A bevándorlás vajon mi?

2015. július 20. 10:31

A bevándorlással megfogták az isten lábát. Miért? Mert ez nem egy kitalált tématerelő műprobléma, hanem valódi gond, és remekül meg lehet lovagolni, nem úgy, mint a halálbüntetés döglött lovát.

2015. július 20. 10:31
bell
Kapitalizmus

A Fidesz kapott a lehetőségen, egy kalap alá vette a menekültügyet, a bevándorlást és a terrorveszélyt, és az egészet kinevezte aktuális főellenségnek. Az ellenzék pedig, a zsigerileg összeállt szekértábor zenekara (képzavar) azóta Orbán kottájából játszik: Ha Orbánnak nem jó a bevándorlás, akkor nekünk ugyanúgy egy kalap alatt, gondolkodás nélkül jó.

Ezzel lesre is futott az ellenzék, amely teljesen megfeledkezett arról, hogy a bevándorlás nem jó vagy rossz, hanem vannak és voltak hasznos és káros migrációk.

Nagyon hasznos migráció volt, amikor Mechwart Andrások, Weiss Manfrédok és német mesteremberek vándoroltak be, beindítva az ipari és polgári fejlődést. Az Egyesült Államok 1886 és 1924 között közel 14 millió migránst fogadott be, integrált sikeresen egy nemzetté, és vált gazdasági világhatalommá – de nem olyan nehéz felismerni, hogy milyen feltételek fennállása esetén lesz sikeres vagy kudarcos egy adott migráció. Ugyanez az Amerika az elmúlt években kerítést épített a mexikói határra, mert már nem állnak fenn azok a feltételek, amelyek mellett képesek voltak képzetlen emberek millióinak munkát adni és integrálni.

A kerítésüggyel szintén öngólt rúg az ellenzék. Lehet poénkodni, hogy mennyire felesleges (őrizetlenül és rosszul megcsinálva az), de nem hiszem, hogy a schengeni szerződésben lenne olyan opció, hogy a schengeni határokon nyugodtan ki-be mászkálhat bárki illegálisan. És hát vannak helyek (pl. Izrael), ahol a kerítések elég jól ellátják a funkciójukat. Az ellenzéknek inkább arra kellene figyelni, hogy ha már kerítés, akkor legyen valóban az, és nem csak egy újabb közpénzlehúzó projekt.

Lássuk be, nem Mechwart Andrások, Weiss Manfrédok, de még csak nem is orvosok, ápolók és nem CNC esztergályosok árasztják el Európát, hanem képzetlen és versenyképtelen tömegek. Ha vannak is köztük használható szakmával rendelkezők, azok sem Magyarországon akarnak gyökeret verni, hanem tőlünk nyugatabbra. Nem csoda, hisz a mi ambiciózusabb fiataljaink is menekülnek az unortodox új feudalizmus elől.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. július 20. 21:14
És ki emlékszik már arra, hogy Orbán személyesen adott ki parancsot Borkainak, hogy utaljon 1Milliárdot a Quaestorba, amikor megroggyant a svájci frank, vagy Szíjjártó Petike órákkal a csőd előtt vette ki az állami milliárdokat. Vagy hogy Fazekas bennhagyott 400milliót a minisztérium (az állam) pénzéből, és kutyabaja nem lett belőle. Hogy melyik fiúbarátjával luxyzott Lázár, hogy Garancsi hogy nyerhetett 40milliárdos tendert kormányhatározat nélkül, hogy Vajnabandi adómentes kaszinóival semmi gond, hogy Rogán mekkora panamát épített ki a Belvárosban, hogy Mészáros kedvéért hogy változtatják a törvényeket, hogy keresztapa Lajost hogy nyírják ki, hogy Poltpeti hány korrupcióellenes nyomozást szabotál el........ A háttérben iszonyú rablás megy, mi meg öljük egymást a kormány csodálatosan uszító kampányának köszönhetően.. Hülye a magyar, és megérdemli.
ottapont
2015. július 20. 16:03
A 'zellenzék' arra játszik, hogy ha migránsok nagy tömegben jönnek az társadalmi feszültséghez vezet. Ez pedig általában a regnáló kormányokon szokott lecsapódni. Tehát nekik kimondottan kedvezne. Azonkívül, reménykednek abban, hogy hosszútávon az ő megcsappant szavazótáborukat erősítenék azok akik letelepedési jogot nyernek.
Agricola
2015. július 20. 13:40
Az eszement szerző szerint: "Nem csoda, hisz a mi ambiciózusabb fiataljaink is menekülnek az unortodox új feudalizmus elől.” Az Index "Mi igaz a kivándorlási parából?" címmel részletesen elemezte a kivándorlás témáját. Szigel Gábor, közgazdász (Index) 2013. 02. 27. 11:53 alaposan elemezte a kivándorlás kérdését. "Összességében tehát elég természetes, hogy az alacsonyabb fejlettségű országokból a magasabb bérszínvonallal rendelkező nyugati államok irányába van egy népességmozgás. Ebből a szempontból, ami most történik Magyarországon, valószínűleg alapvetően indokolható a fejlettségi különbségekkel, és nincsen benne semmi egyedi vagy különleges." "Térségünk vizsgált 10 országa közül egyedül Csehországban volt alacsonyabb a migrációs ráta, mint nálunk". Mintegy 3 millió román dolgozik külföldön a 19 milliós összlakosságból. Az agyalágyult propagandista szerző beteg gondolatmenetét követve azt kellene gondolnunk, hogy térségünk mindegyik vizsgált 10 országában tombol "az unortodox új feudalizmus".
egyetmondok
2015. július 20. 12:33
A libsik jó reákureltak az egészre: a nyugati demokráciaexporttal szétcseszték az olyan ébékés és tök jó államokat, mint a Kadhafi mesteré is volt, erre elkezd ideözönleni a népségek rettenet tömege...,Finklegruber meg ebből olyan fideszes bulit csinál itthon,hogy a libsiket kétszáz évig se fogják itt visszaszavazni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!