Nem lehet a muszlimokat integrálni

2015. szeptember 02. 10:57

Az iszlám hit eleve kizárja az európai államfelfogást. Ők nem az államnak, hanem Allahnak és az imámnak tartoznak hűséggel.

2015. szeptember 02. 10:57
bbjnick
Mandiner-komment

„Nos!

A sok vérnősző hajdeeurópéer idióta barom azt nem akarja fölfogni, hogy az Iszlám hit eleve kizárja az európai államfelfogást. Nincs is példa arra, hogy muzulmán dominanciájú országban európai típusú demokráciák jöttek volna létre --- és ez nem a véletlen műve.
 
Akár tetszik, akár nem, az európai polgári demokráciák alapja abban a középkori keresztény gyakorlatban gyökerezik, hogy az egyházi és világi hatalom világosan szét volt választva: nagyon világos hatáskörmegosztás létezett. Az Iszlám világban ez elképzelhetetlen, ott az vallási és világi törvény egy és ugyanaz, ezért államot csak vallási fundamentumokon vagy totális diktatúraként lehet működtetni.
 
Akik ma ideözönlenek, azoknak meghatározó része eszerint a felfogás szerint tekint az államra: ha nem lép fel spirituális igényekkel és/vagy szorongatja az állam acélos kézzel a torkát, abból azt a következtetést vonja le, hogy nincs is állam, tehát, joga van a maga törvényei szerint élni. Ezért nem lehet a muszlimokat integrálni, ők nem az államnak, hanem Allahnak és az imámnak tartoznak hűséggel.
 
Hogy ebből a muszlim megszállásból mi fog következni Európára nézve, nem nehéz előre látni --- csak az nem fogja föl, aki nem akarja.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vezetéknév Utónév
2015. szeptember 02. 14:14
A szerző nézeteinek egy cseppet ellentmond az a jó pár millió európai muszlim, akik nagyrészt kiválóan össze tudják egyeztetni a hitüket a jogállami viszonyokkal.
h.kovacs
2015. szeptember 02. 13:43
egyetértek az iszlámot nem szabad engedélyezni európában
trespass
2015. szeptember 02. 12:01
Ezen kívül nem lehet integrálni az anarchistákat, a nácikat, a szabadkőműveseket, zsidókat, különféle szektásokat, ugye shitnick? Oh, wait... Remélem a keresztény afrikaiakkal nincs gondod... :D
holky2
2015. szeptember 02. 11:48
mondjuk te sem láttál még életedben Londonban élő és dolgozó muszlimot, aki a gyerekét világi iskolába járatja és hasznosabb tagja a társadalomnak, mint te valaha is lehetsz, bbjnick
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!