dolgot végig sem gondoltak, a hitelfelvétel elnehezedésétől a nyugdíjakig, a kettős állampolgárságtól az EU- és NATO-tagságig, legfeljebb annyi vált világossá, hogy a Barca aligha játszhatna a spanyol bajnokságban.

Alighanem Madrid is bevállalhatta volna a népszavazást, ahogy London tette, engedélyezve a skóciai referendumot. A spanyol konzervatív kormányfő, Mariano Rajoy eddig kérlelhetetlenül elutasított minden kezdeményezést, s most is csupán a törvényesség fenntartását ígéri. A katalán probléma azonban nem oldódik meg magától. A tömeges választási részvétel arra mindenképpen feljogosítja a katalán vezetést, hogy szóba álljanak velük.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2015. szeptember 29. 14:13
Ugyan má' Kislány! A foci az egy óriási üzlet. Az a liga, ahol a Barca focizik, annak a bevételei fajlagosan magas értéken vannak. A La Liga elemi érdeke, hogy bármi történjen is a politikában, meg az államszervezetben, a jelenlegi liga az maradjon egyben. A Barca örök, Mariano Rajoy miniszterelnöksége meg nem. Kicsi pont ő ahhoz, hogy a nagyok játékába beleszóljon. Mondhatnám azt is, hogy "A kutya ugat, a karaván halad".
röviden
2015. szeptember 29. 09:33
Érdemes egybevetni a MH és Népszava írását ugyanarról, ha már így egymás alá kerültek. Párhuzamos világok. Egyik sem igazán tárgyilagos, de az utóbbi annyira primitív, hogy már fáj.
Peter8811
2015. szeptember 29. 08:57
Hiányzik egy Dolores Ibaruri és egy Luk Ács tábornok Spanyolországból, hogy újra Francó legyen az élet? A Népszavának meg egy Kapec Dolores hiányzik!
heep
2015. szeptember 29. 08:55
A legnagyobb veszteséget Katalóniának a függetlenség elnyerésével valóban az El Clasico-k megszűnése jelentené. De ez a spanyol és az egész európai futball számára is pótolhatatlan lenne. De ha lehet osztrák, magyar, román közös jéghoki bajnokság akkor miért ne lenne megoldható egy spanyol, katalán közös bajnokság is?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!